selam arkadşar siteyi 20 senedir takip ederim muhtemelen üyeliğim de var çocukken bu siteden macroman falan indirdiğimi çok çok iyi hatirliyorum ama ne şifreyi hatirliyorum ne bişeyi neyse şimdilik farklı bi yerden bağlandım. Birazcik farklı bi konudan bahsetmek istiyorum ben senelerce klasik türk sphere serverlarnda oynadım runuo hiç dikkatimi çekmedi zaten gairp geldi ilk başta daha çocukken internet kafede dragon tameleyen adamları falan görerdim ne alaka falan derdim.
Ama seneler sonra şimdi düşünüyorum da biraz outlants'a falan göz attıktan sonra biraz da uo forever oynadım. Sphere çok ilkel sanki bi çok sistem çok saçma düşünülmüş. Özellikle mage büyü delaylari ve ne bileyim şarj alıp vurma ki onu 2 kareye çikardilar silaha poi sürme, poi olmadan heal basma diye bişeyin olmaması daha yüzlerce şey yazilir.
Ya spherede bi denge bişey yok gerçekten ve senelerce tüm türk serverlar belirli guildlerin istediğini yapıyor gibi geliyor. Sanki guildler kapişsin diye server açiyorlar falan tamamen açik dünya adamın üstüne recal olup 5-10 kişi saldirmalar falan tüm sistemler onların isteği üzerine kuruluyor zaten mavidir pk'dir bi ayrim kalmamiş böyle bişey kalmamiş. Gold kasma bile tamamen afk zamanla server enflasyon nedeniyle şiştiğinden sürekli resetler insanların emeklerini hiç etmeler falan.
Şuan bakıyorum da gerçekten spherenin güzel bi yanı yok tamamen eski ve nostalji olduğu için oynanıyor eskiden öyle alişildi öyle geldi öyle oynandığı için oynanıyor gibi geliyor ki şuanki sphere'ler eskisi gibi de değil çok farklı. İyice pvp private servera dönmüş bi role playing kalmamiş classların tekil olması falan farklı buildler kalmamiş herkes birbrinin kopyası karakterlerle oynuyorlar. Tamamen insanları rahatsiz etmek üzerine bir sistem kurulmuş gibi geliyor.
Tüm bunları zamanında youtube'da açtiğiniz yayinlardan dinlemiştim öyle aklima geldi orda baya run uo'dan bahsedilirdi çünkü tekrardan aklima geldi günün birinde deneyeceğim gerçekten.