Herkese merhaba. Çok uzun zamandır uo ile ilgilenmedim. Arada girdiğimde yaptığım harita ile ilgili mesajlar ile karşılaşıyordum. Evlilik nedeniyle de buralarda çok fazla bulunamayacağımdan dolayı harita dosyalarının ve harita ile ilgili detayları yazarak daha sonraki yıllarda ilgilenecek arkadaşların ellerinde küçük de olsa bir bilgi olsun istedim.

Haritanın mul dosyaları, map0 ve mappoints scriptlerini Dosyalar bölümüne ekledim. Sadece mul dosyaları içerisinde animdata.mul dosyasını kullanmayın. Orjinal mondains legacy animdatasını kullanın.Eğer rar içerisindeki animdatayı kullanırsanız hareketli itemler birbirine girebilir çünkü yanlışlıkla eklemişim. Diğer yandan Mappoints scriptleri de stabil sayılır. Bir kaç ufak bölge safezone ve hell dungeonın bir noktasında çakışma var. Herhangi bir hatası yok. Detaylı resimlere de Dosyalar bölümünde bakabilirsiniz. Yine de en alta resimleri spoiler içerisine ekleyerek koydum. Dosyalara Developer Araçları kısmına ekledim. Onaylandıktan sonra görülecektir.

Haritayı yaklaşık 4 yılda yaptım. Tabi durmaksızın değil ama world build durmaksızın 6 ay sürdü. art.mul dosyasının içine bakacak olursanız item eklemek için pek yer kalmadığını görürsünüz. binlerce yeni itemi ekleyip world build de düzgün bir şekilde kullanmaya çalıştım. ama takdir her zaman oyuncunundur. Yine de bu haritanın build konusunda yol gösterici olabileceğine inanıyorum.Belki 15 sene sonra bitti dediğimiz uo hala bitmemiş olur kimbilir.



Harita ile ilgili anlatmak istediğim en önemli şey, sosaria ile ilgili ben dahil hepimizin takıntısı vardır. sosaria her zaman en iyi hissettiren haritadır. bu sebeple türkiye haritasını yaparken bir çok şehri bunu düşünerek yaptım.

İstanbul şehrini düşünecek olursak, Britainin build tarzı ile neredeyse aynıdır. Aynı tip duvarlar çatılar kullandım.. Hatta bina görüntüleri bile aynıdır. bunun yanında binaların bulunduğu yerler ve birbirlerine olan uzaklıkları dahi benzer şekilde düzenledim.


Resimde gördüğünüz gibi taş köprünün sol tarafı bankadır. oyun içerisinde girdiğinizde Britain bankaya benzer bir görüntü ile karşılaşacaksınız. biraz dikkatli incelerseniz britain ortasındaki merdivenleri, healer, mageshop, blacksmith vendorlarının bulunduğu binaların konumları da bizim sosaria da ezberlediğimiz yerlerdedir fakat buildleri baştan yapıldığı için farklılıklar tabiki vardır ve özellikle yeni itemlerle desteklemeye çalıştım. Üst taraf istanbul Mezar britain mezarın aynısıdır ve üst tarafındaki ağaçlık alandaki ev kurmak için kullanılan boşluklar bile aynı şekilde yapılmıştır. Ekstra olarak mezarın alt tarafına çıkışın yakınlarına bir maden yapılmıştır.


İstanbulun sağ tarafında ise kale vardır ve GZ dir. Üst köprüden sonra dışarda kalan kısım ise GZ değildir. Yani Brit köprü actionları tamamiyle aynı sayılabilir. Ve aşağı bölgeler çiftlik ve tarlalardan oluşmaktadır ve az ilerisinde haliyle Moongate vardır.



Ankara şehir olarak Moonglowun aynısı sayılabilir. etrafı da moonglowa benzer şekilde inşa ettim ve yeni itemlerle destekledim.

Buccaneers Den şehrini tamamen kendim baştan çizdim ve aşağı düşülen yerler inşa etmedim. aynı zamanda Bucs ortasındaki Gate konulan bölge Zonguldak yakınlarında bir yere çıkıyor ve orayı da sosariadaki gate yeri ile aynı çizdim.


Zonguldak baştan çizilmiştir fakat Minoc'un yan çevrilmiş hali gibidir ve binaları aynı boyutta inşa ettim. Tabiki yeni itemler ile destekledim.

Van şehrini ise Cove şehrine benzer şekilde inşa ettim. bina yapıları aynıdır ama itemler farklıdır.

Hatay İzmir İceland Green Island ve Murderer Castle herhangi bir sosaria şehrine benzetilmeden inşa edilmiştir.

