"Gökyüzünün Yıldızları" Birinci Bölüm

Britaina’ Salamon sosaria'nın bereketli ve bol yağışlı bu bölgesi yüzyıllardır büyük ticaret merkezlerinden biri olarak bilinir, barındırdığı farklı kültürlerden ve etnik bir çok sıra dışı kesimden insanın buluştuğu bir noktadır.

Zengin Craftlar'dan tutun, deniz aşırı yol alan gezginlerden azizlere, bilge ve münzevilere kadar kalabalık bir topluluk yılın belli dönemleri Salamon'a gelir.
Kimisi zenginlik için ticaret, Onur için bilgelik, kimya için çeşitli bitkilerin izini sürer ve daha nice iyi yada kötü amaçlar uğruna gelen sayısız insan Salamon’a adeta göç etmektedir.

Kasaba merkeziyle neredeyse iç içe yer alan limana yaklaştığınızda gemilerin birbiri ardına kıyıda konvoy oluşturduğunu ve ambarlarında ki farklı bölgelerden tüccarlar için getirdikleri değerli yükleri boşalta bilmek için sıraya girdiklerini görürsünüz.

Limana yaklaşan bu ticari gemilerin dışında Salamon’a ulaşacak kadar şanslı olamayanlarda vardır, bir çoğu açık denizde korsanlar tarafından yağmalanmış ya da batırılarak ölüme ve maddi kayba uğramış şansız gemileridir, dikkatli bakacak olursanız bir çok geminin ana direkleri yelkenleri ve güvertesinde hasar olduğunu göreceksiniz...

İşte öykümüz meşhur balina avcısı, ‘Gökyüzü yıldızı"adlı gemide 8 yıldır kaptanlık yapan Eric Arcel'in korsanlar tarafından kaçırılıp gemisinin Yew’ açıklarında bozguna uğramasıyla başlıyor....

O ilk bahar sabahı Mink Teador annesi Liza ile 15 dakikalık bir yürüyüşün ardından 1,5 aydır göremedikleri kaptan Eric’i karşılamak ve özlemlerini gidere bilmek için Whaler limanına giderler.

Sabahın erken saatleri olmasına rağmen limanda'ki kalabalık ve devriye gezen kraliyet muhafızları Liza’nın dikkatini çeker, her zamankinden farklı bir sabah olduğunu sezinler Liza, ancak nerden bilebilir ki, Eric’in gemisinin kraliyet donanmasına cephane ve yük taşıdığı sırada kaçırıldığını...

Liza ve minik Theador mavra da toplanan kalabalığın tartışmalarına kulak misafiri olur ve yaklaşır.,

Eric'in tayfasından kurtulmayı başaran ve ticari bir geminin onu rota üzerinde fark ederek limana getirmesiyle, genç denizci bozgunu ve verdikleri mücadeleyi limanda kalabalık içinde yığılmış bir halde anlatmaya çalışır.

Muhafızlar apar topar genç denizciyi ve onu kurtaran geminin kaptanını Lord British’in kalesine götürür.

Bu saldırı 10 yıl içindeki donanmaya verilen en büyük zararlardan biri olarak kayıtlara geçer.

Yaşananlara tanık olan Liza, ne duyduklarına nede bunların gerçek olduğuna inanmak ister.

Baygınlık geçirerek yere serilir.
Oğlu Theador yerde uzanan Liza’nın göğsüne başını koyup umarsızca ağlar, her ne kadar anlayamayacak kadar bilinçsiz olsa da içinde bulunduğu durumun farkındadır.

'British’in Kalesi'

Kumandan Lord British kraliyet donanmasının harekete geçirilmesi emrini verir ve onlarca ağır zırhlı savaş gemisi kaptan Eric komutasında kaçırılan Gökyüzü yıldızının peşine düşer.

Kati suğretle Donanmaya büyük yara veren mühimmat ve esir alınan mürettebat ele geçirilmelidir.

Mürettebatın yakınlarından oluşan, içinde Liza ve Teador'un bulunduğu kalabalık bir grup kalenin girişinde toplanır.

Lord British aileleri huzuruna kabul eder ve bilgilendirir.
Donanmanın yola çıkarıldığını gerekli olan tüm arama çalışmalarının başlatıldığını, ve bu gelişmelerden haberdar edileceklerini söyler.

