Herkes kabul edecektir ki, sadece 1 ay içerisinde en az 10 sunucu açılmakta..
Her ay kapanan sunucu sayısıda buna eşdeğer olsa gerek..
Bu tarz konu başlıklarına gelince, yine ay içinde en az 3-5 defa açılmakta..
Bu olaydan isyan eden insanların sayısıda bir hayli fazladır sanırım..

Yaklaşık 4-5 aydır ultima oynamıyorum, dogru duzgun bir sunucu acılana kadarda oynamayı düşünmüyorum..

Şimdi, bu 4-5 ay içerisinde uo veritabanı içeren internet sitelerinden bir çok sunucu reklamlarına gözattım.. Ortalama bir istatistik yapmak gerekirse;

1. Genel olarak çoğunun makina sistemi orta düzeydeydi..
2. 1 belki 2 ay içerisinde aynı siteye erişim sağlanamıyordu..
3. Sistemler hep AYNI
4. Slogan hep AYNI (biz kapanmayacagız.)
5. Site tasarımına özen gösterilmemiş..

Sanırım, bir kaç kişi aralarında para topluyorlar, bunu 3-5 ay biriktirdikten sonra, 1 aylık sunucu kiralıyorlar..

Neden hiç kimse herkesin yaptıgının dışında farklı bir şeyler yapmıyor?
Neden herkes, zaten varolan scriptlerin aynılarını değiştirip kendi sunucusuna koyuyor?
Neden bazı şeyleri değiştirip farklılık yaratma geregi duyulmuyor?
Hiç kimse anlayamıyor mu? Bu tarz klasikleşmiş sunucular artık tutmuyor..

Bazı şeyler artık o kadar rutin bir hale gelmişki ezbere okuyorum sistemleri...

PVP Sunucusu...
7-8 x gm skill
Zilyon tane renk
3-5 fazladan item
belki şansın varsa pvp arena vs..

RP Sunucusu...
Bu sunuculara pek bi laf atamayacagım çünkü RP sunucusu kurmak isteyen bir çok kişi gerçekten deli gibi emek vererek, alın teriyle açmaya çalışıyor..

Gelelim Normal Sunucularımıza,
8x skill cap
225 stat cap
Siyah ve beyaz renk kesinlikle yasak İMKANSIZ!!!!! O renkler PVP suncuularına has lütfen...
Klasik bineklerimiz, (Mustang ya da Shire gerisi zaten hep var Nightmare, Zost vs..)
Vay be bu sunucu tailor menusunun arka planını transparan yapmış WAOW... !!!!

Arkadaşlar bakın, ben bu sunucuların aynısını arka arkaya açılıp kapandıgını görünce birazda yabancı sunuculara bakmaya çalıştım..
Birinde ne shire ne mustang var, Steed veya Holy Horse gibi yeni binekler ve özellikler eklemişler..
Birinde, silahları enchange edebilme sistemi koymuşlar. (silahları kaplamak)
Birinde, wow dan bildigimiz dungeon sistemini getirmişler.. (Birnevi champ gibi ama sadece 5-6 kişi girilebiliyor) (Gerçi bu bir ara türk sunucusundada uygulanmıştı)

ve daha birsürü hiç görülmeyen çok güzel yenilikler var... ben mi körüm? çünkü gerçekten bu tarz şeyleri bizde göremiyorum...
ya da adamlar işi çözmüş, oyuncu bulabilmek için hakikaten uğraşıyor...

Bakın, bu bahsettigim şey o kadarda zor olmasa gerek...

Sadede geleyim biliyorum çok uzattım..
İstedigim tek şey şu, sözüm sunucu açacak olanlara, ister 1 aylık açın ister 1 haftalık ya da çok istiyosanız "hiç kapanmayacak" bir sunucu açın.. Ama lütfen, açmadan önce şu soruyu kendinize sorun.. "Biz oyuncularımıza diğer sunucuların veremeyecegi ne verebiliriz?"
Ayrıca lütfen cevabınız şöyle olmasın, "kaliteli hizmet veririz biz" , "aa bizim oyuncular başlarken 15k ile başlıyo"

Lütfen dostlar.. Amacım kimseyi aşağılayıp, kötülemek değil. Sadece ülkemizdeki ultima online platformunun geldigi bu aptal noktayı herkesin açık şekilde görmesini istedim..

