Hesabına erişemeyen eski üyeler Discord üzerinden yardım alabilir.



Oncelikle son gunlerde uoda player patlaması yaptırabilecek server tarzı rp dir bunu seziyorum ve aklımdaki fikirleri sizlerle paylasmak istiyorum.

Serverlarda rpciye destek diyip playerları kendi kendine rp yapmasını istemek hayalden başka bir şey değildir. Role play tamamen serverca olmalıdır. Planlarıma gelince:

Öncelikle tüm vendorlar ve moongateler ve rune booklar kalkacak ph oranı düşürülecek ve server 2x olacaktır. Sırayla nedenlerini yazıyım. Vendorlar kalkacak ve insanlar kendi eşyalarını kendileri üretmeye bakacaktır. Örneğin minerlar gidip silah üretecektir. Ve bunun sonucu şehirler arası kervanlar oluşacak playerlar(örneğin) minoctaki madencilerden aldığı silahları brite gidip satacaklardır. Bu kervanların oluşabilmesi ve yolların kulanılması için de rune book ve moongateler kalkacaktır. Ph düşük olacak ve herkes karakterinin değerini bilecek.(Son günlerde skill dummy olayı playerları memnun etmektedir. Ama zor şartlarda kasanlar memnun olmasa bile bağlı olacaklardır) 2 x olayına gelince oda bir karakterde bir çok ozelliği toplayıp her işin adamı olayını ortadan kaldıracaktır. Yani bir savaşcı bir sw birde parrying kasabilir. ya da anatomy ve heal kasan biride savaşlarda yandaşlarına yardımcı olabilecektir.

Oyunda iki taraf olması ve birbirleriyle savaşması gayet mantıklıca olur. Bunun uodaki adı mavi-pk mucadelesidir. Bu geleneği bozmadan iki dengeli taraf sağlanabilir. Bunlar haritada işaretlenmiş şehirleri yarı yarıya boluşeceklerdir. Ve belli bir sure sonra savaşlar başlıyacak hafta başında alınacak kararlarla cumartesi pklar bi şehire, pazar da maviler bi şehire sefere çıkacaktır. Şehir savaşlarında savunan taraf bir kişiyi vali belirleyecek ve o vali şehirde belirtilen bir yerde olacaktır. Seferde kendilerine ayrılan sure içinde vali olmezse şehir düşmeyecektir.

Adalara yapılacak savaşlarda ise gene playerların yaptığı gemiler kullanılacak . ve indirme yapılarak ada işgal edilmeye çalışılacaktır.

Playerlar kendi taraflarını güçlendirmek için çalışacaklar ve belkide rakip kervanlara baskın yapacaklardır.

Eh bu kadar yeter sanırım.
Hayal gücü işte ne dersiniz olur mu ki?
Silindi
Members
0.7
Öncelikle tüm vendorlar ve moongateler ve rune booklar kalkacak ph oranı düşürülecek ve server 2x olacaktır

eğer bunu yaparsan söylüyeyim oyuncular sadece britain şehrinde toplanıcaktır fazla açılan olmuyacaktır.2x ise bence çok düşük yani biri healer olunca anatomy kasıcak bu adam kendinisi nasıl koruyacak veya bir warrior düşün bu adam nasıl swordsmanship kastı yanına tactic kastı bu adam hep potionlarla mücadele edicek.Ama playera bunu kabul ettirirsen çok güzel olur herkes grup şeklinde olur herkes birbirinin eksiklerini tamamlar.Vendorlar konusu ise bence biraz saçma olmuş sen silinmesi gereken itemleri kaldırırsın kendileri yapar ama yinede vendorlar kalmadı.Ben burda negatif olan şeyleri düşündüm çünkü güzel bir şey bekliyorsan ilk önce tüm eleştirileri dinlemen ve kendi kafandan dengeleri kurman gerekir.
Eleştirilere açığım , Zaten boyle bi projeyi gerçekleştirecek durumum ve vaktim yok .

2x olayıda sırf dayanışmayı sağlamak için zaten!

Dediğim gibi sadece bi fikir:)
Böyle birşey yapılabilir ama yunus(mortal)'a katılıyorum 2x cok düşük bi miktar bence vendorların olmaması degilde vendorlarda cok az şey satılması daha mantıklı bence ornegin smith hammer pick axe vb ve tüm bu gereçler vendor adı altında bi vendorda da toplanabilir
bi vendor koyarsın şehire
tinker tools'undan smith hammer'ına herşeyi o satar böyle yapılabilir:)
Master
59.2997
Proje güzel ,sağlam bir kodlama ekibi bulursan çok güzel şeyler çıkıcağına eminim.

