arkadaşlar ben serverimde sadece pm lerin giyebilecegi bir set hazırmalak istiyorum yani soyle mage robe+deri set+bot+wings+half apron ama bunların hepsini birden takınca sadece bunların ozel ozelliklerini kullana bilmelerini istiyorum diger sekilde sadece normal set normal bot normal wings gibi olmalarını istioyrum bunun icin ne yapıccam
Sen Scp Ayarla Bizler Yapamadıgın Yerleri Düzeltmeye Calısalım...
İf sorgusu iLe sorgulatabilirsin..

mesela

ON=@Equip
IF ( <SRC.MAGERY> < 98.0 )
        src.sysmessage @080a Magerobeyi Giyebilmeniz icin Magery skilliniz 98.0 in ustunde Olmak zorundadir...
	UNEQUIP
	RETURN 1
ENDIF

IF ( <SRC.EVALUATINGINTEL> < 98.0 )
        src.sysmessage @080a Magerobeyi Giyebilmeniz icin Evaluatingintel skilliniz 98.0 in ustunde Olmak zorundadir...
	UNEQUIP
	RETURN 1
ENDIF

IF ( <SRC.meditation> < 98.0 )
        src.sysmessage @080a Magerobeyi Giyebilmeniz icin Meditation skilliniz 98.0 in ustunde Olmak zorundadir...
	UNEQUIP
	RETURN 1
ENDIF

IF ( <SRC.tactics> > 0.0 )
        src.sysmessage @080a Magerobeyi Giyebilmeniz icin Tactics Skilliniz 0.0 Olmak zorundadir.
	UNEQUIP
	RETURN 1
ENDIF

IF ( <SRC.parrying> > 0.0 )
        src.sysmessage @080a Magerobeyi Giyebilmeniz icin parrying Skilliniz 0.0 Olmak zorundadir.
	UNEQUIP
	RETURN 1
ENDIF

Bunu ekleyebilirsin..

Söyle bi güzellik yapalım bide events yazarsın mesela bazı büyülerini engelleyebilirsin..

[events e_eventswer]
ON=@Spelleffect
if !(<restest 1 i_robe_energy>)
elseIF (<ARGN>=42)
sayua 036,0,0,0 * etkilenmez *
RETURN 1
ENDIF

elseIF (<ARGN>=1)
RETURN 1
ENDIF

elseIF (<ARGN>=3)
RETURN 1
ENDIF

elseIF (<ARGN>=8)
RETURN 1
ENDIF

elseIF (<ARGN>=27)
RETURN 1
ENDIF

elseIF (<ARGN>=46)
RETURN 1
ENDIF

elseIF (<ARGN>=1)
RETURN 1
ENDIF

Events'ide equip'e eklersin dclick'e eklersin vede unequip'den çıkartırsan tamamdır..

Biraz beleşçiliğe alıştırdım ama
yok bak dedigimi anlamadın heralde bak mesela 1 tane mage robe var 1 tane de bot var bunları tek tek giyince hicbisi olmuo ama 2sini birden giyince mesela +20 eva +20 all stat vericek boyle bisi istiyorum iste bunda if le yapabilirmiyiz ?
Daha onceden boyle bir scp yazmıştım ama uzun süre scp'den uzak kaldım bi bakıyım bulunca eklerim...
tamam eyw ;)

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.