Merhaba arkadaşlar, oyunla ilgili bir sorunum var. Bilgisayarımın özelliklerinin iyi olduğunu düşündüğüm halde, oyunda donmalar yaşıyorum. Üstelik serverda lag da yok, player sayısıda 30 civarı genelde.

Bilgisayarımın özellikleri ise;

» Pentium D 2.8 GHz İşlemci
» 1.5 GB raö
» 512 MB / 64 Bit ekran kartı ( daha dün aldım )
» 4 Mbps limitsiz ADSL ( zaten nette kopma sorunu yok )

Yardımlarınızı bekliyorum, actionda bu olay yüzünden gereksiz yere yattığım oluyor.
Novice
11.9
Başka serverlarda dene aynı sorun başka serverlarda yoksa sorun sorun yaşadığın serverdadır. Yok hepsinde oluyor diyosan ekran kartının driverini yüklü olduğundan emin ol dün aldım yazmışsın yeniyse belki yüklememişsindir.
Her serverda aynısı, ekran kartı önceden O/B idi. Ondada vardı aynı sorun, yeni aldım bundada var :) Acemi bir bilgisayar kullanıcısı değilim, herşeyi tam hiç bir çakışma, eksiklik vs. yok :) Ama bunun nedenini bulamadım :)
Bak Muhtemelen Bu Durumun Sebebi Bilgisayarındaki Virüs Özellikle Yeni Bir Virüs Dolaşıyor Sürekli Download Yapıp Yapıp Siliyor Geçenlerde Kotamla İlgili Sıkıntıya Girdim Bu Virüsten Dolayı Bir Format Atmanızı Öneririm.
Normalde antivirüs programı kullanmıyordum ama şimdi Avast Professional 4.8.1335 i kurup sağlam bir tarama yaptıracağım, teşekkürler :)
Yada Harddisk'in dolu olabilir :)
Hayır Arkadasım Bu Sorunu Bende Yasiyordum Sanırsam Donmalar Su Sekilde Oluyor Server Normal Lagsız Gıderken Birden Donma Yasaniyor Bu Sorun Surdan Kaynaklanıyor Olabilir. Sphere.ini den MYSQLHOST=Yerinde Vps İp Si Deyilde Baska Bir ip Olabilir veya Hicbir ip Yazilmamistir Oraya Vps'nizin ip Sini Yazarsaniz Düzelecegini Saniyorum.
Novice
11.9
The Legend : Hayır Arkadasım Bu Sorunu Bende Yasiyordum Sanırsam Donmalar Su Sekilde Oluyor Server Normal Lagsız Gıderken Birden Donma Yasaniyor Bu Sorun Surdan Kaynaklanıyor Olabilir. Sphere.ini den MYSQLHOST=Yerinde Vps İp Si Deyilde Baska Bir ip Olabilir veya Hicbir ip Yazilmamistir Oraya Vps'nizin ip Sini Yazarsaniz Düzelecegini Saniyorum.

Dostum şu postları adam akıllı okuyup cvp verın artık. Kendi serverı değil bu 1. 2 Bütün serverlarda oluyor diyor.
bilgisayarın kasası alalı ne kadar oluyor uzun süredir oluyor ise fanın kirlenmiş olabilri 2. pcımde fan temizlemeden önce u-s sayfasında bile kasıyordu bi proje için temizlik yapiyim format atiyim dedim şimdi ise makinada performans alıyorum fan temizlemeden önce %100 oluyordu cpu durup dururken e haliyle buda kopmalara sebeb oluyordu
Leqendary : bilgisayarın kasası alalı ne kadar oluyor uzun süredir oluyor ise fanın kirlenmiş olabilri 2. pcımde fan temizlemeden önce u-s sayfasında bile kasıyordu bi proje için temizlik yapiyim format atiyim dedim şimdi ise makinada performans alıyorum fan temizlemeden önce %100 oluyordu cpu durup dururken e haliyle buda kopmalara sebeb oluyordu

Aynen bendede bu sorun yaşanmıştı. Benim bilgisayarda yavaşlamaya başlamıştı acaip kasıyordu oyunda ve diğer şeylerde. Baktım ki arkada ki fanlardan biri durmuş. Direk fişi çekip bilgisayarın içini temizledim ve sorunum düzeldi. Eski haline döndü kısacası. Ama fan'da herhangi bir sorun yoksa format atmanı tavsiye ederim. Birde arkadaşımızın dediği gibi harddisk dolmuş olabilir. %75 dolu tutmanı öneririm.
Arkadaşlar sanırım işlemcim çok ısınıyor, ama halbuki işlemci fanınıda ekran kartını aldığım gün yenilemiştim. Tam oturduğundan eminim, içine sürülen sıvıyıda sürdüm ve gayet güzel oturttum yerine..

Speedfan adlı programla baktım ilk başta sıcaklık normal ancak Ultima Online ı açtığımda sıcaklık 59 dereceye kadar çıkıyor ve buda hiç normal değil gibi..

Bu fanın hızını nasıl artırabilirim acaba? Daha hızlı dönmesi, daha çok soğutması ve işlemcinin daha stabil çalışması demek oluyor sanırım. Tabii bunun yanında daha fazla ses ve daha fazla enerji ama yapacak birşey yok :)

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Edit » Ben bu postu gönderirken sıcaklık 68 dereceye çıktı :) Sanırım donmaların nedeni gayet açık ve net, umarım çözümü bulunur.
Bir soğutucu alıp bilgisayarını su soğutucuyla soğutabilirsin. Ayrıca fanı hızlandırmanı tavsiye etmem, bilgisayarın zarar görebilir.
@legendary inde dediği gibi
oyun takılıyor ise fanı temizlersen düzelecektir... ben hep öyle yapıyorum çünkü ne yapsan tozlanıyor en fazla 3-4 ayda bir temizlemeni öneririm.
arkadasım sorunun bılgısayarında
bu saydıgım bılsayarın ozellıklerıne iyi dıyosan sen ozaman bılgısayardan anlamıyorsun

nese sorun senın Ram de rAm ya 1cb ya 2 cb olması lazım 1.5 cb ram olunca bılgısayarın sıstemlerini yavaslatıyor

512 mb ekrankartını 1cb yaparsan daha iyi olur
@Alone, aynı şeybendede oliyor hatta bazen donunca dc bile aliyorum girmeye calısınca charda biri war diyor ama bana sorunun modemde olduğunu söylediler.Modemimde olan kücük bir hata yı ben göremiyorum ama pc anında farkediyormus sorunda bu yüzden dediler.Modemi değiştiricem bende.Senin modemde eski galiba.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.