Artık yaş oldu 40. Eskisi gibi kafamız kod da kaldırmıyor. Yok mu yeni bir sunucu şöyle bineklerin ön planda olmadığı, aksiyonunun mekanını yönlendirmeyen bir sunucu girelim oynayalım.

Varsa gelirim çok değişmiş ultima action ortamı :)

Hemde ne değişme. Mevzular oyuncu becerisinden bineklere, donatelere falan dönmüş. Heleki PP sunucularda komutlarla pot, in bin falans saymıyorum :)


Ee buyurun beklerizdevil. Yorumlarınız Ultima Online'dan ne kadar uzaklaştığınızın göstergesi diyebilirim. Söylediğiniz tarzda sunucularda açıldı ancak artık o kafada ilerlemiyor. Aktif bir yönetici olarak yorumlayayım. Bu söyledikleriniz artık evet "eskide" kaldı. Yeni ultima online bu şekilde devam ediyor. Eski tarzda oynayalım devri maalesef bitti. Yıllardır aynı şekilde devam eden dinamiklerden sıkılmış bir kitle olduğu için yenilik arayışına ve farklı dinamiklere yelken açıyorlar. Zamanında oynadığımız ultima online'ı şu anki devirde oynayamazsınız. Bu konunun önü çok açık etken olan bir çok şey var ama artık bir yerde ayak uydurmak gerekiyor. Oyuncu kitlesi sizi oraya mecburen götürüyor.

Discord toplulukları, oyuncularla birebir iletişim, gruplar halinde oynama stilleri, gaming mouse/klavyeler, yaşların büyük olması, çoluk çocuk ve en önemliside bir çok oyuncunun bu tarz bir oyuna zaman ayıramaması bizleri de farklı yollara itiyor. Bunları biz değil oyuncuların talepleri üzerine gerçekleştirilmiş şeylerdir. Potion olayı hala mousela içme şeklinde devam ediyor en azından bizim sunucumuzda.

Şuan aktif olan sunucular arasında en kalitelisi Pyramid diyebilirim rahat bir şekilde. 15 senede Pyramidin üstüne koyarak ilerlemişsin resmen. Taktir edilecek çok güzel bir iş çıkartmışsın. Nebulaya söyleyecek birşey bulmak mümkün dahi değil. Bronxtan sonra falan iyi gitti bir süre ama şuan ki arkadaşlar pek alakalı değiller heralde kodla. (Her ikisine de baktım o yüzden kıyaslayabiliyorum). Ama söylediğin gibi yaş ileride olunca akıl geride kalıyor. Şahsi görüşüm insanlar sistemsel olayları isterler, yeri gelir yeni eşyalarda isterler fakat eşyalardan ziyade sistemler daha tutucu olur. (Örn: Bir zamanlar senden esinlenip sunucumda kullandığım Sokak Savaşları gibi.) Tıpkı diğer oyunlarda olduğu gibi aksiyonu baltalayan ya da zora sokan, özellikle tekil oyuncuların işini zorlaştıran şeyler sunucuda zamanla kopmalara sebep olur.

Bir rol yapan oyuncu aksiyondan ziyade yeni eşyalar, binekler, etkinlikler ister. O sunucuda uzun süre oynar. Aksiyon arayışında olan kişi ise en kısa sürede hazırlanıp, eline vanquishing çekip aksiyona gitme peşinde koşar. Aksiyona katıldıktan sonra bir bakmış adamın altında büyü falan atan binek, elinde vanqtan çok daha güçlü vuran bir silah. O tekiller gitmeye başladığında yavaş yavaş guildlerde gider. Aksiyon yapan adamlar gittiğinde ise o Rol yapan oyuncu (genelde craft takılmayı sevenler) dahi gider. WOW'un yeni patchlerinde olduğu gibi.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.