Murderer Castle PK ların safezone olarak bulunabilecekleri bir kale şeklinde düzenlenmiştir.

Bunların yanında Hythloth, Ice İsle gibi sevilen bölgeleride tekrar çizip ekledim.

Wastelands olarak kullanılan bölge orjinal uo maplerinden Ilshenarın parçalanarak koyulmuş halidir.






Dungeonlardan bahsedecek olursam açık konuşmak gerekirse sosarianın dungeonlarından daha iyi olduklarını düşünüyorum. isim olarak çok basit ingilizce terimlerin kullanıldığının farkındayım ama bu konuda çok yaratıcı olmaya ihtiyaç duymadım. Dungeonlar hem girişlerinde hemde içlerinde yeni itemlerin kullanılmasıyla bir hikayeye uygun hale gelmiştir. Hell Dungeona Hythloth olarak çizdiğim adadan girilmektedir ve son leveline kadar iyi bir görünümü vardır. Dark Dungeon içerisindeki leveller yine bir kurgu izlemektedir. Piramit dungeon ise bir piramitten girilmekte ve içerisinde bubi tuzağı yapabileceğiniz alanlar ve sonunda saklı bir hazine barındırmaktadır. İstanbuldaki sewer yani kanalizasyon aynı giriş ile farklı bir dungeon gibi yeniden çizilmiştir. Sosarianın vazgeçilmez yeri Wrongun nightmare spawnı olarak kullanılan levelini de tek olarak ekledim fakat oraya girebilmek için bir labirentten geçmeniz gerekiyor. Ayrıca ekstradan dungeon yapabilmeniz için çok fazla farklı dungeon temalarını da haritayı photoshopda çizerken eklemiştim.

Aşağıdaki resim de Fear Dungeondan ve Magic Zonedan görüntülerdir.





Haritadaki res taşlarının yerleri, moongate konulması için hazırlanmış yerler, madenlerin yerlerini gösteren resimler de vardır.


Dungeonların bulunduğu bölgede kale savaşı için bir yer inşa ettim. Bu bölge Knight Online oyunundaki genel savaşların olduğu gate keeperın öldürülmeye çalışıldığı alan gibi. karşılıklı iki kale var ve ölen kişiler bir odaya ışınlanıyor ve 1 dakikada bir kapı açılıyor gibi düşünebilirsiniz. kazandığınızda karşı tarafın Safezone veya GZ si kalkıyor gibi.

Jail olarak kullanabileceğiniz maden bölgesi ekledim.

Biri küçük biri büyük iki tane PVP alanı ekledim.

Bir adet toplantı veya tiyatro alanı ekledim.

Haritanın en ücra köşelerinde spawn olarak kullanabileceğiniz çok güzel alanlar vardır.


Kalın sağlıcakla..






Dungeonların CentrED ile alınmış görüntüleri ise şunlardır.


Genel Görünüm Resimleri

[/spoiler]
Cok Başarılı Tebrik Ederim Daha Öncede Gördüm Gibi Hatırlıyorum Ama.
0.1
Bayıldım , tebrik ederim...
Eline Sağlık, epey kafa yormuşsun..
çok hoş görünüo heleki o haritanın ortasındaki ay yıldız !!
Belirtmek üstüme düşmez ama konuyu yanlış yere açmışsın.

inceleme vaktide bulabildim, güzel olmuş ama bir sunucu açılsa tutacağını zannetmiyorum.

Bu konu Some_one tarafından düzenlendi(2013-05-08 10:15, 10 yıl önce)
harita çalışmaların her zaman ki gibi çok güzel. iyi bir sunucu için iyi bir çalışma olmuş.
Novice
12.5
Umarım hakkını verebilecek olan birileri bu haritayı kullanır da detaylıca inceleme fırsatım olur.
çok güzel :)
Some_one : Belirtmek üstüme düşmez ama konuyu yanlış yere açmışsın.

inceleme vaktide bulabildim, güzel olmuş ama bir sunucu açılsa tutacağını zannetmiyorum.
taşıdım
Novice
-0.500001
Hakıkatten helal olsun abicim daha gormemıstım bayıldım
Başarılı bir çalışma, teşekkür ederiz.
Komple inceleyip gezdim baktım ciddi anlamda şahane olmuş. Eline yüreğine sağlık..

Bu konu Chance tarafından düzenlendi(2013-05-08 19:20, 10 yıl önce)
helal olsun inanılmaz bir çalışma.. tebrik ediyorum
Mrb.
çok güzel bir projeye imza atmışsın tebrik ederim.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.