Çaresizlik yerini yıllarca sürecek bir bekleyişe bırakır.

Günler haftalar geçer ancak Liza ne kaçırılan Gökyüzü yıldızından nede Eric ve mürettebatından haber alır.

Liza zaman ilerledikçe umudunu kesmeye başlar ve gittikce yoksullaşan durumu Eric’in kaçırılmasıyla dahada kötü bir hal almıştır..
.

Aradan 6 uzun yıl geçer, sevdiklerinin ve yardım sever bir kısmı kasaba dostları sayesinde ayakta kalma mücadelesini sürdürür.

Teador sıradışı yaşam tarzıyla daha 13 yaşında çevresi tarafından dikkat çeker.
Yazdığı dizelerde doğayı ve mevsimleri anlatan, farklı tatlar’la bezenmiş olağan üstü hislerini kağıda aktara bilen başaralı bir çocuktur.

Daha sevgiyi ve şefkati tatmamış yoksun bu genç çocuk birçok şair'e ve sanatçıya dile getirdiği dizeleri ile meydan okur.

19'una geldiğinde Teadorun yazdığı bu olağan üstü eserler sayesinde kasabada aranan sanatçılar arasında yer alır, aynı zamanda bilge konuşmaları ve çözüm üreten gerçekçi fikirleriyle de saygı duyulur.

Her ne kadar insanları yazdıklarıyla yada bilgeliği ile mutlu edebilsede, içindeki o acı geçmişin izlerini hatırladıkça kaybettiği babasını bulmak ve farklı şehirlerde sıra dışı eserlerini yayınlamak için yola koyulmak ister..

Teador Salamon limanında bir sabahçı hanında yayınlamayı düşündüğü kitabın son bölümünü coşku ile hazırlarken arkadaşı Tody’nin getirdiği acı haberlerle dünyası yıkılır.

Annesi Liza yorgun düşen kalbine daha fazla dayanamaz ve erken saatlerde yaşamını yitirir...

Teador gözlerini yumar,
Derin bir nefes alır, öylesine derindir ki sızlayan kalbi soğuktan taş kesilir.
Elindeki kitabı ve kalemi Tody’nin üstüne fırlatır.,
Dizlerinin üstüne çöker, başını göğe çevirir ve haykırmaya başlar.
Öylesine öfke ve isyanla bağırır ki kıyıya vuran dalgaların güçlü sesi bile bu haklı isyanı bastıramaz.
Çığlıklar bir süre sonra kesilir, takati ve dayanacak gücü kalmayan Teador uzun pelerinin altında yere serilir.
Çevredeki kalabalık Teadorun etrafında bir halka oluşturur.
Tody ve etrafındaki bir kaç kişi kendinden geçen Teadoru ayıltmaya çalışır..

-------------------------------------------------------------------------------------

Artık yanlız ve kimsesizdir , yaşantısındaki bu dönüm noktası geleceği için ciddi kararlar vermesine neden olacaktır.

Kim bu kaderle yüzleşmek ister,? elbette yaşamlarımız elimizden alınan bazı değerlerle sınana bilir, ama bu sınavda bu kadar ağır bir notu Teador hak etmişmidir.?
Teador bir karar vermek zorundadır, yaşadığı bu kasabayı bırakıp bilmediği sırlarla dolu yolculuğuna cıkacakmdır. yoksa her şeyini uğruna feda ettiği bu kasabada eserleriyle tükenecekmidir.?

2. Bölümde görüşünceye dek hoşçakalın...
Cok Guzel Tebrık eDerım
teşekkürler
Master
59.2997
Tebrikler güzel olmuş devamını getirirsen iyi olur..
Tebrikler dewamını isteriz ....
Güzel olmuş gerçekten, devamını da okumayı isterim...
Güzel güzel , bu aralar role play bölümü sınırlarını zorluyor.
konu 1.5yıllık nerdeyse adam devamını istiyor.. Agor yıllık konuları uplama lütfen..
hakket o kadar olmuş ha :D madem bu kadar ilerliyo bu bölüm bi tanede ben mi yazsam :huh
benim de bir vampir hikayesi yazma zamanım gelmiştir :) konu düşüneyim bari :D karakter belli de :D
:P

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.