Hesabına erişemeyen eski üyeler Discord üzerinden yardım alabilir.
Herkese merhaba arkadaşlar.

Konuya başlamadan önce kısa bir açıklama yapıcam lütfen yorumlarınızı buna göre yapın şimdiden teşekkürler.
Sizinde bildiğiniz üzere baya bir server açılıp kapandı bunda benim serverlarımda olması biraz kötü oldu ama kimse hata yapmaz diye birşey yok dim? server için kadromuzu hep eştten dosttan kurduk bize ilk yamuk yapan kişilerde onlar oldu zaten bu başkasının sorunu değil tabiki direk benim kendi şahsi sorunum fakat şimdi yorumlar başlamadan önce şüphelerim oldu onun için direk konuyu saptırıcak açıklamalar yazmayın illa bişi yazıcaksanız devamını dilerim vs diyebilirsiniz kendinizi kasmayın yani bu konuda.

Şimdi gelelim asıl konumuza sphere 56b kullanıyorum ve hestia'yı kapattıkdan hemen sonra bu server üzerinde çalışmalara başladım serverın ırk-level sistemleri için mistas evil dungeon gibi maplarıda aktif edip lbr ml se npclerinide aktif etmek zorunda kaldım [bu sadece kendi seçimim]. Şimdi serverda her levelde 1 stat pointve 10.0 skill point olarak bir sistem yaptım level sisteminde oynama yapmıyacağım. Irklara özel bazı şeylerde yaptım elf'lere bow range1 olarak ayarlı orclara balta yaptım damage ve bonusu farklı humanlara kılıclar vs yaptım onlarında bonusları farklı şimdi eklenmesi gereken yada öneride bulunabileceğiniz sistemleri yazarsanız görüşlerinizi değerlendirip elimden geldiğinde sphere'ye entegre etmek istiyorum.


[bu arada kısa bi not: andoria'nın scplerini hamiye ben attim lastworld spheresi kendine aittir haminin ne kadar çok bug oldugunu oynuyanlar bilir] konuya yazıcaktım fakat kilitlenmiş.


Yapıcağınız Öneriler İçin Şimdiden Teşekkür Ederim Arkadaşlar Elinize Sağlık.
Ben size konu hakkında bilgilerimi iletiyim.Malum levelli server deyince benim aklıma her zaman Hardgamer gelir.Bu serverda oynayan eskiler bilirki ranger craftlar ve savaşçı sınıflar bulunmaktaydı.Kısaca kasılan her levelin bir önemi vardı aynı knight online daki gibi levelin iyi ise her zaman 1 numara olmak durumunda olursun.Bu level mevzusuda insanları kasmaya yöneltmiştir.

Setler silahlar itemler hardgamerda o kadar çeşitliydiki insanların sıkılması neredeyse imkansızdı.Pişmiş balığın tanesinin 500gp den player vendorlarında satıldıgını bile hatırlıyorum kaldıki aynı şekilde bandajında.

Kaldıki o kadar işlevsel sistemleri bir daha göremedim bknz trap sistemi tuzak kurduğunuz karelerde tier 1 dediğimiz en üstün kişiyi bile eğer trap skili yoksa 3 sn de indirebiliyodunuz yani herşey birbirine bağlantılıydı.Bu server uzun seneler aktif oldu paralı olmasa kim bilir nasıl bir kitleye sahip olacaktı tahmin bile edemezsiniz.

Yapacaksanız bu denli kaliteli bir server yapın yok ben beepk tarzı server yapacağım dersenizde önce açılan ve 1 2 ayda kapatılan milletin parasını 1 senede kapanırsak iaade edicez diyen nooblar gibi hak ve küfür yemeyin.


Size tavsiyem scripting bilginiz iyi derecedeyse insanları kasmaya yönelticek yeni amacı olan silah set pelerin robe vs ekleyin bunları yapmak içinde en kötü playerlar 4 5 skili yada belli bir leveli kassınlar misal olarak citrin staff yapacaksınız cıkarmak için miner yapabilmek için bs + carpenter+ craft için 30 level gibi.

Serverda parayla item satışının önüne geçin Saçma sapan bossla kafa kafaya girilen grid armr gibi şeyler resmen serverı öldürür.

Ben size hardmagerdan örnek verdim çünkü ondan sonra açılan skallia bile o sunucunun yanından geçemedi çünki o kadar dinamiğe sahip değildi.Acele ve amatörce iş yaparsanız şu zamanda levelli ırklı serverın s sinden anlamayan genç arkadaşlar serverınıza girmeyecektir bile hüzün ve hüsran yasamak istemiyorsanız biraz bana güvenin yoksa player sayısı hiç bir zaman 30 40 ı geçmeyecek bu tarz sunucuların teşekkürler :)
Master
59.2997
Benim yorumum hiç uğraşma.