Zaman ayırıp okudugunuz için teşekkür ederim..
çok süper bir konuya değindin kardeşim bende onu diyorum arkadaşım burda bir sürü yenilik yapıyorum mesela + den +18 e kadar yeni silahlar çıkartıyorum bu güne kadar hangi serverde görünmüş hepsini yaptım yenilik olsun diye sonra yeni mareler ekledim 4 tane Amatör - Semi - Pro - World Class gibi bir sürü yenilik yapıyorum staff giysileri yapıyorum yeni menüler falan herşeyi buraya atıyorum ama kimsenin umrunda diil adamlar pvp serveri yapıyor her zaman bir kristl veriyorlar içinde +9 kılıçlar demir set ve işte deri set ki artık demir sette vermiyorlar aynı menüleri değiştirip değiştirip kullanıyorlar ben burada bir sürü yeni lamalar yeni binekler ekleyip duruyorum sırf türk serverlerini yabancılarınkı gibi gelişmiş hale getirmek için ama bak abi

https://www.ultima-strike.com/forum/ultima-online/sphere-scripting/1-den-18-e-kadar-renklen-q38327

konu bu 9 tane mesaj atılmış ordaki mesajların 5 i benim emin ol kismenin umrunda diil ama çünnkü artık herkes 15k vereyim bir etherial vereyim bir pvp stone olsun 2-3 tane artık uo nun kendi demir seti gibi olmuş set vermek adını değiştiriyorlar sadece :S yok işte newbie bag vereyim yok işte +15 leri 50 000 sp ye satayım düşüncesinde ama mesela alsalar şu artılıları level sisteminde ayarlasalar +1 leri sadece 1-5 arası tutabilir gibisinden isteyen +18 den yükseğinide yapar ama işte mesela 1-5 arası +1 5-15 arası +2 15-45 arası +3 gibi yüksek olursa adamlar +18 e çok zor gelir.yani misal veriyorum ben tabi ama böyle birşey daha çok ilgi çeker çünkü ben görüyorum adam level 1 adam arkadaşından +18 alıyor tutuyor kasıyor skeletonalrda bir anda lvl 15 buda çok saçma oluyor çünkü level sisteminde böyle olunca çok çirkin oluyor o zaman level 1 ile level 40 ın farkı olmuyor işte farklılık yaratmak gerek birazda ... :D
Çok Haklısın :) Ben ilerde Büyük kapsamlı bir uo Fikrim var Yapı Kredi Bankasına = 1.420 ytl İş Bankasında= 540ytl para nakit 350 ytl civarı param var Tabii Benim Düşüncem Şu çok tutan serverları tek cliente sokmak tabii sizin fikriniz bu Ayriyetten Orjinal Uo serverı (Ea electronic arts ın serverı) gibi bi server hayalimde war tabii sistemler ve kusursuzluk olucak bu server projesi belki 1 yıl sonra belki 10 yıl sonra (tabii 10 yıl sonra uo kalırsa ) Satttığım her tablo 1000 ytl civarı 2 yıl içerisinde 6 milyar para yapmayı düşünüyorum .

Amacım hava atmak değil sadece iyi bir server açmak Yanlış anlamayın Bu parayla iyi sistemli bi server açmayı düşünüyorum !!
tmmda abi bu devirde bu projeye uyacak bir tane scripter söylesene hp-nexiel dışında o ayrı ona yetişmek mümkün diilde bunun için çok sağlam ve senle aynı kafadan staff kadrosuna ihtiyacın var ... ve sağlam olması gerek edit yapmayacak yada anti-edit sistemi diye bir sistem vardı yabancı serverlerden birinde 56b için çok süperdi ya adamlar aşmış ama cidden süperdi ama işte bizim serverde uygulayamıom bizim server 55r :D:D
55r yi kullanan varmı yaa :D oha :D şaşırdım ya walla :D yanlış anlama ama çok geride kalmışın be !!
@xwerswoodx
Sende görmüşsün ve bu bayağılık duvarını kırmak için elinden geleni yapmışsın ve sanırım yapmayada devam ediyorsun.. Tebrik ederim ama bu sadece pvp sunucuları için geçerli değil tabii ki.. =)

