Şimdilik UOyu 50 senedir oynuyorum, şöyle süperim böyle GM ' yim şöyle owner'ım 140 serverda scripterlık yaptım demek istemiyorum yapmadım da ama 23 yaşında bilgisayar müh. 3. sınıf öğrencisiyim. Sphere scriptingle çok fazla uğraşmadım. Fakat kendime bir linux tabanlı mysql tabanlı sphere 56b Roleplay serverı açtım. Orada kendi kendime programalamayla uğraşıyorum ufak tefek. C , C++ ve php üzerine bilgim var.

Benim sormak istediğim 2 şey var ve aramızda deneyimli arkadaşlar varsa onlardan yardım istiyorum. Bu yüzden lütfen fuzuli mesajlar atmayalım.

Öncelikle 2 tane sistemi birbirine karıştırmak ve kullanmak istiyorum. Fakat bu sistemlerin kurulabilmesi çok çok çok zor olmasa da ileri de bu sistemlerin servera yükünü ve gereksiz ek satırlardan kurtulmak istiyorum. Bu yüzden sizlere danışıyorum.

Kurmak istediğim sistem'de bölgesel bankacılık (Hazır scripti var) sistemi ve bu bölgesel sistemde bir kasaba sistemi oluşturmak istiyorum. Kasaba'nın da ilk belediye başkanı ayarlandıktan sonra belirli sürede bir yapılan belediye seçimleriyle siteden kişi adları duyurulup oylama yapılıp değiştirilebileceğini düşünüyorum. Fakat asıl olay şu , Belediye başkanının o bölge halkı için herhangi bir aktif rolu normalde çok fazla olmadığı için bunu biraz geliştirmek istiyorum. Bu nasıl olabilir ? Bunu da şu şekilde düşündüm. Guard Zone alanlar için bu townstone a belirli bir haftalık vergi mükellefliği vermek , Bunu da otomatikman değil townstone a ödenen bir para olmasının daha mantıklı bir karar olduğunu düşündüm. Bunun yanında ise guard çağırma triggerına bir kaç satır daha ekleyerek , gelen guardların kasabanın cebinden belediye başkanına verdiği paralara göre daha güçlü (instant kill) veya biraz daha güçsüz ve yavaş hareket eden (vuruşunda 66 veya 33 damage) 3 ila 4 çeşit guard çağırmak mümkün olur mu?

Bununla ilgili sorularım şunlar :

1. Bu guard çağırma olayı her guard dendiğinde bakılacağı için çok fazla bir ağırlık getirir mi servera?
2. Şehir'e üye olmayan birisi diğer şehirlerde guard çağırdığında da ona guard gelmese guard triggerını çok mu yoğunlaştırmış olurum.
3. Son olarakta 150 tane ayrı rasgele yerlere 4 , 5 çeşit ayrı rasgele hayvan spawnları (mustang lama shire gibi) koymak içinde zor bir işlem yapmam gerekir mi ? (Spawn yerlerini ayarlamak sorun degil. Koordinatlar ayarlanabilir)


Bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum. Herşeyin kafamda netlik kazandırmak istiyorum. Bunun içinde algoritma'daki eksik yerler için sizlerden yardım bekliyorum.

Teşekkürler.
Yardımlarınız için msn adresim : [email protected]

Bu konu SilverBloodomen tarafından düzenlendi(2008-08-29 20:36, 15 yıl önce)
söylediklerinin hepsi olağan şeyler www.sphereserver.net den yeni triggerlar hakkında bilgi edin guard sistemini başarıyla yazarsın diğerleri zaten yapılabilir.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.