Gençler merhaba,

Sizlerle daha önce kendi sunucumda kullandığım haritayı ve bir kaç script i paylaşmak istiyorum. Tamamına tek bir paket halinde yazımın sonundaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Bazıları haritanın tarafımdan yapılmadığını veya çalıntı olduğunu iddia edebilir, bu nedenle haritaya ait .bmp dosyası pakete eklenmiştir. Sphere_map0.scp ve sphere_map_points0.scp dosyaları da yine paketin içindedir.



Harita, zamanında sunucumun içeriğine uygun olarak iki insan ve iki elf şehrine uygun olarak tasarlanmıştır. Staticlerde ismilazımdeğil bir dostumun büyük katkısı vardır, kendisini de buradan anıyorum.. Unutmadan harita ML boyutlarındadır, yani 6144x4096.

Bazı resimler;












Paketteki scripler ise şunlar;

- elfce.scp : Komut kullanmadan elfçe konuşmayı sağlayan scp
- elven_armor.scp : Elf plate set takımı
- fishing_net.scp : Balık ağı kullanabilmek için kıyıdan uzaklaşmayı gerektiren, açıldıkça tutlan balık sayısının arttırılabildiği, herkesçe kullanılan balık ağı sistemine entegre bir sistem.
- focus.scp : Focus skill gain
- house_system.scp : AOS ev sistemi, kendi ev dizaynınızı yapabildiğiniz sistem.
- luck_func.scp : Luck fonksiyonu
- lumberjackfix.scp : Ağaçlardan kendi türünde odun elde edilmesini sağlayan sistem.
- targetted_hits.scp : Düşmana odaklanarak vücudun çeşitli bölgelerine vurabildiğiniz sistem.
- tracking.scp : Tüm canlıları istediğiniz mesafeden ve harita üzerinde görebildiğiniz bir tracking sistemi.

Paket içindeki çalışmaları istediğiniz şekilde kullanabilir, istediğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz. Lakin benim için uzun süredir bir şey ifade etmiyorlar. Scriptler 0.56b içindir. Dosyada trojan vb. zararlı birşey yoktur.

Dosyayı indirmek için tıklayın

Bu konu talon tarafından düzenlendi(2011-03-05 18:07, 13 yıl önce)
güzel paylaşım teşekkür ederim. haritayı kendin yaptığın için isim vermen gerekirdi :)
İsmi Oddro. Haritanın sağ alt köşesinde yazıyor. Ama artık isteyen istediği şekilde isimlendirebileceği için belirtme ihtiyacı duymadım.
@talon

peki bu proje hiç açıldımı bilgi alabilirmiyim?
paylaşımın için teşekkürler güzel paylaşım +1
Ovedron sunucusunu açmışlardı yanlış hatırlamıyorsam.
Harika çok beğendim açıkcası bir kaç şey soracam.Bende map editing olayına girmek istiyorum.Bir ev,şehir küçük kasaba kurarken cok mu zaman gidiyor? Bir dünya kurmak istesek paintle mi (lol) çiziyoruz? region ayarları falan nasıl yapılıyor :O
Önce haritayı paint veya photoshopta çiziyorsunuz. Gerekli palet dosyalarını yükleyip nerenin grass nerenin mountain olması gerektiğini ve hangi yüksekliklerde olması gerektiğini belirleyip renkleri ona göre seçiyorsunuz.

Map bittikten sonra Dragon map editörde bmp yi çalıştırıp map0.mul daha sonra Static Patch i çalıştırıp (water veya grass forestin birleştiği yerler veya ağaçlar) statics0.mul ve staidx0.mul dosyasını elde ediyoruz.

Bunların hepsi hata yapa yapa ve tekrar yapa yapa aylarca zamanınızı alıyor eğer güzel bir map yapıyorsanız.

Daha sonra worldbuild kısmı başlıyor. Axis en kullanışlı programdır. Ama yardımcı program olarak Centred tavsiye ederim. World Forge da map pixellerini düzenlemek için ve maden dungeon girişlerinin yapılması için kullanışlıdır.

Region editörlerden veya Centred den faydalanarak belli bir alana isim vermek veya o bölgenin taşlık deniz veya maden veya bir özelliği varsa onu belirtmek amaçlı region kodlaması yapılır.

Belli bir alan seçilince size koordinatları gelir o koordinatlar içini bir alan ismi vererek tanımlarsınız. Şehir regionlarında şehir karesel bir alan değilse işiniz daha karmaşık ve zor bir hale gelir.

Son olarak sabırlı bir insan değilseniz bu tür işlerden uzak durmanız vaktinizi harcamak olacağı için itina ile tavsiye edilir :)
ozman bana yıllardır map editin yapan birisi lazım : P
teşekkürler
Link ölmüş sanırım, elinde olan birisi upload edebilir mi ? İncelemek isterdim..
ewet link ölü ...

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.