Bilindiği gibi Mortal Online'ın NDA'sı kalktı ve bu başlıkta oyuncular arasında büyük bir ilgi uyandıran bu oyunun yayınlanmış slideshow'larını baz alarak tanıtmaya çalışacağım. Slideshowları buradan indirebilirsiniz. Burda bulunan bilgilerin çoğu geliştiricilerin yayınladığı slideshowlardan alınmıştır ve doğruluğu konusunda tek kaynak yine geliştiricilerin kendisidir.

Mortal Online

Mortal Online, mevcut dvo'lardan farklı bir oyundur. Her ne kadar Age of Conan,World of Warcraft gibi oyunlardan konseptler içersede oynanış olarak bunlardan ayrılır. Mortal Online'da

(AŞŞAĞIDAKILER YOKTUR)
level sistemi
experience point
başlangıç sınıfları
quest
3. person view
kafalarında sarı ünlem işaretleri bulunan NPC'ler
global chat kanalları
birine vurduğunuzda parıldayan damage rakamları
respawn olan bosslar
instance'lar
çantaya girebilen binekler
nereye gidip gidemeyeceğinizi belirleyen sanal sınırlar
auto-loot
her oyunucun "seçilmiş kişi" (The choosen one) olduğu bir sistem
otomatik çalışan auction house
auto-respawn
attack edemeyeceğiniz NPC'ler
para düşüren ayılar
kılıç düşüren dragon'lar
başka oyuncuların açamayacağı loot çantaları
YOKTUR.

Peki Mortal Online'da neler var?

Oyuncu kabiliyeti merkezli PvP
Devrimsel combat sistemi
First person view
PvP zone kısıtlaması olmadan, ölen oyuncuların lootlanabileceği sistem
Aktif skill-training
Sandbox oyun stili
Sandbox crafting ve gear özelleştirmesi
Player housing
Blood mix sistemi
Binekler ve taming
İnteraktif dünya
64km2'den büyük dünya
Dinamik NPC davranışları
Unique encounterlar ve tek seferlik etkinlikler

PvP Sistemi

Mortal Online, sosyal olarak aktif, hardcore ve yetişkin oyuncuları hedefleyen bir fantastik DVO'dur. Hedef kitle için mevcut olarak 10 yaşını geçmiş oyunlar bulunmaktadır ve bu oyunlar hala sandbox tarzı oyun stili sundukları için hedef kitleleri tarafından ilgi görmektedir.

Mortal Online, özgürlük, oyuncular arası iletişim ve çevrenin dinamik etkileşimi üzerine kuruludur. 'Theme park' türü oyunlar sadece sunabildikleri son atraksiyonları kadar yaşayabilirken MO'da oyuncular dünyayı şekillendirmektedir.

Mortal Online PvP'ye çok önem veren bir oyundur ve bahsedilen PvP saatlerce domuz farmlayarak ulaştığınız level üzerine değil gerçek oyuncu kabiliyeti üzerine kuruludur. Oyunda hitboxlar, collusion,aktif bloklama, binek üzerinde combat ve gerçek first person view karşımıza çıkmaktadır. Mortal Online'da sadece skill tuşuna basıp dövüşmeyi bekleyemezsiniz, her vuruşunuzu kordineli bir şekilde yönlendirmeniz gerekmektedir. Oyunda ki yaratık ve karakterlerin birçok hitbox'ı bulunmaktadır. Bu Unreal ve Counter Strike'da olduğu gibi karakterlerin farklı yerlerden hasar almaları sonucunda farklı sonuçların ortaya çıkmasıdır ve bir DVO'da ilk kez uygulanmaktadır. Her hitbox kendi equipment slotuna sahiptir ve buda taktiksel olarak birçok olanak sunmaktadır. Örneğin düşmanınızın kılıç tutan eline yönelik bir saldırı yaparsanız, kılıcını düşürme ihtimali vardır.

Diğer bir unsur, Aktif Bloklama ise oyunun en temel taşlarındandır ve onu düzgün kullanmadan hayatta kalmak pekde olası değildir. Sadece kılıç veya kalkanla block hamlesini yapmak yetmemektir, ayrıca en az hasarı alabilmek için hamlenizi doğru şekilde yönlendirmeniz gerekmektedir.

