Öncelikle beni ve daha önce paylaştığım Türkiye haritasını biliyorsunuzdur.Paylaşmamdan sonra çok fazla süre geçmesine rağmen MSN üzerinden mapin hazır halini isteyen veya hazıra alışkın bir tarzda yaklaşım sergileyen arkadaşlara teşekkür ederim. Çünkü onlar sayesinde bu haritayı benden başka kimsenin doğru bir şekilde tamamlayamayacağını düşündüm ve haritayı tekrar düzenleyip inşa ettim.

Dungeonlar ile çok ilgilendiğim için onlar daha bitmeden ekran görüntüsü koymak istemedim.Sadece bir tanesinin bir levelini ekledim fikir olması açısından.

Aşağıdaki yazacağım açıklamaları okursanız haritanın sizler için ne ifade edeceğini girip oynamadan anlamış olacaksınız. Bu da bazı meraklarınızı ve ön yargılarınızı kırmanızı sağlayacak.

Ben yeni yapılmış bir haritanın oyuncuya itici geldiğini düşünenlerdenim. Yeni haritayı Sosaria gibi sahiplenmek çok zordur. Bu sebeple bu konunun üzerine eğildim ve oyuncunun Sosaria'daki vazgeçilmez görünüm, eşya ve mekanlardan kopmamasını sağlamak için Anatolia'ya bunları düzenli ve gösterişli bir şekilde ekledim.Ayrıca verdata kullanmadım ve Art olarak 1000-2000 arasında yeni item ekledim.

Örneğin; İstanbul

*İstanbul şehri, Britain'i andırmaktadır. Worldbuild olarak EA Games'in tarzını kullandım. İstanbul'u Britain sadeliğinde inşa ettim.
*İstanbul köprüsü Britain köprü gibi algılanacak şekilde tasarladım.
*İstanbul mezar Britain mezarın aynısıdır ve üst taraflarında ev kurmak için bölgeler vardır.İstanbula uzaklığı aynıdır.
*İstanbul'un köprü çıkışında çiftlik ve tarlalar vardır ve bu da yine alışılmış mekanların olması gerektiğinden koyulmuştur.
*Build olarak binaların bir çoğu Britain binalarına benzemektedir.Bu yaratıcılık eksikliği değil bilinçli olarak yapılmış birşeydir.

Örneğin; Zonguldak

*Zonguldak şehri tahmin ettiğiniz üzere madenci şehri olarak kabul edildi.Minoc şehrinin doğuya değil kuzeye dönmüş halini düşünün. Binaları ve yerleri birbirine benzer olarak yine sade bir şekilde inşa ettim.

Örneğin; Van

*Van şehri Cove şehrine çok benzemektedir.Build olarak yine EA Games sadeliğindedir fakat içerik olarak tabiki farklıdır.

Örneğin; Ankara

*Ankara Moonglow'un aynısıdır. Tek farkı etrafında deniz olmamasıdır.Ankara etrafında ev kurmak için bölgeler, hayvanat bahçesi, çeşitli evler vardır.

*Buccaner's Den şehrini tekrar baştan çizerek aynısını ekledim.

*Kıbrıs şehri Jhelom şehrini andırsa da aslında birbirinden farklıdır. Jhelom'u eğlence şehri olarak tasarladım.Bowling ve Bilardo salonu, Kumarhane, Havuz, Pvp alanları gibi mekanların yanında vendor binaları da tabiki vardır.


Diğer Şehirler
İzmir Şehri, İceland ve Hatay kendi build tarzımı kullanarak yaptığım şehirlerdir.Ekran görüntülerinin çoğunda bu şehirler vardır.


-Haritaya oynamak için girdiğinizde Sosaria gibi kabullenip sahiplendiğiniz bir mape adım atacaksınız ve kendinizi yabancı hissetmeyeceksiniz.
-Sosaria'dan vazgeçmeyerek daha üst düzey bir World Build ile oynama imkanına sahip olacaksınız..
-Çok farklı ve gerçekçi dungeonlar ile karşılaşacaksınız.
-Anatolia'nın hatasız olması ile gelecek nesillere geliştirilebilir üst düzey bir dünya kazandırmış olacağım.

İyi Seyirler Bütün haritanın görüntülerini koymak imkansız.İçlerinden bazılarını seçerek 40 adet ekledim.İlk resim İstanbul Banka'dır.



Bu konu CarpediemDynxRa tarafından düzenlendi(2011-03-01 00:29, 13 yıl önce)
Çok güzel beğendim.
Süper olmuş
regionlarınıda yap regionlarınıda yap regionlarınıda yap (((:

Bir kere daha ellerine sağlık
çok beğendim bravo. tebrik ederim.
Çok güzel olmuş;

Projenizin devamında şunları eklerseniz tadından yenmez sanırım;

Region'lar tam olarak oturduktan sonra, 10 veya 20 kişilik bir tester grubu ile harita testlerinin yapılması,
Tester'lardan gelecek istekler doğrultusunda bazı alanların geliştirilmesi.
Sunum yapılması, (Dağıtılması)
Sunum ise, default sphere'de regionları ve haritayı koyduğunuzda çalışabilecek şekilde.