Birde ufak bir öneri. Vendorları kaldırıcaksın ya onun için özel script hazırla şehirde playerler kendileri vendor görevi görsün mesela carpentry karakter ürettigi eşyaları carpentry dükkanında satışa sunabilir adama çift tıklayınca menü açılır adamın ekledigi eşyalar satılır bunun karşılığı adam sattığı paraların yarısını alır belirli kısmınıda vergi gibi öder vsvs. Hayal gücü bu yapılacak şeyin sınırı yok :)


Bu konu Slothere tarafından düzenlendi(2007-09-08 14:37, 16 yıl önce)
çok güzel fikir ama bende 2x e fazla rahat bakmıyorum... eger serverda arkadaşın yoksa veya yeterince player yoksa bir healer ne yapıcak ?? merak ediyorum kendini koruma şansı olmaz.. ama 4-5 x olursa daha rahat olur...
Bence 2x iyi Birnevi Ragnorak gibi.5 - 6 kişi falan bir gezecen .Bunların arlarından 2 - 3 tanesi Healer Olarak görev yapar action esnasında görevi Warior arkadaşlarına Heal Basmak olur.Güzel bişe aslında.
yaa güzel güzel olmasınada player fazla degilse tek basına bir warior ne yapabilecek.. ark arda 3 tane iskeleti bile olduremezki...
eee Herhalde Player Sayısı Fazla Bir Serverda Güel olur.Bu Tarz Değişik bir sistemde çoğu kişinin dikkatini çekebilir.
bencede ultima oynadıgımızı daha dogrusu bir rpg oyunu oynadıgımızı mmogrp oyunu oynadıgımızı anlarız sonunda...
Aslında çok hoş bir düşünce.
Harbiden Rp yi baya bi ön plana çıkarır.
Ama Bizim playerlarımızın bunu anlıcağını zannetmiyorum :)
hadi topice 8 kisi cevap vermis böle bir projede 20 kisi oynasak çok bile çünkü bizim insanımız hazıra alışmış pvp serverlarından filan.. bi server gördüm ph % 200 spell book 5k vendorda.. tame alanı ve skill dummyler war.. bu server ha pvp ha kasmalı.. adıda rp üstelik mantıgı kavrıyamadım ordaki rp mantıgını ama hadi neyse...
2x mantıklı ama
şöyle birşey de olabilir
bu adam kendini korumak için bir de joruneyman swardsman olabilir,
veya fencer, yani bıçağı felan kullanmayı orta derecede öğrenebiliri ama 2x olması evet bu konuda haklısın günümüzde kaç kişi "eksper" diye çağırılıyor, üstad bile olması çok zordu geçen bu dünya zamanında ancak lonca liderleri "üstad" olabiliyordu, diğerleri en fazla usta mertebesine geliyordu, demekki tüm skiller ne fazla 90 olacak ama lonca alırlarsa 100 oalcak bu arada skilleri 90 olan herkesin bir de 90 olan skilleri ile alakalı bir loncaya kayıt olmalı, savaşçılar kiralık askerler loncasına veyatta Britain muhafızları loncasına katılabilir, balıkçılar balıkçı loncasına aşçılar yemek sanatı loncasına ve marangozlarda Britain esnafı loncasına girebilir :)
Ama bu loncada eksper savaşçılar da olsun, çünkü loncaları saldırıya uğrayabilir.Bu savaşçılar kiralık asker olabilir meselaaylık bir maaş alırlar ve lonca adına çalışırlar, gibi daha uzatılabilir bir sürü şey yapılabilir
Ama unutmamalıdır ki insanlar bildiği büyük şeylerin yanında bir sürü küçük şey de bilir, bu mantıkta rp yaparsan iki skillini master yaparsın, sonra loncaya girer hatta başkanı olursan üstad olursun,Ama bir miktar kılıcı nasıl savurucağını bilebilirsin veya nasıl eskrim kılıcı tutulacağını...
Kulağa hoş geliyor ama edindiğim tecrübelerime dayanarak şöyle söyliyim Uo'da köklü değişiklikler yapmak da playerın kaybının veya azlığının en büyük sebeplerinden biri.Biraz özünü korumak ve daha sonra ilerde ufak değişikliklerle kafandakileri gerçekleştirirsen hem çok yahşi olur hem de ben kesin başlarım :)
Ultima ilk çıktığından bu yana hep ultima playerlarının işlerinin kolaylaşması düşünüldü. Bugün geldiğimiz konum itibariyle bunun tam tersini uygulamak amacım. Örnekliyecek olursak full spell tamamlamak için scorpion king ve scorpion quenni binbir güçlükle kestiğim günleri özledim. Bankamda 4 m warken alamadığım oyunun tadını mezarlıktaki yaratıklardan lootladığım eşyaları satarken buldum. Onun için 1 gpnin bile kıymetinin olacağı, bir gün pc başında sabahlayarak 1m paranın kasılamıyacağı bir server düşlüyorum.:)

Bu server ya çok tutar ya da 0 çeker. Ortası yok...:D



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.