Video: Aktif Bloklama



Oyunun collusion dedection mekanızması, karakterlerin birbirinin içinden geçmesi yerine çarpımalarına olanak sağlamaktadır. Bu da düşmanınızın önünü kesebileceğiniz veya grup olarak etrafını çevirebileceğiniz anlamına gelir. Mortal Online'da hamlelerin manuel olarak yönlendirlmesin dolayı friendly-fire kavramı oyunda oldukça önemli bir yer tutar. Bu sayede büyücü ve okçular alan etkili büyülerini etrafta dost yakın dövüş savaşcılar varken serbestte savuramayacaklarını anlamına gelir.

Mortal Online'da oyuncular, karakterleri oyun dünyasında ne görüyorsa ekranda onu görür. MO, diğer DVO'larda seçenek olarak sunulmasına rağmen (yinede bu oyunlar 3. person view'a göre geliştirilmişlerdir) gerçek first-person bir oyundur. Bu sayede oyunda herzaman arkanızı kollamanız gerekmektedir.

First-Person View Video



MO'da full loot sistemi vardır ve heryer PvP'ye açıktır. MO'daki PvP kalbi flagging sistemi üzerine kuruludur. Çalma veya öldürme gibi illegal aktiviteler karakterleri katil olarak işaretler ve guard bulunan şehirlerde NPC'ler tarafından saldırıya uğrarlar. Bu sistem sayesinde nerede olursanız olun istediğiniz herhangi bir kişiye, sonuçlarına katlanmak şartıyla saldırabilirsiniz.MO dünyası tehlikeli ve acımasızdır. Öldüğünüzde cesetinizin yanında dostlarınız yoksa üzerinizde bütün eşyalar diğer oyuncular tarafından lootlanabilir.

MO'daki first-person view, hitbox sistemi oyunun PvP'sinin level veya karakter skill'i yerine oyuncu kabiliyeti tabanlı olmasını sağlar. MO'da "leveling" olmadığından saatler boyunca kurt keserek XP gridlemek veya questler için yüzlerce elma toplamak yoktur. Bunlar yerine karakter skillerinizi kullanarak geliştirirsiniz. Oyunda yer alan 100'den fazla skill'den dolayı asıl zorluk sizin oyun stilinize en uygun olan skill'leri bulmaktır. PvP ile direk alakalı olan skillerin belirli bir cap'leri (sınırları) vardır ve bu yüzden oyunu oynama süresi bunlar üzerinde direk etkili değildir. Oyundaki PVP sanal olarak toplanmış puanlar yerine oyuncu kabiliyeti üzerine kuruludur. Bütün bunların yanında oyunda 1000'in üzerinde subskill yer almaktadır.

Ayrıca oyunda leveling olayı olmadığından, item ve silahların kullanımı ile ilgili kısıtlamalarda yoktur. Oyunda "You can not use this" mesajı göremezsiniz, bir silahı kullanmanız için tek gereken ilgili skill'i train etmektir.Oyunda equipment'ta önemli bir yer tutmakla birlikte, iyi gear kötü oyuncu kabiliyetlerini dengeleyemez.

Crafting Sistemi

MO'daki crafting sistemi algoritmiktir, yani item'lar birden fazla parçanın biraraya gelmesiyle oluşturulur. Crafting sırasında materyalin kalitesi ve oyuncunun skill'i ortaya çıkan nesnenin dirke olarak kalitesini belirler. Oyunda sırf yapılabilecek silahların kombinasyonu 142,662,744'dür.

MO'da ilgili skill'i öğrendikçe etrafınızada gördüğünüz nesnelerle ilgili görebileceğiniz detaylar artar. En başta karakterlere sırf kırmızı çiçek olarak görünen çiçek, Botany veya Herbalism gibi skill'leri öğrenildikçe gerçek isimleride öğrenilir. Eğer bir karakter sword'lar konusunda bilgili değilse herhangi bir silahın damage attribute'ı onun için '?' şeklinde görülecektir. Karakter sword skillerini öğrendikçe swordun detaylı bilgileri ortaya çıkacaktır.

Player Housing

MO evreni ilk başta biraz boş olsada zamanla oyuncuların kendi evlerini kurmasıyla bu durum değişecektir. Player housing modern dvo'larda çok az yer alsada MO'nun önemli bir parçasıdır. Ev'ler ayrıca önlerine vendor koyularak shop halinede çevrilebilir. Bununla birlikte önüne guild stone'da dikilebilinir.

