Hesabına erişemeyen eski üyeler Discord üzerinden yardım alabilir.
Silindi
Minoc Yakinlarinda Yaşayan Kucuk Ve Mutlu Bir Aile Vardir.Aile Bireyleri Joneph[Cocuk] Exlere[Baba] Mafre[Anne] olmak uzere 3kisilerdir. Bu Kucuk Ailenin Reisi Madencilikle Ugrasmakda ve sali gunleri balik tutmaktadirlar...
Bir gun joneph Ve babasi balik tutmaya gitmişlerdi gemiyle bayagi acilmişlardi . Joneph Birden bire bayildi.. babasi heycanla gemiyi karaya surdu ve jonephi evlerine goturdu.halan baygin idi. doktor cagirdilar.doktor kendiliginden bayginligi gecicek sadece beklemeliyiz dedi.1hafta sonra sali gunu joneph gozlerini acmisti. ve babasi birdaha jonephi balik tutmaya goturmemeye karar verdi cunki cok korkmuştu.

Babasiyla konustu joneph ne oluyor baba bana dedi babasi bilmiyorum oglum bişi olmaz merak etme dedi. 2hafta sonra gunlerden sali joneph yine bayildi bu bayginlik 1saat surdu.kalktiginda artik göremiyordu. Aile Şaşkindi napacaklarini bilemediler.doktor cagirdilar doktor gozlerinin iglesmeyecegini ve böle kalacagini söledi ..Babasi umudu yitermi ve tum dunyayi dolasmaya karar verdi ilk olarak britain sehrine gitti oradaki yetenekli buyuculere sordu onlar buyucu xonior&裟u söylediler.Babasi Moonglow sehrine dogru yol almişti Xonior o şehirde yaşiyordu. moonglowa vardiginda buyuk ve koskacaman bi kale gordu tabelasinda Xoniorun Malikanesi yaziyordu heycanla kapiyi caldi.Xonior Acti ve konusmaya basladilar xonior evine davet etti xonior cok guclu bir buyucu idi Olaylari xoniora anlatir ama xonior bişi yapamicaz diyordu Exlere cok uzgundu evden cikarken xoniorun aklina bir efsane gelir ve evine yeniden davet eder .. ve anlatmaya başlar Eski cağlarda yaşayan Marcy Coveden bahseder Marcy Cove cok güclü idi ama british onu yenerek coveyi almiştir.Marcy covenin cok kudretli ve kutsal gözlukleri vardir.bu gözlukler orclar tarafindan cove civarlarinda bir hazinede korunmaktadir bu hazineyi almak cok zor orclar cok güclüdur der. Exlere evine geri döner.British&裟e bir mektup yazar britishin cevabi olumludur british ordusunu toplar ve orclara saldiri acar hazinenin sahibi olmustur british,british gözlukleri joneph&裟e hediye eder hazinenin maddi kismini britain halkina dagitir.


Joneph&裟in gözleri gormeye başlar ama o yavaş yavaş marcy&裟e donusuyordu bunu sadece orclar biliyordu bir aksam tamamen marcy&裟e donusmustu onun kadar guclu idi.Orc O aksam joneph&裟i kacirarak nujel&裟m sehrini ele gecirir nujel&裟m komutanin kafasini britishe hediye diye gonderirler.British Cok Kizmişti.Nujel&裟m Bir Ordu Gönderdi.Ama O Orduda Sadece denizde kanlari kalmişti.British Blackthorne&裟den yardim istedi
Blackthorne yardimi kabul ederek birlikte bir ordu olusturdular ve nujel&裟m i ele gecirdiler ama blackthorne nujel&裟m benim diye israr etti aralarinda olusan savasi tam blackthorne kazanirken buyucu xonior britishe yardim ederek Blackthorne&裟yi yenmeye basardilar.nujel&裟m de yeniden birlik saglandi. joneph&裟in gözleri oyuldu ve artik goremiyordu.4-5 yil bole yaşadi.


Xonior Söz Vermişti senin gözlerini yeniden gordurucem diye.ve ogun yaptigi iksir bitmişti babasina şöyle bir teklifde bulundu; bu iksiri icer %50 gözleri acilacak eğer yalniş yaptiysam ölur.
Exlere jonephe sorar napalim oglum deneyelim baba böle yasamakdansa denerim dedi..ve iksiri icdi.2hafta sonra yavas yavas gozleri acilmaya basladi.3ayda gözleri tamamen acilmişti Joneph Ve Ailesi Bu Olaylardan Sonra MUtlu Gunler gecirdiler ...


Arkdaslar Cok Acemice Iyi Kotu Yorumlariniz Bekliyorum. Simdiden Tesekkurler yazim hatalari olabilir kusura bakmayin =)
XoniOr:
yazim hatalari olabilir kusura bakmayin

Gerçekten de yazım hataları göze batmıyacak gibi değil , o yüzden bu tür şeyleri yayımlamadan önce birkaç kez gözden geçirmek gerekiyor.
Anlatımını biraz daha akıcı yaparsan daha güzel olacaktır.
Emeğine sağlık.
Gerçektende güzel bir hikaye olmuş tebrikler :)
Silindi
Members
0
Birdahakine Kesinlikle 2-3 kere gözden gecircem kusura bakmayin ilk rp hikayem herkeze teşekkürler ..
Not; Koskoca malikane ve evin kapısını evin sahibi açıyor.Ya bu zengin admaın parası için öldürülme riski?

