Tr Serverlarının hemen hemen hepsi hazır scriptler kullanıyor. Çoğunlukla kapanıp açılmaları veya isim değiştirilip açılmaları yüzünden kaynaklanan problemlerin başında world üzerindeki npclerin spawn yerlerinin aynı olması playerları soğutabiliyor.

Örneğin: X serverında Mustang Britain Lağım çıkışında Llama ise Britain TErority LAbirentinde Y serverındada bunlar aynı yerde olursa ısler bıraz sıkıcı oluyor. Tabi bunlar cogunlukla kolay oluyor.

Soruyorum size bir spawnı bır kere buldugunuzda markladıgınızda ıkıncı gelısınızde bınek varsa alma surenız nedır ? cevaplayayım kımse yoksa 5 dakıka bıle surmez.

Benim bildiğim Eger Special Monster(yaratık) ve Special Mount(binek) koyuyorsan bunun cevresı marklanmaz cunku boyle seyler emek ıster.
Ha birde oyle bı dosenır kolay gıbı gozukur. En ufak hatada bınek mefta.

Birde su prensıbı severım bınek bır haftada bır gunde bır cıkmaz 6 saatte bır cıkar ısterse mare olsun. Ama 6 saatte bır cıkar 3 gunde bırı alabılır zorluk derecesı ona gore olur... Bu sayede 6 saatte bır bır tamer oyuna gırıp bınekle ugrasırsa kı 10 spawn olsa baya bı onlıne player kazanılır.Bu sekıl seyler playerı oyuna tutmaya goz boyamaya yonelık hareketlerdır.

Bu sadece bınekler ıcın gecerlı degıldır bır cok monster npc ıcınde gecerlıdır..

Eğer benim serverımdada bu konuda şikayetler alıyorum yada böyle şeyler güzel olabilir diyorsanız eksiklik hissediyorsanız. Skeletonundan Elementlerine Chickenından Dragonuna Llamasından OStardına mustundan maresıne doserım.
İlgilenen olursa eklesin [email protected]
Kullanıcı:raman bir arkadasımındır. Benim yas 21 isim ise akındır
yapma be arkadaşım :)

Spawn markalanmazsa da çözümümüz basit..

Hide olup kutuları kaktıra kaktıra spawna girer bineğimizi kutumuzun içine alır tameleriz..

Şu mareyi koydukları yer de anca şansa bakıyo mark yapılmıyosa.. ( Hide a basıp giriyoz kutuları koyamadan mare ya da rottin kafana basıyo hide bozuluyo ölüyon..

Karışan eden olmazsa bir bineğin tame süresi max 15 dk dır Marklamak olmasa bile..

Ne yapıcan kutu koymayı mı engellicen?
Kutu koymayı engellersen ya az yaratık koyacan, ya da yaratıkların spawn sürelerini uzun tutacan..

Ultima online da binek tamelemek için öyle uzun saatler harcamasını sağlıyamazsın.
Ya tamelemesi imkansız olur, ya da tamelersin..

En zor ihtimalle spawnı dağa daşa koyarsın kutu koyulunca kaybolacak noktalar olur ya da koysan da seni görür ordan yaratıklar..
Ya da spawndaki yaratıkları arttırırsın..



Senin haberin var mı bilmem ama ne makrolar çıktı, Bineğin üzerine doğru koşup 1 tuşa basıyon etrafını kutuyla çeviri veriyo 0.5 sn de.
haklısın makrolardan haberım var. bir tamer icin magery nin anlamı sadece invis olmak ve gate acmak degıldır spawnda yanı bıraz magery yetenegını duvar atmayı ogrenmen senı kurtaracaktır bınek ıcın elbette koyulan spawnlara kutu koyulamaz yada koyulursa arkası gorunur.

Diğer turlu sacmalık olur ancak hıc bır bınek pk koyulmaz benım gorusume gore tameleyınce her bınek normal olduguna gore onları pk yapmanın ne anlamı var
:bagirmaOf of kıyamet ne zaman kopacak rabbim kurtar bizi bu azaptan

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.