İyi akşamlar arkadaşlar, az önce eski anılarım aklıma geldi ve ultima online clientimin sesini açıp server'a girdim. Mouse çok yavaş hareket ediyor, daha doğrusu çok fazla kasıyordu client. Daha sonra ses'i iptal ettim, böyle bir kasmanın olmadığına farkettim. Acaba sorun ne olabilir, yardım edermisiniz?
Silindi
Members
0.1
Bendede ayni sorun var bi çözümü yokmu arkadaşlar ?
Ultimayı açınca nedense ses çok kasıyor. Sesi tamamen disable ederek kasmayı önleyebilirsiniz.

Ultima açıkken ctrl + alt + del yapıp görev yöneticisnin işlemler bölümüne gelin. Orda bellek kullanımı var sağda. Onu tıklayın ve listeyi bellek kullanımına göre sıralayın. En yukardaki svchost.exe yi sonlandırarak biraz hız sağlayabilirsiniz. Bu şekilde ses kartı driver ını kapatmış olursunuz. Eğer müzik programı müzik çalıyorsa devam eder fakat programı kapayıp açarsanız müzik dinleyemezsiniz. Bilgisayarı kapayıp açtığınızda ses tekrar düzelecektir.
Silindi
Members
2
Yok sorun o degil Uodan sesi kapayınca zaten mouse hızı düzelio ama ben istiyorum ses çıksın ama mouse da hızlı olsun . . ama kasmıyor core 2 işlemci war . . en cok % 60 a cıkıo cpu kullanımı :S
sorunun nedenleri ne olabilir:

ram yüksekliği...
ses kartı ana kart ile uyumlu olmaya bilir.
ses kartı ana kart üzerindeyse ki böyleyse ses kartına fazla güvenmeyin.
ekran kartı düşük olabilir.
ekran kartı ana kart ile uyuşmuyor olabilir.
format atıldıysa farenin tamamen uyumu için farenin dosyaları pc ye yüklenmemiş olabilir.(eğer fare pc ile beraber geliyse cd lerinizin arasında kartının cd sini kesin bulursunuz.)

pc dene kaynaklanabilir sorunlar:

server buglu olabilir.
pc de veya serverde virüs olabilir.
anti visür programınız pc yi kasabilir.

Start (Başlat) > Run (Çalıştır) > msconfig yaz entere bas açılan menüden başlangıca gel üstte sondan bir önce...

orda tümünü devre dışı bırak yazıyor bütük ihtimalle ing. olarak Disable All falan yazıyordur ona tıkla sonra üstten hizmetlere gel başlangıçtan bir önce orada microsoft hizmetlerini sakla var onu seç sonra ordanda tümünü devre dışı bırak de ve sadece anti virüs programını baştan seç..

aklıma son olarakta uo yüklemesindeki sesleri kontrol etmeni tavsiye ederim...
Silindi
Expert
5.4
Ram 2 Gb
Ses kartı ana kartın üstünde cünkü aygıt laptop driverları yüklenmis
Ekran kartı 1024 (ATİ)
Farenin sürücüleri yüklü
Bu arada bu Laptop CS de hiç kasmıyor UO da nasıl kassın ?
o zaman dediğim son madde uo nun oundlarında sorun var %50 den büyük bir ihtimal...
Silindi
Expert
5.4
Nasıl düzeltebiliriz ? pc de de denedim ayni sorun ordada war :S
int. indirdiysen sorunlu olabilir.
eğer cd den yüklediysen oda sorunlu olabilir. veya patchlarda eksiklerin olabilir uo ml yi indirmeni tavsiye ederim sil tekrar yükle sorun büytük ihtimalle düzelecektir :) yani yeniden indir tavsiyem :)
Silindi
Expert
5.4
Çok denedim olmadı :S nasıl iş benda anlamadım . .
gerçekten çok acayip bir durum :(
Silindi
Expert
5.4
Pm den yazdım sana bi bak :D benda kıbrıslıyım :D
@OMFG

eğer öyle bişi yaparsa sadece media player değil host kapadığında kapattıkdan sonra açtığı hiçbir yerden ses gelmez önce açıcak herşeyi ozaman sonra kapatıcak bu pek fazla hız kazandırmaz. O tamamen uo ile ilgili bişi ram yetersizliği gibi veya parçalar ile ilgili bişi değil tamamen directx sürümlerinin yeniliğe ile ilgili olabilir örneğin benim bilgisayarımda böyle bişi söz konusu değil ama arkadaşım donanım sistemleri benim masa üstü pcimin 5x katı özelliğe sahip olmasına rağmen onda böyle birşey söz konusu , bu uo sürümleri ile ilgili olabilir mesala bazı uo sürümlerinde loop menüsü kapanmiyor kimisinde kapanıyor buda onun gibi bişi olabilir.
Silindi
Apprentice
0.1
Tmm zaten directx lerin bütüm sürümlerni denedim . . Uo yuda Kac kere sildim yükledim Aostan Ml ye geçtim :S Ram 2 Gb Ekran Kartı 1024 Nasıl yetersiz olabilir Counter Strike 1.6 yı Süper oynuo . . Nasıl çözücez ?

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.