herkeze selam
evet bu konu hakkında düşüncelerinizi almak isterim arkadaşlar benim 7 yıllık uo sphere geçmişim var tabi kesintisiz dersek 5 yıldır bu şimdi bunca yıl sphere oynadım fakat yıllarca runuo nasıl duydum ama hiç oynamamıştım çünki yaygın değildi sphere heryerdeydi ve ulaşılması basitti fakat geçenlerde bir arkadaşımın ısrarı üzerine runuo serverine giriş yaptım ama oyun bana çok yabancı geldi spheredeki standartlardan farklı bir alt yapı görsel olarak değişik ama içerik olarak zengin buldum bir sphere oyuncusu olarak farklı bir oyuna başlıyormuş gibi hissettim o derece yabancı geldi yıllarca oynadığım oyun :sikkin.

şimdi bir server kurma gibi bir düşüncemiz var ama runuo türkiyede tutmaz diye bir yanılgı var bu yüzden player olmaz sphere daha mantıklı diye uzun bir konuşma yaptık dün, kararsız kaldım şimdi ben Orta Düzey Yazılım ve Veritabanı programcısıyım yine orta derece C# kullanabiliyorum aktif olarak.. runuo gibi bir serverin script dili bana çok yabancı gelmedi c# biliyorum sıkıntım olacağını sanmıyorum hemde hiç ama Sphere scripting bana hiçbirşey ifade etmiyor bir Sphere playeri olarak Runuo geliştirmeye açık geleceği bana göre daha parlak geliyor gerekli olan sphere oynayan playerlara runuo yu tanıtmak diye düşünüyorum.?

biraz uzun oldu ama avantaj ve dezavantaj vb şekilde farklar nedir?
sizce gerçektence runuo iş yapmazmı ?
runuo tanıtılamazmı ?
daha çok çeşit script olarak geçiş zengin bir .net kütüpanesini kullanıyor sphere neye dayalı neden bukadar tercih ediliyor ?

:con:con
Kendi açımdan söylüyorum, ben ilk sphere başladıgımdan runuo bana acayip geliyor..
Xearth : Kendi açımdan söylüyorum, ben ilk sphere başladıgımdan runuo bana acayip geliyor..

bende ilk sphere oynadım runuo banada yabancı geldi ama benim merak ettiğim olay sphere oynayan runuo ya alışabilirmi gibi birşey yada mümkün olurmu .
runuo spheredan daha basit ben ikisinide oynuyorum sphere daha zor set yap silah cıkar bilmemne runuoda öyle birşey yok 1 kere setini silahını yaparsın server kapanana kadar kullanırsın.

Sphere serverı açacaksan birde sen eksik kal ne olur biz başımızdaki serverlarla başa çıkamıyoruz zaten.
kalite önemli bu işi yaparsam ya tam yaparım ya hiç başlamam, merakım gerçektende türkiyede runuo ölümü ?
Master
59.2997
RunUO daha zevklidir. Oyunda olanları kullanmaya, yenilikleri takip etmeye çalışırlar. Ayrıca geliştirilmesi de programlama bilgisi olan bir kişi için hiç zor değildir. Kütüphanesini öğrenen kişiler dilediklerini kolayca ve özgürce yapabilir. Mesela RunUO'da sphere gibi tonla sorunlarla uğraşmazsın. Esnekliği sayesinde her türlü soruna bilgin dahilinde kısa sürede çözüm bulup, her şeyi değiştirebilirsin.

Sphere'da öyle değil. Geliştirenlerin yaptıkları, ekledikleri ile sınırlısın. Sphere'da kullanılan komutlar emülatörün dev. leri tarafından eklenip ayrı bir dil gibi oluşturuluyor. Bizlerde bu komutları ve syntax'leri öğrenip o düzenin ve sınırların içerisinde kod geliştiriyoruz.

Gayet tutan ve güzel Türk RunUO sunucularımız var. Neredeyse sphere kadar, hatta daha fazla oyuncu potansiyeli var. Benim bildiğim şu anki en popüler sunucu Venüs'ün açtığı World of UO (worldofuo.com).
RunUo ile deniz(Xantier) ile tanıştım daha ötede bi zevk tanımıyorum.
Tabikide Sphere :)
Renkler ve zevkler tartışılmaz değil mi? Kimisi için sphere kimisi için Runuo. Sen 2 türüde oyna, başkasının zevkine kulak asma. Hangisi hoşuna giderse onun üzerinde çalış.
iki emülatörde üç aşağı beş yukarı aynı zamanda çıkmasına rağmen ve sphere ciddi anlamda yeni yeni düzelmesine rağmen daha çok rağbet gördü ama uzun süre sphere emülatörü üzerinde çalıştıktan sonra bile runuo nun daha stabil ve geliştirilebilir olduğunu söyleyebilirim ön yargı her zaman kötüdür ben bu işe gönül vermiş her geliştiricinin runuo ya göz atmasını isterim
Sphere Ultima Online değil ne olduğu belli değil :)..
Sphere için herkes elinden gelen her şeyi yaptı ve çözülmeyen bir kaç şey de olsa sphere bence değişilmez biz ona yıllarımızı verdik.
Asıl ultima online spheredir. Eskiler beni daha iyi anlar.
Eskiyim baya anlıyorum demek istediğinizi yanlış şu var bende runuo ya geçince anladım doğruyu :)
sphere

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.