Merhaba.Geceninbu saatinde aklıma taklan birşey oldu.
Ufak çaplı bir fix hazırlamaktayım.Bu fix gmlerin çıkardıgı itemi kendinden başkasının kullanmamasına yöneliktir.
on=@itemcreate triggeri sorunsuz calısıyor ve o kısmı hallettim ama iş on=@charcreate kısmına gelinc problem.
Trigger tetiklenmiyor ama spherede hata'da yk. on=@charcreate argo.say 1 yapıyorum hiçbi belirti yok.
Böyle bi trigger sphere wiki'de de yok ama.Varmıdır bunu farklı bi yolu yada charcreate yi calıstırmanın bi yolu?
xwerswoodx üyesi avatar
@Create olarak yapılıyordu yanlış hatırlamıyorsam.
denedm onuda olmadı oda.Hali hazırda olan anti edit lere baktım herkez on=@charcreate yapmış ama böyle bi trigger yok tetiklenmiyor bile :)
xwerswoodx üyesi avatar
o zaman f_oncommand function'ını açıp

if <strarg <args>> == add
blablabla
endif
Novice
12.5
on=@create
if !(<isitem>)
say <name> <src.name> tarafindan cikarildi
endif
Hmm tek yolu args sorgusu yada create altında sorgu temam ozaman :)
Sağolun bilgiler için.
Şöyle birşey koyayım belki işinize yarar;

Staff eventinin altına;

on=@spellcast
if (<dargn> == 45) && (<src.account.plevel> < 6)
src.f_fizzle
src.sysh_trk Yasak !
serv.writefile C:\Sphere\scripts\Staff\Logs\<src.account>.txt Mark Büyüsü
serv.writefile C:\Sphere\scripts\Staff\Logs\<src.account>.txt Tarih: <serv.rtime>  ---- Yer: <src.p> (<src.region.name>) ---- Etrafındaki kişiler;
forchars 13
serv.writefile C:\Sphere\scripts\Staff\Logs\<src.account>.txt '<uid>','<name>' (<qval (<isplayer>)?Player:Npc>)
endfor
serv.writefile C:\Sphere\scripts\Staff\Logs\<src.account>.txt ---------------------------------------------------------------------------
return 1
endif

on=@itemcreate
try uid.<argo.uid>.tag.yaratan <eval <src.uid>>
try uid.<argo.uid>.tag.tarih <serv.rtime>
serv.writefile C:\Sphere\scripts\Staff\Logs\<src.account>.txt Yaratılan Item: <argo.baseid> -- Item Uid: <argo.uid>
serv.writefile C:\Sphere\scripts\Staff\Logs\<src.account>.txt Tarih: <serv.rtime>  ---- Yer: <src.p> (<src.region.name>) ---- Etrafındaki kişiler;
forchars 13
serv.writefile C:\Sphere\scripts\Staff\Logs\<src.account>.txt '<uid>','<name>' (<qval (<isplayer>)?Player:Npc>)
endfor
serv.writefile C:\Sphere\scripts\Staff\Logs\<src.account>.txt ---------------------------------------------------------------------------

on=@itemclick
if (<act.tag0.yaratan>)
src.sysh_trk Bu item <uid.<act.tag0.yaratan>.name> tarafından <act.tag0.tarih> tarihinde çıkartılmış.
endif

