Master
59.2997
Açılmamış dahi olsa sunucu ismi vermemeye dikkat edelim..
ok slothere tsk dıkkate alırız bundan sonra
dtuncer : 35 Lira ya bi tane VDS sunucu alırsan işini görür sanırım :)

Abi varya heryerde reklamsın :D
#aphelion

Gercekten güzel iş yapmısın.Basic doqruyu sölüyor scripter konusunda dikkatli olun ben tam anlamıyla scripter deilim daha bu işlere başlıyalı 3sene oldu Ama Uo'yu 8'senedir oynuyorum Simdiden +1 online olucak:D İnş Başarılı Olursunuz.
tşkler turgay,kapımız her zaman acık

Scripter istedigimiz kişinin aynı zamanda sql bilmesi gerekli arkadaslar bunuda belirtiyim ;)

Bu konu aphelion tarafından düzenlendi(2008-10-12 22:50, 15 yıl önce)
Tamamda bu ciddi birşey değilki ? Herhangi bir world builder bile bunları yapabilir pek iç açıcı bir dizayn değil bunlar. Yani okadar ciddi , şaşalı , sırf bunlar için script yazılacak birşey değil bu.


// Herkez iyi yorum yapmış ama real olalım arkadaşlar
ciddi bişi değil derken neyi kastetmeye calısıosun ? ciddi olmayan asıl bısı varsa senın nıckın altında yazan proje :)
Sql bilen adam arıyorsan işin zor :) Hoş aslında sql çok basit bir dildir.(Aktif olarak 4-5 komut sıklıkla kullanılır select, insert, update ve delete) bunların yanına sıralama ve filtreleme (order by, group by, ve where) bunlarıda kattığımızda yaklaşık 10 kelime bilmek yetiyor temel işlemleri yapmak için. Ama veritabanları özellikle Sphere scripting ile uğraşan arkadaşların pek ilgisini çeken bir alan olmadığından SQL bilen birini bulma şansın zor. Benim sana tavsiyem sql kısmını sen hallet bırak scripter sadece oyunla ilgilensin. O normal scriptleri yazar sende onlara gereken cümlelerini eklersin. Ama aklıma takılan bir soru var (bu arada ben runuo cuyum :) ) runuo saf c# ile yazıldığından (scriptler de tabiki) her türlü şeyi yapmak mümkün oluyor ama sphere ın kendine has bir script dili olduğu içim sphere server dan SQL Server a nasıl komut göndereceksin bunu merak ediyorum. Eğer hali hazırda yapılmış bir script biliyorsan buraya örnek bir kod parçası yazarsan sevinirim. (Cidden merak ettim sphere ın dış dünya ile etkileşimi nasıl acaba :) )
sql bilgisine sahip scripter aramamın sebebi, connector ve web sitesi icin , Misal oyundaki ölümler web sitesi online olarak yayınlanıcak onun dısında connectorde pagelere bakılabılıcek ,sonra yıne aynı zamanda oyunda yapılan alıs verısler , market chatting seklınde web sitesinde gorulcek .bunu yapabılecek bılgıye sahıp arkadasım var fakat ona yardımcı olabilecek sql bilgisine azda olsa sahip scripter
@aphelion
Benim imzamda yazan projenin ciddi oldugunu ben kimseye söylemedim. Sadece o bir fikir, eğer babamın durumu düzelmessede fikir olarak kalıcak.

Ancak sadece bir harita ile bir sunucu açılmaz. Scriptler yazılacak, sadece size ait olan sistemler tasarlanıcak , oyunun ekonomik yapısı , sosyolojik yapısı , rateleri , hikayesi , dengeleri , yönetim sitili , hatalar ... bu liste uzar bunların hepsinin gözden geçirilmesi lazım eğer ciddi bir mmorpg oyun yöneticeksen. Ha bu yazdıklarım Ultima Online için değil bütün online oyunları kapsarki hali hazırda kendi çapımızda yazıyor olduğumuz bir mmorpg var. Sadece çekirdek hali bile 6 ay uğraştırdı.

Ancak bu çocukça tavrın projenin ne durumda olabileceği hakkında çok güzel bir fikir uyandırdı. Sen buraya sadece poh pohlanmak için yazı yazıyorsan sana bir bot yazıyım dakkada bir seni övsün. Buraya yazı yazıyorsan olumlu yada olumsuz her eleştiriye açık olman gerekir.

@hollysong
db.execute , db.query fonksyonları kullanılarak çalıştırılır.

Örnek :
db.execute "insert into deneme (uid,isim) VALUES('<src.uid>','<src.name>') yada
db.query "select * from deneme where uid=" <src.uid>
sadece guluyorum :)
Ben sadece fikirlerimi sunuyorum. Bunu kişisel bir tartışmaya dönüştürmek bana yakışmaz. Eğer sözlerimi ciddiye alırsan sevinirim. Tecrübelerime güvenerek söylüyorum bunları bir yerde. Eğer dikkat etmiyeceksende söyleyeceğim tek şey gülmeye devam et.
dedıklerını dıkkate alıcam, ıyı yada kotu tabıkı elestırı yapıcaksın yukarda ve cvplarda yazdıgım gıbı .fakat bu cıddı bısı degıl gıbı aşşalayınca durum farklı olr ;) iyi geceler
@Nemesis[Berq]
kişisel tartışmaya cevirmemen iyi olur cunku baktıgımda bende seni haksız buldum..sonuc olarak sende gerçekleşmesi imkansız bir projenin tartışmalrını tanıtımlarını yaptın ihtiyaçların konusunda yardımlar istedin ama kimse balon demedi. bırakta oda kendi sunucu projesi hakkında yadımlar alsın. aşşağılamak demiş arkadaş ve doğru söylemiş...

@aphelion
scripterlik için zamanım olmaz ama istersen sql bağlantılarında yardımcı olabilirim.

NOT : sql bağlantı kodlarını spherede yazarım webmasterin sitede koyacağı yeri biliyorsa çalışır. webmasterin yapamasa bile benim webmasterimle beraber yardımcı olmak isterim. ben sunucu sifresi almadan sphere kodlarını yazabilirim ama webmaster ne yapar bilemem.. gorusmek istersen pm atabilirsin.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.