Arkadaşlar belli bi zaman önce de us de bu konuyu sizlere belirtmistim.

Mapin tamamı bitti diye düşünüyorum. Tabiki eksikler ve hatalar olabilir.Dungeonlar ve madenlerin düzenlenmesi gerekiyor.Binaların yapılması staticlerin eklenmesi gerekiyor falan.İş çok aslında ama bu kadarı bile bir başlangıç için size yeterli. Yaşımın ilerlemiş olması askerliğimi yapmış olmam ve uo ya ayırabileceğim vakit daraldığı için bu mapi sizlerle paylaşmak istedim.

Paylaşmak istediğim daha önemli şeylerde var.Fakat öncelikle mapi ve detayları paylaşayım.

Bu linkte map0.mul, staidx0.mul ve statics0.mul dosyalarını bulabilirsiniz.

Türkiye Map

Bu linkte kullanmış olduğum Dragon Map Editör Mod11 versiyonunu ve Bitmap yani Map için .bmp dosyasını bulabilirsiniz.Resmini de koyuyorum.
Bitmap Resmi

DragonMod11

Aşağıdaki link te ise sphereworld.scp dosyasını bulabilirsiniz.Bu dosyayı spherenizin save klasörüne atarsanız eğer size şöyle bir yarar sağlayacak. İstanbul %100, Trabzon %100, Ankara %100, Van %100, İzmir %50 olarak binaları tamamlanmıştır fakat static yapılmamıştır.Bunun nedeni ise Map editörde sürekli staticlerin değişmesi ve staticleri clear yapmamdan dolayı static hale getirmemiştim.

Sphereworld.scp

Map konusunda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışabilirim.Dragon konusunda baya bi tecrübem oldu programı geliştirmiştim fakat program içindeki kodlarla kafanız karışmasın diye ve map içindeki belli alanlara etki eden scriptleri paylaşmadım.Sizin için daha kolay olacaktır.Birde mapte madenlerin yapımını burda ayak üstü anlatmam mümkün değil. Worldforge programı ile yapılıyor ve tutorialı mevcut.

World Build Konusu.

Worldbuild konusunu bir çok arkadaşım axiste items kısmında çıkan itemleri tile veya crate komutu ile renkli bir biçimde dizmek olarak görüyor.Bu arkadaşlarımızın oyunun sabit alanlarını kendi sanatkar ruhlarıyla değiştirmek yerine daha genel bir çerçeve ile dizayn etmek ve orjinal alanlar yaratmalarını isterdim.Bu sebeple sizle sphereworld.scp de paylaşmadığım alanlardan ss ler göstereyim.

1- Ground tile olarak water kullanarak istediğiniz bölgeye ufak dereler ve bu dereleri süsleyerek farklı alanlar olusturabilirsiniz.



2- Bazı normal alanları daha güzel ve gerçekci hale getirebilirsiniz.



3- Ground tile ların renkleriyle oynayarak daha egzotik ve farklı mekanlar tasarlayabilirsiniz.


4- İce, Cave veya Grass lar ile diğer itemleri ve hayal gücünüzü birleştirerek farklı alanlar oluşturmak mümkün.Aynı zamanda bu alanların renkleriyle oynayarak daha canlı görüntüler elde edilebilir.Yani koyu renk ground tile ile açık itemlerin aynı alanda bulunduğu bi yer hayal edebilirsiniz.





5- Bina renklerini bulunduğu alana uygun renklerle çekici hale getirebilirsiniz.


6- Suyun altına veya Dağın üstüne build yapmanız mümkün. Fakat su yerine rengi mavi yapılmıs blood kullanmanız gerekicek.





Bu gösterdiklerim aklınızdaki fikirlerin coğalması içindir. O yüzden genel ss ler verdim. Büyük binalar veya mekan tasarımları olarakda ss ler mevcut ama benim kadar sabırlı olmadığınızı düşündüğüm için onları zaten yapmazsınız :)

Etkinlik Konusu

Su Pvp etkinliklerinin dısındaki hani pvp sunucularında olan tip eglence etkinlikleri dışında bişey üretilemiyor olmasına üzülüyorum.Bi kaç fikir paylaşayım kafasına uyan arkadaslar yaparlar.

