Reddit'te gördüm, paylaşayım dedim. Biri UO'nun grafiklerini 4K'ya çevirmeye çalışıyor, Command & Conquer Remastered tarzı bir şey yapmak istiyor. Henüz erken aşamadaymış, yüzlerce görsel var işlemesi gereken. ClassicUO için bir branch yapmayı planlıyormuş.

Ejderha ve lich grafikleri fena değil bence. Siz ne düşünüyorsunuz? Nostaljik piksel hali mi daha iyi yoksa böyle modernleşmesi mi?

Var mı peki yanında her perspektiften görsel ? Hit aldığında, büyü attığında dans eden farklı hâl ve hareketleri temsil eden ?
Çokça içerik var böyle ama geneli; resmi yapay zekaya atıp tekrar üretme üzerine.

Şuanda yok gördüğüm kadarıyla ama kolayca ayarlanabilir AI ile. Hit aldığında, büyü attığın da vs zaten hepsi sprite mantığıla farklı farklı bmp'ler üzerinden çalışıyor zaten bildiğim kadarıyla. Aslında topluluk olarak tek tek yapılabilir en azından bmp'lerin kaliteleri artar vs ama tabi bu iş ile detaylı uğraşan birilerinin cevapları çok daha değerli olur. Toxic Elemental denedim; 

Benim anlamadğm şey şu bu görsellerin orijinal boyutları ne bilmiyorum ama şu an burdaki boyutları hemen hemen 800px falan. Bunu ultima online dosyalarına sığdırmaya çalışırken mecbur pixeller düşecek e pixeller düşünce yine aynı görüntüğü vermeyecek mi ? Hatta direkt aynı görüntüyü verecek.

Bu aşağıdaki görsel aslında 4K olan çizimin oyundaki orijinal daemon boyutlarına sığdırılmış hali.

bu aşağıdaki de orijinal görsel;

evet sabit değerler ile çalışıyor şuan fakat zoom yapınca farketmez mi? Tam olarak remaster için sabit değerlerle çalışan sprite mekanizması yerine otomatik hesaplayan bir yapı gerekiyor. Zaten bu çalışmayı yapan adam ClassicUO'yu forklayıp hi-res model destekleyen bir çalışma yapıyormuş, görücez.

Hocam düz resimse dediğiniz gibi küçülttüğünüzde piksel patlayacaktır yine dediğiniz gibi. Ama vektörel bir çalışma varsa ve veriyorsa dilenildiği gibi küçültülebilir. Ama yapay zekaya sadece resim ürettirme üzerine gidildiyse sonuç pekte değişmez gibi.

Ya yapay zekaya bunu küçük formatta tekrar hazırlatmak lazım promtla ya da 3d data almak lazım. Üçüncü parti yazılımlara import edip perspektif ile istenen boyutta jpg render almak gerekli.

Keşke 2d ile uğraşmasalar da gönüllü ekip toplasalar. 3dte aktif rol alabilirdim, bahaneyle yazılıma da girerdim belki :)) 

Bu konu Deathwave tarafından düzenlendi(2025-12-08 10:37, 1 ay önce)

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.