Her sene level ve ırk sistemli bir server açılır. Çok şey vaadedilir. Vaadedilenlerden bir kısmı yapılır veya yapılmaz. Server açılır ve max. 20-30 oyuncuya ulaştıktan sonra 2-3 ay sonra mutlaka kapanır.

Bu zamana kadar belli başlı serverlar dışında ırk sistemi hiç bir serverda tutmadı (örn: rivendell, fatalwar). Level konusu da aynı, her sene mutlaka en az 1 tane olacak şekilde level tabanlı server açılır. 20-30 max. oyuncuya ulaştıktan sonra birkaç ay içinde mutlaka kapanır. Level sistemini oturtmayı beceremezsen, klasik yaratık adam kessinler exp. gelsin, ordan burdan item bulsunlar skill versin bonus versin yapısının ötesine geçemezsen ve sadeliği oyuncuya hissettiremezsen hüsranla karşılaşmaya hazır ol. İnsanlar kasar, kasar, kasar bir süre sonra doruğa ulaşır ama sonrası olmadığından bırakır gider sıkar server onu. Bunu sağlayamayacaksan hiç açma serverı, kendine de oyuncunun zamanına da yazık etme boşu boşuna.

draw19:
yorumlar başlamadan önce şüphelerim oldu onun için direk konuyu saptırıcak açıklamalar yazmayın illa bişi yazıcaksanız devamını dilerim vs diyebilirsiniz kendinizi kasmayın yani bu konuda.

Bu çok yanlış bir önerme olmuş. Foruma başlık açıyorsan sonuçlarını önceden hesap etmelisin. Yapıcı/yıkıcı yorumlar almaya hazır olduğun için başlık açmalısın. Herkesin yorum yazabileceği bir yere başlık açıp, şu şekilde yorum yazmayın sadece devamını dilerim vs. diyebilirsiniz şeklinde kısıtlama getiremezsin.
Expert
34.0001
Seviye sistemi olan sunucu açmak diğer tür sunuculardan daha zor ve zahmetli. Kimse cin olmadan adam çarpmaya çalışmasın, seviye sistemi açacak kişiler işinin ehli insanlar olsun, bizimde oyun keyfimiz kaçmasın.
Slothere +1 kell +1 lafımız dinlenmiyecekse online player 30 40 oda en fazlası yok boşa kürek çekmeyin eğerki işin altından kalkamıcaksanız bir pm kadar yakınız
arda nikime dikkat et Draw yazıyo!

+olarak altından kalkamıyacağımız durum nedir onu anlamadım ben ortaya çıkıp ben scpterim diye bağirmiyorum bile ki her server açan gelip burda artislik yapıyor 15 senedir uo alemindeyim bende her serverda oynadım demiyorum ama nerdeyse 500 kadar serverda oynadım.Kendim donanım + yazılımcıyım + makine olarakda elimde zaten 3 aydır açık olan 2 makinem var bizim parasal bir sorunumuz yok scp yazamama fix yapamama gibi bir sorunumuzda yok her aklına bir fikir gelen kişi server açıyor Biz niye açmıyalım dimi?

Vaadde fln bulunmuyoruz - Player Sorunumuzda Yok - Kendimizi Bişide Sanmıyoruz - Kimseyide Örnek Almıyoruz.

Kell bana gelip viox'un o yabancı bi server vardı onun gibi server yapıp buraya bu yorumu yaparken onlarıda düşünerek yaz olurmu?

Örnek aldıgın insanlar donate sistemi yapıp para kazanınca direk serverı kapatan kişiler örnek alıcaksan kendini al!


Yorumlarınız için tşkler gene bi salaklık yapıp u-s e konu açtık neyse.
15 sene ultima online, iyiymiş. 97 de cıkan oyuna (pre 98) 96da başlamak harika ötesi.Ultimanın source codeları ile oynuyordu herhalde ultima ONLINE'ı.
Bazıları Ea games da kendini bilgisayar mühendisi ilan edecek yakında 15 sene vay vay ben 31 olmuşum draw yaş kaç? bakıyorumda ben 16 yaşımda yeni harman sigara içerdim porsuk kenarında ozman şehrimizde internette yoktu bilardo oynardık geçirmecisine haşırt diye kah geçirirdik kah geçirilirdik 15 sene önce vallahi yoktu internet cafe yaww .

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.