Ultima Online 1997 yılında piyasaya sürülmüş bir oyun ve playerlar olarak hepimiz bu oyuna nasıl yenilikler gelebilir diye düşünmekteyiz. Bu düşünceyi hep 225 stat sınırlamalı ve maksimum 100 stryi baz alarak gerçekleştirmek peşindeyiz, ancak level sistemli serverlarda statların değişken olması aslında en büyük yenilik. Şu an aktif olan sunuculara baktığımızda yenilik olarak bize sunulan sistemler aslında Ultima Online'a getirilen bir sistemden ziyade eklenti olarak göze çarpıyor ve oyunun monotonluğunu sadece bir süreliğine geçiştiriyor. Sonuç olarak oynadığımız sunuculardan aldığımız haz gün geçtikçe azalıyor. Levelli sistemli sunucularda bakalım bu olay nasıl oluyor.

Tanıtım

- Skill geliştirmenin ön planda olmadığı, bunun yerine pvm yaparak kazandığınız experience ve trivia point ile karakterinizi kendi stratejinize göre geliştirebileceğiniz bir sistem.
- Kazandığınız experience ile doğru orantılı olarak strniz artar ve actionlar uzun soluklu, yenilikçi ve stratejik bir hal kazanmış olur, aynı zamanda strnize bağlı olarak rakibinize verdiğiniz damage de artar.
- Trivia pointler ile alınacak newbie itemler sayesinde oyun tarzınıza göre actiondaki stratejinizi belirlersiniz.
- Örneğin bu itemler ile strnizi arttirip damageinizi arttırabilir, büyülerden alacağınız damagei azaltabilir veya büyülerde freeze timenızı azaltabilirsiniz. Bunun gibi bir çok özellik bulunmaktadır.

Neden levelli server

- Elinizde magical var diye 2 vuruşta adam kesemezsiniz.
- 100 strli serverlarda bir süre sonra oluşan actiondan tat alamama durumunu ortadan kalkar.
- Bir çok sunucuda şikayet edilen Mage karakterlerin sadece reg ile actionda üstünlük sağlayabilmesi bu sistemde mümkün değildir.
- strnizin daha fazla olmasından dolayı actiondaki opsiyonlar daha fazladır. Bu olay oyun kabiliyetinin öne çıkmasını sağlar.
- Action süresi uzun olduğu için kullanacağınız pot sayısı fazla olur ve bu da potlara dahi loot değeri katar.
- Experience ve trivia daha çok Dungeonlarda kasıldığı için ve çoğu action dungeonlarda oluğu için pvpde bir çok oyuncunun sevmediği guard zone'a kaçış mümkün değildir.

Türkiye'de bu sistemde aktif olan sunucular

Detaylı bilgileri forumlarından elde edebilirsiniz.

Kargos Uo ----> https://www.kargosuo.net/forum/

Panda Uo ----> https://www.pandauo.com/forum/


Bu sunucular dışında aynı sistemde olan bir sunucu varsa lütfen yazın....
Ultima gibi detaycı ve alanı geniş (yapılabilirlik) bir hazneye sahip olan oyunda biz Türklerin oyun mantığı ile level sistemi birleştiği zaman çekilecek çile değil. Bizim mantığımıza çok aykırı bu yüzden geçmişte açılmış olan level sistemli sunucuların hiç biri tutmadı. Haklarında oo çok güzel server kasarım, ederim, oynarım gibi ortalıkta böbürlenen oyuncular fazlasıyla vardı ama hiç bir zaman kitleye hitap etmedi. En az 100 kişi sunucuyu beğenip destek çıkmıştır ama aktif olarak sayı 20'yi geçmemiştir, hal böyle oluncada sunucular kapandı. Toplum olarak kendini geliştirmeye aciz insanlarken oyun mantığımızı nasıl geliştirebiliriz ki? :D

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.