1-Kale Savaşı: Tr mape eklediğim bi alan var dungeonların alt tarafında. Çift taraflı bir bölge. Genel olarak simetrik dizayn edildi. İki tarafına da kale inşa edilecek. Etkinlik Mantık olarak Knight Online 'daki genel savaslara benziyor.Hatta aynısı olması için çalışılması lazım.Bilmeyenler için. Bir gatekeeper var. Maviler Pk'ların kaledeki Gatekeeper'ı Pklar mavilerin kaledeki Gatekeeper'ı öldürmeye calısıyorlar.

Kale içinde bir oda var. her iki kalede bu odadan aynı anda çıkış yapan pk ve maviler karsılıklı savasa giriyor.Bu kapılar 1 dakika açık kaldıktan sonra kapanıyor. Ve her ölen kişi bu odaya tp oluyor.Bankasını acıyor giyiniyor ve atına biniyor. 10 dakika da bir açılan oda kapılarından tekrar çıkıp savasmaya devam ediyor. Gate keeperı öldüren taraf Maviler ise Pk sehri Safeden cıkıyor, Pk lar ise Britain gzden cıkıyor gibi düşünebilirsiniz.

Bu etkinliğin çeşitli düzenlemelerini yapmak mümkün. Recal olunmaması, field atılmaması, gatekeeperın poison yememesi ve her iki tarafa belli sayıda player alınması gibi.

2-Guild Savaşı

Yine yeni oluşacak belli bir alanda (aklımda 10 guild var) 10 tane tower kurulur ve bu towerlar daire biçiminde kurulur. Bu oluşan daire alan savaş alanı olacak olup, guildler kalelerinin içine girerler. İçeriden dışarı çıkmak için bir teleport bulunur. fakat içeri girmek sadece ölüyken mümkündür. Bu alana girenlere bir tag verilir ve birbirlerini öldürmelerine bir değer atanarak puanlama oluşturulur. 1 saat boyunca kişiler öldüklerinde tekrar kaleye girip giyinip kuşanıp tekrar dısarı cıkarak kill alarak guildlerine puan kazandırırlar. 1 saat sonunda puan olarak en fazla puana ulaşmış guild birinci seçilir. Bununda çeşitli fixlerini yapmak gerekir tabiki.

3- Tiyatro

Uo da .anim komutunu gmlerin playerlara şekil olsun diye veya eglenmek için yaptığını biliyoruz. Fakat sunucu içinde bir tiyatro grubu oluşturularak yeni bir plevel ile .anim komutunun playera verilmesi ile düzenlenen bu tiyatro etkinliği, bu grubun etkinlik için gerekli itemlerin ve sahnenin dizaynı ile devam eder.

4- En iyi Tamer

Yeni yapılacak bir alanda yaratıklar ve binekler iç içe konulur. Ve katılan arkadasların belli bir süre içinde bunları tame etmeleri istenir. Bu alan ilerledikçe zorlaşan bi yapıda olmalıdır ki tamer arkadaslar gidip direk değerli bineği tame etmesin. Daha da geliştirebilirsiniz.

Etkinlik Takvimleri

Birde Bu etkinliklerin düzenli olmasını sağlamanız gerekir. Örneğin bi etkinliği her ay yaparsanız toplamda 4 etkinliğiniz olsa bile her hafta bi etkinlik olur.Tabi yukarıda sağdığım büyük etkinliklerden bahsediyorum.Player etkinlik yapın diye tutturmaz ve hangi etkinliğin ne zaman olacağını bilir ve bunun beklentisinde olur kendisini ona göre ayarlar.O yüzden etkinliklerde düzen önemlidir.

Animasyon, Blog, Video ve e-Dergi

Flash programından anlayan arkadas sayısı bir hayli fazladır.açacagınız sunucuda bir animasyon bölümü oluşturarak sürekli güncellenen ve belli bir karakter ve hikaye üzerinden giden bir animasyon filmi oluşturarak değişiklik yaratabilirsiniz. Bir Video sayfası olusturarak oyuncuların pvp videolarını paylaşmalarını ve yorumlanmasını sağlayabilirsiniz. Ve Hazır flash dergi scriptleri ile oluşturacağınız bir sayfa ile bir bölümü sunucunun genel düzenlemeleri röportajlarından oluşan bir bölümü de o hafta veya o ayki in-game magazin olayları guild haberleri, ilginç haberlerden oluşan bir Dergi yapabilirsiniz.Sadece guildlere Blog sistemi kurarak ve domain uzantısını sunucunuzun ismi olarak verirseniz yine farklılık yaratmış olursunuz.Guildler guildismi.ultima-strike.com tarzında bir domain ile bu bloglarından üyeleri ile diğer oyuncular ile iletişim içinde bulunabilirler.

