Bence senin bu kadar karşıtlık kazanmandaki en uç nokta biraz ukala tavırlar takınmandır. Alınma ama, tamam güzel şeyler, güzel paylaşımlar yaptın. Bunu inkar eden yok zaten. Ancak sana karşı bu kadar karşıt kazanılmasının sebebi yaptığın her şeyi çok dillendiriyorsun. Bazı insanlar vardır çok şey yapar ancak yaptığı bilindiği halde yaptığını hiçbir yerde dillendirmez ve insanlar ona merhamet, saygı gösterir onun
yaptıklarından dolayı. Senin yaptıklarını sana karşı kullandıkları için her yerde "benim scriptimi kullanıyorsunuz, benim sistemim, bla blayı ben yaptım çaldılar" gibi ithamlarda bulunursan (ki haklı olduğun halde) elbette insanlar işin iç yüzünü bilmediğinden dolayı bu tarz davranışlarda bulunduğun için sana karşı davranmaya başlayacaklardır. O yüzden şöyle güzel bir sözümüz var ve bunu hayatının her alanında (oyun olsa dahi) kullanmanı tavsiye ederim
"iyilik yap, denize at"
Aslında hakkını araman, gerçeği bildirmeye çalışman elbette güzel ancak sen işi biraz abarttın farkında olarak veya olmayarak. Bir şeyi bir kişi yaptı diye başka birisi yapamayacak diye bir kuralda yok. Bu yazında bile bu hatayı yapmışsın mesela. Sen yazında;
xantier:
Noxier'in client yapımı ile ilgili ve bir çok bilinen isimlerin kodlama ile ilgili sorular sorduğunu hatırlıyorum. Peki neden dışlandım ?
şeklinde ithamlara yer verirsen, kim olursa olsun elbette sana karşı olacaktır. İnsanlar elbette bilmediği konularda yardım alacaktır, yardım arayacaktır. Bu tarz şeyler toplum tarafından pek hoş karşılanmaz. Her destekte bulunan, yardımda bulunan kişi bu tarz çıkışlarda bulunursa olacakları düşünmek bile hoş olmayacaktır.
İnsanların bu yanını öğrenmen için çok erken. Yavaş yavaş, hata yapa yapa, kötü insanlarla/iyi insanlarla karşılaşa karşılaşa tecrübeleneceksin sonuçta. Herkes hayatta yaşayarak, tecrübe kazanarak bir yerlere gelir ve olgunlaşır. Çok acele ve keskin kararlar vermemek önemli. Bu şekildeki hareketlerinde emin ol çoğu kişi birazda olsa iltimas göstermiştir, gösteriyordur. Ancak her insanın da belli bir limiti vardır bunu da unutmamak gerekir.
Ayriyetten hayatının önemli virajlarına yaklaşırken aldığın bırakma kararını destekliyorum. Ben de okuldan dolayı tamamen koptum bu işlerden. Oyun ile gerçek yaşamı dengelemek önemli ama bu günlerde dengelemekte yetmiyor maalesef, sıkı sıkı işlere tutunmak gerekiyor. Eğer kararın kesinse bırak sphere'dan, ultima online'dan sana güzel anılar, güzel bilgiler kalsın.