@xenox
Hayır kesinlikle hava atmak için söylemiyorsun tabiki, kime ne faydası olabilirki zaten, neyse böyle bir projen olması güzel ama, gerçeklerle başladık konuşmaya gerçeklerle devam edelim.. Eğer biriktirdigin paranın hepsini sunucunun sürekliliği için harcayacaksan yanlış yolda oldugunu söylemek zorundayım.. Çünkü oyuncuyu çeken sunucunun sürekliliği değil, oyuncuya verdiği zevktir.. Her sunucu aynı zevki veriyorsa, ne farketti? Ama eğer diyorsanki, ben o parayı, proje dahilinde çalışan kişilere destek olabilmek adına harcarım.. O zaman başka, çünkü işin içine gerçek para girdiğinde, ozaman fark yaratabilirsin belki.. Çünkü olay nedir? Aklında büyük bir proje var ve bu projeni gerçekleştirebilmek için deneyimli adamlara ihtiyacın var.. Hiç kimse tek başına deneyimli birini kolay kolay bulundugu yerden alamaz, ama sen adama teklifini yapar isteklerini söylersen o başka...

Neyse bu da çok uzadı..

Madde 7 de de belirtildiği gibi (okumuş olan varsa tabii) turkiye'de developer olarak kadroya giren kişiler bu ünvanın ne anlama geldigini bilmeli öncelikle..
abi benim işim bu 56b de bir fark yok sadece kısaltmalar scriptsi ve bir kaç eklenti daha ama abi düşün bir ne kadar kötü yerde yaparsan yap aynı sonucu verecek ayrıca abi ben serveri açmayı düşünmüyorum sözüm var ya bir kıza işte oynamıyorum online oyun sadece scriptsleri deniyorum onuda sadece deneyip kapatıyorum hiç oynamıyorum yani :)
@xwerswoodx / xenox
Konuyu saptırmadan tartışılırsa daha iyi olur sanırım.. PM/ÖM
:) buneyahepsivar aslında tum paramı uoya harcamayı düşünmüyorum ama 3 bin ytl civarı para yatırmayı düşünüyorum server eğer çok tutulursa (ki zaten büyük ihtimalle tutulur ) bunun üzerinden para kaldırmayı düşünüyorum Orjinal uo da 10m e 13$ falan ödüyolar ;) mesela bi nightmare 21 ytl 10m 6 ytl 5str 5int 5dex veren newbie yüzük 9 ytl gibisinden satış sistemi yapıcam ve premium sistemi gibi bi şey yapıcam :)

knight gibi olcucak biraz ama en iyisi için hiç kapanmayan server böyle olur
Expert
34.0001
maval okumayın da gerçekten bişeyler yapın lütfen.
Sanırım bahsettigim şeyler yanlış anlaşıldı ya da tam olarak okunmadı..
Ben size,

Projeleriniz neler?
Ne katkı yaptınız?
Söyleyinde reklamınız olsun..
demedim.. Bu sadece bir sitemdi ve basit düşünen kuruculara bir seslenişti..

Konuyla alakasız yazılar yazacaksanız, bireysel cevap verecekseniz, bu işin yeri burası değil..

"Kell" arkadaşa da katılıyorum ayrıca.. Yapım veya fikir halinde olan bir sürü proje var ama nedense bunlar hiç bir zaman ortaya konamıyor..




Not: Anlatmak istedigini anlatamamaktan ziyade, anlamayanların anladıkları gibi yorum yapması ne derece mantıklı?
@Some_one
Cevabını PM atıyorum..
Novice
-0.500001
Abi Ne Konusuorsunuz Ki Bosuna Suna Bakın Yazan Herkesin Bir Projesi Var Bide Dioruz Ayda 6 Server Acılır Bn Size Diim Bn Sahsen Hicbirinizin Serverına Giripde Bosuna Vakit Harcamam...Biz Turkler Boleyiz Tarihte Bile Derler 2 Turk Bi Devlet Kurar Bosuna mı??

Bn Acıkcası 2 Beklediim Proje Var Biri Buyuk Sunucular Denen Birde Avatar..

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.