Altın Üye ve Guildler

Oyunda hiç bir zaman hapse girmemiş hiç bir zaman tuzak ile adam kesmemiş gibi sıfatlara sahip olan özel guildler ve oyuncular zamanla oluşacaktır.Bu tip guild veya oyunculara vereceğiniz ödüller oyunun istediğiniz gibi oynanmasına ve suç işlenmemesi için gerekli olan ortamı az da olsa oluşturacaktır. Oyuncular Onurlu bir eski çağ savascısı rolü yapmayı şerefsiz ve adi herhangi bir karakter olmaya yeğleyeceklerdir.

Ahh ahh
Birde sunucu açan açmayı düşünen arkadaşlara nacizane tavsiyem var. Şahsım adına bi sunucuda istemediğim şeyler, Ph, skill dummy, stat stone, İce Fire robe, Bleeding, Armor Shot tarzında bonusların hiçbiri Warlock robe tarzında herhangi bir item, Ticaret sistemi yumurta sistemi yok o sistemi yok bu sistemi tarzında oyunun gerçek ekonomi dengesi ve dinamiklerini etkileyecek herhangi bir sistem koymayın.Orjinal rareler ve orjinal binekler dışında bişey eklemeyin.Mage inlor ile kasılmasın. Nebulanın ilk dönemlerin ne kadar mutluydum hep app dim ama mutluydum :)

Neyse bu kadar muhabbet yeterli :) ulaşmak isteyen olursa msn [email protected]

Bu konu CarpediemDynxRa tarafından düzenlendi(2010-07-01 11:35, 13 yıl önce)
tebrikler, güzel paylaşım. :)
helal abi. senin gibler niye server açmaz ona hayret ederim.
Güzel!
Novice
-14.8
OoooooooOo elinize sağlık gerçekten müthiş olmuş.
Aha çok iyi ya çok emek harcanmış üstünde tebriği hakediyor.
Novice
12.5
Yorum yapılmayacak kadar iyi bir iş.Tebrikler.
Söylenecek hiçbirşey yok emeğine sağlık gerçekten. Ultima oynama hayatım boyunca keşke senin gibi düşünen birinin açmış olduğu sunucuda oynama şansı yakalayabilseydim :utangac1 Hatırlıyorum da bi tane vardı sadece. Neyse ellerine sağlık.
Türkiye mapde uo oynamak nasıl olur acaba ya? =) Npcler trabzonda lazca konuşsa memleketımdeki gibi off harika fikirler çıkartılır. sadeliği ile oynanmadan ama görselliği değiştirerek.

ha bu arada çıkar sağlamadan böyle emeği paylaşmak cesaret ister . TEBRİKLER !?!?!
Çok güzel olmuş tebrik ederim :).
Eline sağlık
Bu arada istanbulda Bs nin yanında grassın üstünde bi cave alan var.Bunu hata olarak gördüyseniz orayı su sekilde yapmayı düşünüyordum.



ikinci resimdeki gibi Stoneları kullanarak ufak bir maden alanı olusturmak.
Harika olmuş ama ne kadar uğraşırsan uğraş Sosaria dışındaki diğer haritaların pek ilgi görmediğini biliyoruz.Oyuncu alışamıyor alışmaya başladığı vakitlerde sıkılıyor.Ben hep şu şekilde bir sunucu hayal etmiştim.Dünya haritası üzerinde tüm milletlere yer verilmiş falan filan :< hem rol yapanına hemde serbest oynuyanına gayet güzel vakit geçirtir
Sen o zaman böle bisey hayal ediosun.

CarpediemDynxRa : Sen o zaman böle bisey hayal ediosun.


Höhö aynen yetkililer üzerinde resmi dil İngilizce olacak.Oyuna yerleşen her milletin oyuncu sayısına bağlı olarakdan yetkililer alınacak.Sistemlerle falanda desteklenirse tadından yenmez xD Bir ara jeruselm diye bir italyan sunucu vardı sanırsam.Böyle bir harita kullanan



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.