Sunum kısmının neden bu şekilde olmasını istediğime gelirsek;

Uo'da bayrağı devralan birçok yeni arkadaşımız var ve bu arkadaşlarımız eski konuları okumaktansa, yeni şeylere daha çok ilgi duyuyorlar. Ne kadar çok insan öğrenirse bu işi o kadar zevkli olacaktır. Elbet bir kaç tane açılıp kapanan sunucular olacaktır ancak, Türk Milleti olarak böyle bir projede herkesin yararlanması için en sade haliyle verilmesi taraftarıyım.

Eline sağlık dostum.
Novice
12.5
Dolu dolu güzel bir harita olmuş tebrik ederim.İnşallah eli yüzü düzgün bir sunucu kullanırda Türk yapımı bir haritada oynayabiliriz.
Enfes.
gerçektende epey bi emek sarf edilmiş harika olmuş tebrikler.
.go istanbul , .go ankara :D abi bu oyun adamı paranoyak eder :D otobüse binmeden .go çekmek gelir adamın içinden çekemeyince kafayı yer :D
Banned
-3
Mükemmel.
Yukardaki arkadasin söyledigi gibi bu 3 5 gunde yapilicak bi olay degil ve guzelde yapmissin basarilarinin devami dilegiyle. Bu arada Izmire bi baska özen gösterseydin ustad :))
Bu haritayı yaparak ultima dünyasına ismini kazıtmış oldun. Şimdiye kadar hiç kimse seninki gibi böyle detaylı bir şekilde uğraşmadı. uğraşanlar olanlarda yarıda bıraktılar. çok güzel olmuş tebrik ederim.
Yorumlar için teşekkürler.

@Lai

Anatolia ile yakın zamanda bir sunucu planlıyorum.Fakat harita bu sunucunun yanında değersiz kalıyor.Fakat böylesine hatasız ve profosyonel bir şekilde inşa edilmiş bir mapin region kodlamalarının doğru bir şekilde yapılmış halini belli bir süre sonra paylaşmayı düşünüyorum. Bunun nedeni Anatolia'nın mulları bir şekilde insanların eline geçecektir fakat region düzenlenirken sabırsız ve hazıra alışkın insanlar bu regionları doğru düzgün yapamayacaklardır. Bu sebeple bu haritanın kullanılırken doğru düzgün ve eksiksiz kullanılması bırakacağı iz ve alışkanlık olarak oyuncuya olumlu yansıyacaktır.Ayrıca teste gerek olduğunu düşünmüyorum çünkü senelerdir uğraştığım için nerede hata ve eksik olup olmadığını biliyorum ve buna göre düzenliyorum herşeyi.

@Xclusive

Ben aydınlı olmama rağmen orayı bataklık yapmak zorunda kaldım :) Görüntüler arasında izmirden baya bir görüntü var.Orası benim build tarzımla yapılmış bir şehir zaten. Map making işinde duygusal olunduğu zaman adım başı bir şehir yapmak gerekiyor ve buna pixel yetmiyor malesef.

Son olarak Anatolia bir Power Play sunucu için tasarlandı. Haritaya girdiğinizde Sosaria'dan ayrıldığınızı anlamayacaksınız.Bunun yanında gerçekten hatasız ve üst düzey bir world build ve çok güzel tasarlanmış dungeonlar ile karşılaşacaksınız. Milli açıdan bakmayı bırakmak lazım.Türkiye yerine herhangi bir geometrik şekil olabilirdi.Ama Türkiye haritası olması hangi şehrin nerede olduğunu oyuncunun bilmesi daha rahat algılamasına yol açacağı için kullandım. Milli değerlerin oyunun içerisine sokulmasını istemiyorum. Pk şehrinin tahmin ettiğiniz gibi doğu bölgesine değil eski wastelands bölgesine yapılması düşünüldü.

Eğer Roleplay beklentiniz var ise "Power of the Role Play" isminde ikinci bir patch çıkarmayı planlıyorum. Bunun içinde sizinde bahsettiğiniz gibi Osmanlı dönemi hikayeleri ve buna uygun Gump ve Grafik olacak. Map2.mul dosyasına ayrı bir harita tasarlanacak.Rol yapmak isteyenler belirli Role Play kuralları ve hikayesi içerisinde gerekli mulları yükleyerek oynayabilecekler.

PVP anlamında da aynı sunucu içinde düşünülmüş bir yapı var.Fakat buna hazır olmanız için önce baya bir süre geçmesi gerekiyor.

Gump olarak örnek vermek gerekirse;
Atalarımız acayip heybetli görünüyorlar (:



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.