aslında çok basit <r1,9> gibi bişiler karıştırılarak yapılır ortadakı kart seçilir ama grafiker lazım bunu client için resımlerı yapacak :)
Bir scripterın bunu yaptıgında "yaptıııım!"diye sevinecegi ve gerçekten ortaya çıkan şey açısından güzel bir olay ama oyunun sadeligine yine zarar veren bi olay.Facebooktan oynarız cok sıkılan varsa yani :)
A-Amarth : Bir scripterın bunu yaptıgında "yaptıııım!"diye sevinecegi ve gerçekten ortaya çıkan şey açısından güzel bir olay ama oyunun sadeligine yine zarar veren bi olay.Facebooktan oynarız cok sıkılan varsa yani :)

Ben konuyu açarken aklımda sadece bazı sunucularda kumar olarak nitelendirilip insanları bir alana koyup ".kumar" diye yazıp belirli bir oranda "kazandınız" veya "kaybettiniz" şeklinde scriptler bulunduğundan dolayı, bu tarz şeyler yerine geçebilecek scripti yapabilecek birinin olup olmamasını merak etmemdir.

Yukarıda söylediğim .kumar bile bir sunucuda sistem olarak gösteriliyorsa bu oyun açısından kullanışsız olsa bile yapana büyük saygı duyarım .
Tabi ki öyle.Ortaya bir şey çıkarıyosun sonucta düşünerek ,ederek.Ben sadece Ultima Online acısından konustum.Zevk alınan dönemler hiç bir şeyin böyle abes olmadıgı donemlerdi (bknz: 2002-2006) eleştri olarak algılama.
Runuo Scriptini Verdim.c++ Bilen birisi ordaki mantıgı anlarsa Sphere e uyarlar..Runuo daki poker scriptini inceleyin c ++ bilen birisi bu işi çözer..Gercekten yazılım dili bilen c++ deki mantıgı anlarsa sphere diline cok kolay uyarlar.Sphre ın dili cok basit sonucda runuo ya göre

https://www.runuo.com/community/threads/texas-holdem.104304/

Tekrar Atıyım linki
runuo C# değil miydi asdasd C++ demiş durmuşsun da neyse.
A-Amarth : Tabi ki öyle.Ortaya bir şey çıkarıyosun sonucta düşünerek ,ederek.Ben sadece Ultima Online acısından konustum.Zevk alınan dönemler hiç bir şeyin böyle abes olmadıgı donemlerdi (bknz: 2002-2006) eleştri olarak algılama.

Oyuncuların poker oynamasının abes bi yanı yok. Hani eski dönemleri de düşünürsek poker gayet var olabilecek birşey. Nasıl dama ve satranç varsa Uo'da poker de olabilir.
Bu iş hoşuma gitmeye başladı :) Bugün poker yarın batak sonraki gün okey :) Sonrada serverların forumlarında yazılar cıkar okeye 4. aranıyor diye :)
Sphere de anlık görüntü varmı ya ? eğer varsa yazılır bence poker bilmiyorum ama pişti yazarm fakat anlık görüntü düzeneği varmı bilmiyorum gerçi bi kaç serverda stuck sisteminde dolma sürecini görmüştüm fakat hiç irdelemedim nasıl oldugunu
delicivan : runuo C# değil miydi asdasd C++ demiş durmuşsun da neyse.
Evet haklısında BAzen olur ya dogruyu bilirsin..Fakat kafan baska yerdedir baska bişi yazarsın.Beynin o anda baska yerdedir.öyle bir durum yasadım sanırım.özür dilerim.Buraya post atarken İş yerinde baska bişi ile ilgileniyordum sanırım.Birde Sag elim kırık Alçıda elim ..Tam hatırlamıyorum ama # Tusuna basmak zorda gelmiş olabilir o anlık icgüdü gibi bişi.....
oldu olacak durtelım bırbırımızı tam olsun facebook..
Master
59.2997
Michaell :
A-Amarth : Tabi ki öyle.Ortaya bir şey çıkarıyosun sonucta düşünerek ,ederek.Ben sadece Ultima Online acısından konustum.Zevk alınan dönemler hiç bir şeyin böyle abes olmadıgı donemlerdi (bknz: 2002-2006) eleştri olarak algılama.

