Arkadaslar sorunu degiştiriyorum :)

Eğer adamın guildi yoksa npc'ye attack vermesini nasıl önlerim [ büyü atması dahil ] ?

teşekkürler.

on=@attack
if <src.targ.memoryfindtype.memory_guild.link.name>
else
src.sysmessage @07a1 Guildin yok
return 1

denedim ama olmadı.

Bu konu unsdowladr tarafından düzenlendi(2010-03-20 14:46, 15 yıl önce)
if !(<src.memoryfindtype.memory_guild>)
src.sysmessage guildin yok
return 1
endif

sorununu doğru anladıysam eğer bunu bi dene
Novice
11.9
if !(<isnpc>) && !(<src.memoryfindtype.memory_guild>)
src.sysmessage guildin yok
return 1
endif
Büyük ihtimal eventa ekliyeceğinden dolayı npc sorgusuna gerek kalacağını sanmıyorum
[events e_guild_yok]
on=@hittry
if !<src.isplayer>
 if  !<guild>
 sysmessage @1153,,1 Guildiniz yokken bir npc ye saldıramazsınız
 skill fail
 return 1
 endif
endif

on=@spellcast
if !<act.isplayer>
 if  !<guild>
 sysmessage @1153,,1 Guildiniz yokken bir npc ye büyü atamazsınız.
 skill fail
 return 1
 endif
endif

böyle olabilir sanırım.
Bir events hazırla guildi olmayanlarda bu events olsun bunlar npclere saldıramasın
eventsi hazırla altına on=@spellcast ,attack gibi triggerler koy sen yaparsın yapamazsan soyle diyicektimki noxier zaten acıklamıs :D
Noxier ve diger arkadaşlar hepinise çok teşekkür ederim bir sorum daha olucak mesala guild bu npcyi aldı aldıktan sonra bu npcye guild üyelerinin dalmamasını saglamak istiyorum yani hplerini alamasinlar Zaten bu npc sizin gibi bir ibare belirtmek istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bu binegi alanlara bir events ver

[events e_binek_koru]
on=@hittry
if (<src.targ.id> == binegin idsi)
sysmessage @07a1 bu binege saldıraman zaten senin
skill fail
return 1
endif

on=@spellcast
if (<src.targ.id> == binegin idsi)
sysmessage @07a1 bu binege saldıraman zaten senin
skill fail
return 1
endif

sunun gibi bu eventse sahip olanlar binege saldırdıramıyacaklar
direk hit olarak ver fark etmez oyle teker teker id yazma direk yasakla bineklere dalmayi hangi binek olursa olsun
Sanki bu sistem bir yerlerden tanıdık geliyor.Saldırabilmesi için bağımsız olması da lazım mı?:no
Ne olmuş yani nimloth sunucusunun Esyria sisteminden özendiysem?Sırf boş muhabbet sırf.Sanki sistemi direk istedik yazmak için yardım istiyorum ne var yani bunda ? Anlamıyorum gerçekten bu zihniyet oldugu icin halen Türkiye'deki serverlarda beş sene önceki sistemler kullanılıyor.Birbirinden örnek alıp [ ÇALMADAN ] yazmak birşeyler için ugraşmanın nesi böyle kınayıcı anlamış degilim syntax.Neyse iyi akşamlar.
Kendiniz biraz düşünüp yeni sistem oluşturmak yerine mevcut olan bir sistemi birebir kopyalamaya çalışıyorsunuz.Örnek almak güzel fakat birebir aynı şeyi kopyalamak hiç hoş bir davranış değil.
Merak etme birebir kopyalamaya çalışmıyoruz yardım istedigim konular bu sistemin olmazsa olmaz noktaları.Bunlar olmazsa bu sistemin bir işlevi olmaz.Üstüne kendi kafamda oluşturdugum eklentileri birer birer uyguluyorum sen içini rahat tut.
Benim içim rahat zaten:) Umarım ortaya güzel bir sistem çıkartırsınız bizde adam uğraşmış yapmış deriz,takdir ederiz.
Sistemler kimsenin tekelinde değil. ilk kez düşünüp yapan işin haklı gururunu yaşar, taklit edildiği için de başarılı sayılabilir bence. ama bu konularda rahatsızlık duyuyorsak ozaman taklit edilemez sistemlerimiz olmalı. aksi taktirde taklit edilen sistemlerimiz için veryansın etmek doğru değil diye düşünüyorum.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.