on=@itemdclick
if (<act.baseid> == i_staff_taming) && (<src.account.plevel> <= 5)
src.sysh_trk Stafflar için kullanımı yasak.
serv.writefile C:\Sphere\scripts\Staff\Logs\<src.account>.txt Taming Staff Kullanmaya çalıştı
forchars 13
endfor
return 1
elseif ((<act.type> == t_spawn_char) || (<act.type> == t_spawn_item)) && (<src.account.plevel> <= 6)
serv.writefile C:\Sphere\scripts\Staff\Logs\<src.account>.txt Spawnla oynadı --- Spawn Uid: <act.uid> --- Spawn: <act.more>
forchars 13
endfor
src.sysh_trk Yapmaya çalıştığınız işlem log dosyanıza kaydedildi.
src.s <act.uid> Spawnına çift tıkladım.
src.ctag.s x
return 1
elseif (<act.type> == t_corpse) && (<src.account.plevel> <= 4)
serv.writefile C:\Sphere\scripts\Staff\Logs\<src.account>.txt Cesede çift tıkladı (<qval (<uid.<uid.<act.uid>.link>.isplayer>)?Player cesedi:Npc Cesedi>)  Ceset: <act.name>
forchars 13
endfor
src.sysh_trk Bunu yapamazsın.
return 1
elseif (<act.layer> == 21) && (<act.cont.ischar>) && !(<act.uid> == <src.findlayer.21.uid>) && (<src.account.plevel> <= 4)
src.sysh_Trk Bunu Yapamazsın.
return 1
elseif ((<act.baseid> == i_hazine_lvl1) || (<act.baseid> == i_hazine_lvl2) || (<act.baseid> == i_hazine_lvl3) || (<act.baseid> == i_hazine_kasa)) && (<src.account.plevel> <= 5)
src.sysh_trk Bunu yapamazsın.
serv.writefile C:\Sphere\scripts\Staff\Logs\<src.account>.txt Hazine kasasını açmaya çalıştı --- Baseid: <act.baseid>
forchars 13
endfor
return 1
endif

on=@charclick
if (strmatch('<src.account.LASTIP>','<src.act.account.LASTIP>')) && (<src.account.plevel> <= 5) && !(<src.uid> == <src.act.uid>) && (strmatch('<dsrc.act.account.plevel>','1'))
serv.writefile C:\Sphere\scripts\Staff\Logs\<src.account>.txt Aynı ipdeki player ile aynı ekrana girdi. Ip: <src.account.lastip> Player: <src.act.uid>
serv.writefile C:\Sphere\scripts\Staff\Logs\<src.account>.txt Tarih: <serv.rtime>  ---- Yer: <src.p> (<src.region.name>)
src.sysh_trk Ip numranızın aynı olduğu playerlarla aynı ekrana giremezsiniz.
src.f_disc
endif

on=@chardclick
if (<act.istevent.e_binek>) && (<src.account.plevel> <= 5)
serv.writefile C:\Sphere\scripts\Staff\Logs\<src.account>.txt Bineğe binmeye çalıştı.  Binek: <act.name>
forchars 13
endfor
src.sysh_trk Sadece staff horseye binebilirsin.
return 1
endif
Sağol michaell bukadar detaylı birşeye gerek yoktu aslında benim için
ben kısacasından argo.tag0.cıkaran <uid> diye uid kaydttirdim ve item equip de bu tag'ı sorgulattım eğer gm başkasına veriyse itemi sildirittim.Aynı şeyi bineklerede yaptık tamamdır :) zaten 15 kare etrafında worldgembit varken mark yapılamıyor yani işimi hallettim.Herkeze teşekkürler.

NOT: Bu serverdeki stafflara güvensizlik değil playere güven aşılamak açısından yapılan birşeydir.Kimse çıkıp konu dağatmaya çalışmassa sevinirim :)

Bu konu Mrs.xaRiyla tarafından düzenlendi(2013-12-06 15:50, 11 yıl önce)
apaydın üyesi avatar
amaç yani ezik sunucunda editi önlemekmi puhaahahahahaha
Vallaha bana bu zamana kadar micael micheall micheal michael falan yazan çok olmuştu da hiç mitchaell yazan olmamıştı. Eyvallah teşekkür ettim :D
Novice
12.5
mişel :yes
ahahaha :) tabletten yazınca öyle çıkmış kusura bakma Michaell :utangac2

@apaydın
:bagirma

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.