HAZIRLAYAN: Sorter
VERSION: 1.3

ÖZELLİKLER: üye profili, üyelik bilgileri güncelleme, şifremi unuttum, opsiyonel md5 password seçeneği, opsiyonel, mail aktivasyonu, opsiyonel şifremi unuttum mail seçeneği, flood'a karşı resimli güvenlik kodu, MySQL injection koruması, internet explorer da uyumsuzluk sorununun olmaması, kolay kurulum ve dahası...

UYARI:
* Mail ayarları için smtp sunucusunun varlığından ve kullanılabilir durumda olduğundan emin olunuz. Aksi takdirde mail seçeneklerini 0 olarak ayarlayınız.
* Veritabanı oluştururken utf8_general_ci yapmanız gerekmektedir.
* Sistemin sphere ile aynı makinede olması zorunlu değildir. Sphere'ın bağlandığı mysql sunucusunun bulunduğu hostta olması gerekir.
* Scriptteki kodları sphere_serv_triggers.scp deki [FUNCTION f_onserver_save] altına koymanız ve mysql ayarlarının doğru olması yeterlidir.
* Sistemin hiçbir yasal hakkı yoktur, herkes dilediği şekilde kullanmakta, dağıtmakta ve geliştirmekte özgürdür.
* Teşekkür için sorter yazısını silmemeniz yeterlidir. Güle güle kullanın. :)





Kurulum için detaylı anlatım config.php içerisindedir.
indirmek için TIKLAYIN

EDİT: Phpnin eski sürümlerindeki header problemi yüzünden güncelleme yaptım hatayı alan arkadaşlar artık almayacak.

Bu konu nuker tarafından düzenlendi(2012-08-13 03:16, 11 yıl önce)
baya güzel olmuş eline sağlık
elinize sağlık başarılar
tebrikler çok güzel olmuş elinize sağlık düzeltmeniz için kısaca 2 problemden bahsedeyim.

1)mail konusunda bir sıkıntı yok fakat kullanıcı adı girişinde sadece a-z ingilizce karakterler ve numerik karakterlere izin verdirin aksi takdirde hesap hacklenmeleri yaşanacaktır.

2)uzun zamandır bakmıyorum ama daha önceden yaşanmış bir problemdir kullanıcı adının eof olarak alınması söz konusu account dosyasını kitleyerek yeni kullanıcı kaydını bloke ediyor onu da kapatınız.
İyi yorumlarınız için teşekkür ederim.
@BaaL
söylediğin şeyin olması imkansız çünkü fixText var kontrol edersen o kısımde gelen postları mysql_real_escape_string ile gönderdiği için hiçbir şekilde hacklenme yaşanmaz mümkün değil.

2. olarakta hesapları accu dosyasına yazdırtmıyorum yukardada belirttim mysql e kayıt oluyor accountlar oyundan on_server_save altındaki script sayesinde account add olarak ekleniyor accountlar o yüzden öyle bir problem yine olmaz. Yinede uyarıların için teşekkür ederim.

Not: PHP'nin eski sürümlerinde çıkan header problemi yüzünden güncelledim arkadaslar. Bu hatayı alan olduysa yeni sürümü yüklesinler.
Başka bir hata ile karşılaşırsanız burdan bildirin hemen güncelleyelim.
real escape stringle veya addslashes gibi şeylerle injection'ı engelleyebileceğini mi sanıyorsun? :)
Master
59.2997
eline sağlık dostum, gayet başarılı.
Başarılar.

Aklımda bi sistem var yapabilirsen daha çok tutulur.Kayıt olurken mail yerine cep telofunu ile onaylatıcaklar.Örneğin , cep telefonuna onay kodu gelecek.Kodu yazınca account açılacak.Oyuncu şifresinimi unuttu ? Şifremi unuttum Cep Telefonunuz : xxx Yeni şifreniz cep telefonunuza yollanmıştır.
Master
59.2997
bana kalırsa üyelik sistemi için bu kadar meşakkat çekmeye lüzum yok. sonuçta altı üstü ücretsiz bir oyunun kayıt sistemini oluşturuyorsunuz.
Orası öyle , ama bu dediğimi yaparsa ücretli olarak satadabilir.Alan çok olur :)

Güvenliğe çok önem veriliyor artık.
SMS olayı için acc sistemini alan kişinin sms servisi alacağı yere aylık belirli ücret ödemesi gerekir ki kimse böyle birşey istemez.
gayet başarılı test ettimde sorunsuz + ek birkaç birşey ekledım kendı yazdıgım üyelık sıstemını sildim inanın sorterin sistem harika herkezin kullanmasını tavsiye ediyorum.
Bir kaç sunucuda gördüm ve beğendim, güzel çalışma. Ellerine sağlık
hatırladığım kadarıyla sphereda md5 açıksa account açarken şifrenin md5siz olarak girilmesi gerekiyor sphere girilen şifreyi md5leyip kaydediyordu md5li şifre gönderince tekrar md5leyip 2 kere md5lenmiş oluyordu o kısım onun içindi account eklenirken zaten o tablo bosaltılıyordu
nuker : hatırladığım kadarıyla sphereda md5 açıksa account açarken şifrenin md5siz olarak girilmesi gerekiyor sphere girilen şifreyi md5leyip kaydediyordu md5li şifre gönderince tekrar md5leyip 2 kere md5lenmiş oluyordu o kısım onun içindi account eklenirken zaten o tablo bosaltılıyordu

evet kaldırırsanız çalışmaz, sphere şifreyi md5'leyip alır mecbur nomd5, zaten hesap açıldıktan sonra 0 a çevriliyor nomd5 sütun değerleri



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.