Oyuncuların poker oynamasının abes bi yanı yok. Hani eski dönemleri de düşünürsek poker gayet var olabilecek birşey. Nasıl dama ve satranç varsa Uo'da poker de olabilir.

Ayrıca zevk alınan döneme baktığımızda bu betikleri yazacak birikim çoğu scripterda yoktu. Yapılamamasında emülatör destekleri de önemli yere sahipti.

Olaya, "eskiden yoktu böyle abes şeyler oyunu saçma hale getiriyor döneme bağlı kalınmalı" şeklinde yaklaşırsak işimiz çok zor, zirâ böyle yaklaşırsak yeni yazılan herşey abes gelecektir. Öyleyse direk "default" olarak sunulan paketi ekleyip açmamız gerekecektir.

Son olarakta belirtilen dönemle şu an arasında uçurum olması doğrudur. Nedeni de mentalite farklılıkları ve yöneticilerin vasıflarıdır. Kişilerin oyunu oyun olarak değil bir amaç olarak görmesidir. O zamanlar hangi oyuncu Ultima Online'ı bir amaç veya rant elde edebileceği bir kapı olarak görüyordu. Bu mevzulara girersek tartışılacak çok fazla şey çıkar ortaya o yüzden hiç girmemek gerekli.
Legend : Sphere de anlık görüntü varmı ya ? eğer varsa yazılır bence poker bilmiyorum ama pişti yazarm fakat anlık görüntü düzeneği varmı bilmiyorum gerçi bi kaç serverda stuck sisteminde dolma sürecini görmüştüm fakat hiç irdelemedim nasıl oldugunu

Anlık görüntü gibi bir özellik yok. Her saniye bir itemle yeni dialog açtırıp resizepic ile timeri çarpıp % oranı gösteriliyor. Pokerde de her yeni işlem yapıldığında oyunculara güncellenen bir dialog yapılabilir.

İncelemek istersen;
[function f_stuck]
src.say_trk * Stucked *
serv.newitem i_stuck
new.morex <dargs>
new.equip


[itemdef i_stuck]
name Stuck item
id i_memory
weight 0
type t_eq_script
layer layer_special

ON=@Create
ATTR=attr_invis|attr_decay
MORE1=1

ON=@Equip
TIMER=1

ON=@Timer
if (<topobj.isonline>)
if (<more1> >= 60)
trysrc <topobj.uid> topobj.dialogclose d_stuck_install
topobj.go <def.hsehir<morex>>
remove
else
trysrc <topobj.uid> topobj.dialogclose d_stuck_install
trysrc <topobj.uid> topobj.dialog d_stuck_install
more1 += 1
timer 1
endif
else
if (<more1> >= 60)
topobj.go <def.hsehir<morex>>
remove
else
more1 += 1
timer 1
endif
endif
return 1

[dialog d_stuck_install]
0,500

noclose
resizepic 0 0 2550 310 150
resizepic 32 70 2620 244 35
resizepic 36 75 3000 <eval <dsrc.findid.i_stuck.more1>*4> 24
call f_baslik 20,15,Stuck Menü
dtext 90 50 1153 Kalan saniye: <eval (60)-(<dsrc.findid.i_stuck.more1>)>

dtext 15 118 <qval (<serv.map(<def.hsehir<dsrc.findid.i_stuck.morex>>,0).region.guarded> == 1)?<eval 084a>:025> <serv.map(<def.hsehir<dsrc.findid.i_stuck.morex>>,0).region.name> şehrine stuck çektiniz.
Güzel olmuş eline sağlık.
51 kağıdında 51 kere 2 li olarak kombinasyon edilipde yazılması gerekiyor scriptin ki oyun tam anlamıyla rastgele kart gelme olasılığı olsun yoksa hep belirli kağıtlar gelir.Her el destenin yenilenmeside cabası :D .Gayet zor olur yaf yapana helal olsun derim...



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.