bi kaç garip fikir ile ilgili danı$mak istediklerim var.

mesela Run UO'da default olarak gelen (ve sayfalarca süren info menüsünden düzenlenebilen) elemental resist, luck, lower mana® cost, damage inc. gibi bonusların 56b'de aktif edilmesi neye bağlı acaba? sphere.ini içinde bi ayar görmedim bi kaç ekleme var ignore armor gibi archery can move gibi.. bunlarla ilgili bilgisi olan varsa her türlü açıklamaya te$ekkürü borç bilirim.

bi kaç runuo serverında gördüğüm bir durum var, discordance skilli ile ilgili.. taming ile birlike çalı$ıyor skill.. $öyle ki bi binek buldunuz.. gidip tame etmek istediğinizde uyarı mesajı çıkıyor. discordance skilliniz (ve musicanship tabi) ile hayvanı sakinle$tiriyorsunuz sonrasında tame ediyorsunuz.. böylece animal taming, animal lore, discordance ve musicanship skill'lerini bir arada kullanmı$ oluyorsunuz.. bunun sphere sisteminde olması mümkün müdür? eğer mümkünse açıklama yapabilir misiniz?

ml ile kullanıma tam olarak açılmı$ olan t2a, trammel, feluca, malas, ilshenar ve tokuno haritalarından herhangi birinden diğerine geçi$ kısmı tam olarak nasıl gerçekle$ir ve altına bir tag/event eklemekte sakınca var mıdır?
bildiğim kadarıyla (yani runuo'da öyleydi) koordinat yazarken x,y,z,k $eklinde yazarak geçiliyordu.. burdaki k sayısı(ya da değeri) map i belirten değerdi. 0 t2a'yı 1 trammel/feluca'yı 2 ilshenarı 3 malası ve 4 tokunoyu ifade ediyodu yanlı$ hatırlamıyorsam.. bunu sorma $u yüzden.. mesela malas haritasını (harita üzerinde iki $ehir ve 1 dungeon olmasından yola çıkarak) c/o için ayırmak gibi bir $ey dü$ünüyorum. diğer map'lar üzerinde birbirlerine attack yapamicak sadece malas üzerinde sava$abilecekler. c/o için sava$ alanı orası olacak yani. bu da $ehir içindeki öldüm öldürdün lootladı kavgalarını bi kenara bırakmak için. bazen bana da saçma gelio ama bu da argtxt ile ilgili sorundaki gibi bi örnek. asıl amaç bu olabilir de olmayabilir de..

bir de c/o demi$ken bi en bariz c/o sorunu ile ilgili de merak ettiklerim var. mesela ben chaos seçtim guild yönelimi olarak. x guildi de chaos seçti. ikimiz birbirimizi allies olarak görüyoruz. bu kapatılabilir mi? ya da bir menü yardımı ile x y z gibi guild isimlerinin olduğu bir listeden seçmek $eklinde allies görünme/görünmeme fonksionu yaratılabilir mi? neticede ben ba$ka bir guild ile aynı yönelimde olabilirim ama bu onu dost kabul ettiğim anlamına gelmez. bu $öyle bi soruna sebep oluyor: elimde +15 katana üzerimde blackrock set altımda unicorn varken afk isem sıradan bir player nasıl ki kal vas atarak öldürebilme ve criminal olma durumunda ise benim dost kabul ettiğim (ya da sistemin otomatik kabul ettiği diyelim) bir guild member da bana criminal olmadan attack ve itemleri lootlama haklarına sahip oluyor. pek de adil değil. sırtından bıçaklanmak gibi.

ba$ka bir fikir ve soruya geçersek masaüstünde 9 yönelim vardır ya lawful good/neutral/evil, neutral good/evil/true neutral ve chaotic good,neutral,evil gibi.. bunu uo'ya uyarlama $ansımız var mıdır? her türlü fikre açığım bu konuda. tek ricam d&d bilenler ahkam kessin.

garip gelebilir ama alchemy skilli magery skilli ile orantılı çalı$mak durumunda değil midir? büyülü bir iksir yapmak için hem iksirin yapılı$ını hem de büyü sanatını bilmek gerekmez mi? ve bu iksiri içerken/kullanırken büyü sanatı iksirin etkisini daha da arttırmaz mı büyü bilmeyen birine göre?

warrior bir karakterin mage bir karakter tarafından yapılmı$ olan en sıradan büyüyü bile görebilmesinin saçmalığının farkında mıyız? bu sanırım runuo'da spell weaving gibi bir skill ile çözülmü$tü. ama sphere üzerinden bu skilli kullanan kimseyi görmedim. kullanmanın yolu nedir bilen var mı ?

status üzerinde 6 adet stat görünmesine rağmen str/hp dex/stam ve int/mana yı birbirinden ayırmak nasıl olmaktadır?


___
yorumlarınızı bekliyorum. çok fazla sormu$ olabilirim. server açmak gibi bir fikrim yok. Runuo direk c# kodlaması kullandığı için her$ey yapılabiliryor ama sphere kendi dilini kullanıyor ve merak ediyorum ne kadar geni$ dü$ünmeye olanak veriyor.
hem daha sonraki arkada$lar için bir tutorial niteliğinde olur hem de fikir alı$ veri$i yapmı$ oluruz.

daha çok soru var aklımda ama gecenin 4buçuğu olunca bu kadarını yazabildim. geldikçe yazarım yine.

____


UP!

Bu konu asdfsdf tarafından düzenlendi(2007-11-22 02:57, 16 yıl önce)

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.