Ayrıca zaman kavramlarını çok değiştirmemek en akıllıcası,Yani "Adamın başını sert bir hamle ile kesti ve bunu bir tepsinin üstünde Britain,müzisyenler şehrinin Lordu Yüce British&裟e bir elçi ile yolladı."dedikten sonra "Lordu British çok kızmıştı" denildiğinde bu adam nasıl edebiyatçı daha zamanları bilmiyor denmesin ama tabi çok çok geçmişte olan birşeyi geçmiş zmana hikayesiyle yaparken, sadece biraz geride olan birşeyi söylemyeyi sadece geçmiş zaman kullanarak ypamak veya bunun tam terzi senin uslübunu ve tarzını belirler.

Gerisi şöyle doğrusunu söylemek istemiyorum ama yanlış taraflarını anlatmalıyım ki düzeltmelisin,
Biraz daha detay herzaman ama herzaman önemlidir.Yani bu parçayı alıp fazladan birgün daha ekleyip daha fazla detay nasıl ekleyebilirim onu düşün, havadan bashet sudan bahset.Ne biliyim mesela bu bayılma olayı önce bir şimşek çakmasıyla gelebilir ve baba şimşek çakmasından dolayı çocuğun daha da etkilendiğini düşünebilir veya kötü bir fırtına da bunu etkiliyebilir.Yani kimse blaık tutarken öylecene gitmiyor babanın birşey düşünmewsi lazım sıradan bir deniz tutması da onun bu fikre kapılmasını sağlayabilir.Ayrıca çocuğun dönüştüğü varlığı tanımlamak ta önemlidir.Tanımlama yaparken yaratığı duyman şart değil temel özelliklerini bilsen bile bazen bu işe yaramaz illa bir sivri akıllı yok ya hiç shade good olur muymuş veya öyle şekli olur muymuş der!Ama o shade için yazdığın hikaye onun "good","chosen one" gibi epic özellikler taşıması veya good olması tamamen senin düşüncen istersen good olduğu düşünülen ama tamamen kaos ve kötülük yayan tanrıları bile anlatabilirsin.Kısacası bu senin dünyan bazı şeylerin hevesini kırmasına fln izin vermicen...Bana da 2metre sur olur mu hiç zıplasam çıakrım diyordu.Dene bakalım dedim adamın boyu 1.70, dedim ortalama bir insan 10 cm fln zıplar herhalde zıplar tabi NBA dekiler bu işin ehli yani zatne bir NBA cının da gelip zırh ve kılıcıyla koca suru zıplayarak çıkamayacağını düşünüyorum.Herneyse yani demek istediğim kendi mantık dışı veya sana zor fikirlerini sana uyarlatmak yerine kendi fikirlerine onlara uyarlat.Ayrıca arada çok büyük savaşlar olmak zorunda değil mesela o güçlü şehri ele geçirmek için British Nujel&裟m de yerel halka ayaklanmasında yardımcı olabilir gibi...

Tavsiyem yazını tekrardan biraz daha detaylandırarak at.Yani çocuk hasta mı da kör niye kör?Yoksa bu bir lanet mi? Büyü bile olabilir mesela...Hatta kaderi önceden belirlenmiş çocuğun, laneti yüzünden tabi...Demek istediğimi anlataibldim mi bilmiyorum ama umarım mesajı alırsın...
xd
Silindi
Members
-5
@hedene
Teşekkür Ederim Bilgilendirdiginiz Icin Dedigim Gibi Ilk Tecrübem 2. Daha iyi olacagina söz veriyorum Kusurumu Hoş görün =)
Olucak o kadar takma kafana,
Benim bile yaptığım hatalar var.
Anlatımda adeğilde daha çok yazılarda detay önemlidir.Konuşmada cüppeli adam dersin,
Yazıda uzun beyaz cübbesinin altında beyaz uzun sakallarını sıavzlayan adam dersin,
Eh sana roman yazmak için küçük bir ipucu bile verdim :)
Bir de edebiyat dersinin iyi olması gibi bir duurum var,
Edat,bağlaç,tümce herşeyin ıncığını cıncığını nerede kullanıldığını bilmen gerek yoksa seni aşağılarlar usta edebiyatçılar (tabi dünya çapında olmak istiyorsan)
Ama yok istemiyorsan yine detaylar dediğim gibi yazılarda önemli...

Önemli not; seni eleştiren birine teşekkür etmesen iyi olabilir yine ne kadar kızmadığını söylesen de eleştirilmek çok az da olsa insanı kızdırır...
başkar bir not; ne demek ben teşekkür ederim :)
Silindi
Expert
0
Acik ve net konuşan insanlari severim. Bana Cok Ipucu verdin 2. hikayemi yazarsam kesinlikle sizin verdiginiz ipuclarindan yararlanicam.
yeniden teşekkürler =)
adamın gözleri oyuluyo ama 2 hafta sonra geri dönüp %50 açılıyo mu ?
Silindi
Master
8.5
Hayir adamin gözleri oyuluyor 4-5 yil ole yaşiyor. daha sonra xonior adli buyucu iksir hazirliyor o seneler arasinda o iksir gözlerini %50 sansla igleştircek yada %50 sansla oldurucek .. gözleri 3 ay sonra tamamen igleşiyor zaten ..
Yani ya öldürecek ya da ona gözlerini geri verecek dersin sorna babası der ölme ihtimali nedir?
Ölme ihtimali ile görme ihtimali aynı dersin mesela bu insanları etkileyen uzun bir cümle olur :)
Ayrıca insanın aklı karışmaz.Bu yüzden insanın algılamasını ve hatta insan arasındaki ilişkilerde iyi olman gerekiyor (Benim iyi olamamam ayrı bir konu)
Silindi
Expert
0
Arkdaslar tskler iyi kotu yorumlariniz icin cok faydaniz dokundu 2.hikaye yazarsam Daha Akici,Düzgün Cümleler,ve Noktalama Işaretlerine Dikkat Edicem Yeniden Teşekkürler

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.