Blood Mix Sistemi

MO'da seçilebilecke birçok ırk vardır ama tek alternatifiniz bu değildir. Blood Mix sistemi sayesinde annesi Khruite babası ise Kallard olan kırma bir karakter yaratmak mümkündürkü bu yeni karakter her iki ırkın özelliklerini ve görüntüsünede sahip olacaktır.

Binekler & Taming

Birçok modern dvo, bineklere çantanızda taşıyabileceğiiz sanal hayvanlar olarak bakar ve gerçekte sadece mesh'inizi değiştirip hızlı gitmenizi sağlayan nesnelerdir. MO'da ise binekler yaşayan ve nefes alan canlılardır. MO'da binekleri tame edebilir, öldürebilir, giydirebilir ve hatta malların taşınmasında kullanabilirsiniz. Ayrıca bineklerinize göz kulak olmazsanız çalınabilir veya hatta kendi başlarını alıp gidebilirler. MO'da gerçek binek üzerinde combat sistemi yer almaktadır. Binek üzerinde iken bile karakterinizin tam kontrolüne sahip olursunuz ve mantığın el verdiği ölçüde her hareketi yapabilirsiniz.

MO Dünyası

MO'nun ilk bölgesi Myrland 64km2'den büyüktür ve nereye gidebileceğinize dair kısıtlama yoktur. Oyunda instance olmaması sebebiyle takip edilebilir veya edebilirsiniz. MO'da dünyayı keşfetmek başlı başına bir skill'dir. Yerinizi gösteren radar veya minimap içermez. Haritacılarda bu yüzden MO'da oldukça popülerdir.

Dinamik NPC Davranışları

Günümüzün modern DVO'larında genelde mob'lar beyinsiz bir şekilde etrafta koşturup üzerinize saldırırlar. MO'da ise işler farklıdır. Normal'de size saldıracak olan mob'lar eğer sayıları sizin grubunuzdan düşükse kaçmayı deneyebilirler.



Eşsiz encounterlar ve tek seferlik etkinlikler

Günümüz DVO'larında oyuncular aynı bossları tekrar tekrar yüzlerce kez öldürür. MO'da ise işin rengi farklıdır. MO'da ise bosslar oyuncuları tekrar tekrar yüzlerce kez öldürür ve kendileri sadece bir kez ölür ve öyle kalmaya devam eder. Mortal Online'da ki "epic" encounterlar tekrar tekrar respawn olmaz. "Epic" encounter bitmişse bitmiştir, boss ölmüsse ölmüştür. Bunla birlikte MO'da epic encounterlar oldukça zorludur. Sizin öldürmek isteyeceğiniz bir boss, başka bir ırkın hayatları pahasına koruması gerektiği bir canlı olabilir. Ayrıca MO'da oynamayan ırklar ve boss'lar GM'ler tarafından kontrol edilebilir durumdadır. Bu sayede yapay zekanın başaramayacağı gerçek "epic encounterlar" düzenlemek mümkündür

*Ayrıca Maden kazma Ok yay yaparak crafter skıllını 100 yapmak mumkun ve aynı ultıma online gibi belirli bir skill capı mevcuttur ençok hoşuma giden tarafı ise birine öldüğümde Healer a gidip Reslenmekti =)
https://www.youtube.com/watch?v=n99L_cABzfU&feature=related Warrior Bloked Sistemi

Bu konu Maia tarafından düzenlendi(2010-01-14 11:07, 14 yıl önce)
Vaybe ! hoşuma gitti. Paylaştığın için teşekkür ederim denemekte fayda var kanısındayım. Özellikle UO'ya yakın böyle bir oyun bulduktan sonra kaçınılmadan deniyelim. Oyun hakkındaki görüşlerimi ilerleyen zamanda buraya aktaracağım.


Oyun oynamak için belli bir ücret ödüyorsunuz.
:=)
kulağa gayet hoş geliyor. denemek lazım.
Arkadaşlar Oyunu Beta olarak oynaya bılır ıstersenız cd alıp orjınalde oynayabılırsınız sadece 1 kez para ısteyen bu cd aylık herhangı bır ucret telafı atmiyor şuanda ben oynuyorum işin en güzel tarafı oyunu oynayanların %90 ı ultima online oynayan playerlar =) pwpsi mukemmel derecede .İşin güzel kısmına gelıyorum oyunda xp kasma vs gıbı sıstemler yok buyuzden ultıma gıbı skıll kasıyorsunuz ornegın archer sınız ok atarak tailorsunuz bandana yaparak tailor kasıyorsunuz ve tabiki yun toplamanızda şart =) pek yakında guzel video ve resımler paylaşacağım inş bu akşam evımdekı pcden sızlere oyunla ılgılı açıklamaların devamını getireceğim..
Maia seni bekliyoruz istekle :=)
Oturduğunda çok güzel olacak bir oyun ancak şuan betada bile demek doğru olmaz, daha doğurusu oyun alfada :) Gerçekten çok ama çok fazla bug var.

