Merhaba arkadaşlar,

Ben 3 sene öncesine kadar (universite bitip çalışmaya başlayana kadar) aktif bir uo oyuncusuydum. Birçok serverda oynadım. İş hayatı başlayınca yeteri kadar ilgileemeyip oyunu bıraktım. Bu sıralar ine bazı serverlara bir göz attım. Ancak oynamak gelmiyor içimden. Maddi imkanlarım da iyi olduğundan açılmayı planlayan ancak maddi sıkıntısı olan bir projeye sponsor olmak istiyorum. Uzun zamanlarımı geçirdiğim Ultima Online dünyasına katkım olsun istiyorum. Bunun bana maliyeti aylık ne kadardır, bilgi verebilirmisiniz.

Teşekkür ederim.
Aylık 200 lira civarı arkadaşım...
Teşekkür ederim dostum. Sanırım bir gönüllü sponsor daha bulmam gerekicek.
2 ortak sponsor götürebiliriz.
Şimdi şöyle bir durum var.Kiralayacağınız makinadan makinaya fark var.Dedicated Alırsanız onların aylığı çok pahalı(Paylaşımsız olduğu için)
Ama vps sunucu alacak olursanız onların fiyatları daha ucuz.150-300 kişi kapasiteli vps sunucuları 120 tl olması lazım.
Bence sponsor oLcaksan da barie degeceqi bir Servera Ol ben derim kie iyice araştır Öyle Ol.. Sponsor
Selam,

Düşündüğün proje ne bazlıdır bilemem fakat iyi bir proje için iyi bir makina gereklidir. 300 Ytl yi gözden çıkarman şart böyle birşey için.

İyi günler.
100 vds + 75 web + 25 rek = 200=kalite
**Bilocan** : 100 vds + 75 web + 25 rek = 200=kalite

285 Dedicated (Co-Location da olabilir) + 75 aylık plesk ve windows yada cpanel ve linux lisansı + 80 reklam = 440 ytl daha iyi olur bence.
fiyat durmadan artıyor, bie kademe daha yükseltilmeyi bekliyim bari şirketimde. Benim bütçe 100-150 tl civarıydı arkadaşlar.
Ufak çaplı bir proje olacaksa, VDS ile başlayabilirsiniz. Etrafta bu konuda iyi firmalar var. Ancak VDS'ler paylaşımlı sunucu olduğundan her zaman istediğiniz performansı alamayabilirsiniz, player artması, diğer VDS sahiplerinin fazlaca işlemci kullanması gibi nedenlerden dolayı. Bu durumda en iyi yapılacak şey, orta yollu bir dedicated almaktır. 200-250 liraya, fazlaca player kaldıracak dedicated kiralayabilirsiniz. Ultima Online çok fazla işlemci - ram kullanmıyor, önemli olan bağlantı olacaktır burada sizin için. 10 mbit havuz bağlantı yerine, 3 mbit private hat alırsanız, işlemciniz p4 3.2, raminiz 1 gb bile olsa, Türkiye'deki player durumunu da göz önüne alırsak, yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Vds fiyatı yazmak gerekirse, 30 TL'den başlar, 80 TL'ye kadar çıkar. VDS - VPS piyasası bu yıl gerçekten çok düştü.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.