Benimde hesabım var, birkez alma olayı sadece beta tesi boyunca. Oyun release olduktan sonra her ay ödeme olacaktır. Yani B2P değil P2P olacak.
Oyun dünyası çok boş. O kadar oynadım, bir türkle bile karşılaşmadım :) Bırakın türkü, playerlerle karşılaşmanız bile mucize olabilir :)

Oyun gerçekten çok gerçekçi. Mesela öldüğünüz zaman uo daki gibi ruh sistemi var. Res olduğunuz zaman çırılçıplak kalıyorsunuz. Malı ortada size doğru koşan playerler görürseniz korkmayın :D

Oyun grafik motoru olarak Unreal Engine 3 motorunu kullanıyor. Çıktığı zaman en iyi grafikli mmo ünvanını Aoc den alacaktır.
Dostum Senin oynadığın zaman çok eski zaman şuanda okadar bug yok ve kımse olmamasının sebebide sadece 40-50 kışılık bır deneme surumu yapmışlardı fakat şuanda oyle değil mapın bırçok kısmında user var şuanda closed betada ama oyunu tamamen bitirdikten sonra hıç sorun kalmayacaktır emın olunkı sphereden az bugu var =) çıplak ık konusuna gelınce ewt erkeğin tüm organları gözüküyor şahsen kendi aletimi kapatmak için birçok yol denesemde :D buna engel olamadım. fakat şöyle bır olay daha var bu oyunun dosyaları nette dağıtılacaktır yanı uo gıbı bunun scriptleriyle oynayıp ıstedıgınız gıbı text dosyasından turkçe yapabılceğiz böyle bir sunucuda oynamak istermiydiniz ?

bu arada kımse yok dedğim oyunda Threads: 27,426, Posts: 631,258, Members: 88,827
Currently Active Users: 201 (109 members and 92 guests) şuandakı forum onlıne sayısı

Bu konu Maia tarafından düzenlendi(2010-01-14 18:53, 14 yıl önce)
Yok ya o kadar vaktim yok parayla oyun oynamak için bi ara silkroad oynadımda ne oldu ? durum zaten ortada bilen bilir. Ama genede güzelmiş. Türkler bunada el atmasın yoksa uo gibi olur herhalde :D
Hayspat : Oturduğunda çok güzel olacak bir oyun ancak şuan betada bile demek doğru olmaz, daha doğurusu oyun alfada :) Gerçekten çok ama çok fazla bug var.

Benimde hesabım var, birkez alma olayı sadece beta tesi boyunca. Oyun release olduktan sonra her ay ödeme olacaktır. Yani B2P değil P2P olacak.
Oyun dünyası çok boş. O kadar oynadım, bir türkle bile karşılaşmadım :) Bırakın türkü, playerlerle karşılaşmanız bile mucize olabilir :)

Oyun gerçekten çok gerçekçi. Mesela öldüğünüz zaman uo daki gibi ruh sistemi var. Res olduğunuz zaman çırılçıplak kalıyorsunuz. Malı ortada size doğru koşan playerler görürseniz korkmayın :D

Oyun grafik motoru olarak Unreal Engine 3 motorunu kullanıyor. Çıktığı zaman en iyi grafikli mmo ünvanını Aoc den alacaktır.

AOC source motoru kullanıyor alması biraz zor.
Ne zaman betadan çıkar?
Herzamankı gıbı oyunun tum konularını bu topıc altında paylaşacagım
arkadaslar oyundaki son gelişmeler nelerdir acaba? baya zaman gecmiş son mj dan sonra
pay to play şeklinde çıkması aslında daha iyi bence.Oyunun stabil bir kitlesi olur , hile & bug abuse türü olaylar pek görülmez zannediyorum.
vay be ilk defa böyle birşey görüyorum peki tamamen sizemi ait bu client?
Xearth : vay be ilk defa böyle birşey görüyorum peki tamamen sizemi ait bu client?

???



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.