Bir faction scripti yazmaya başladım.. Takıldığım ve işin içinden çıkamayacağımı düşündüğüm tek konu 2 farklı factionun birbirine turuncu yani düşman görünmesi.. Guildlerdeki örneklere baktım sadece order vs. chaos oldukları için. Bunu factiona nasıl yansıtabilirim order veya chaos olarak değilde a ve b gibi. Birbirlerine nasıl düşman görünürler? Harcoded mıdır? Eğer öyleyse başka ne şekilde yapabilirim?
Faction sisteminde, 2 item cıkarıyorduk linkliyorduk bildiğin gibi, sonra düşman etme olayını 1 ve 2 şekli dışında hiç bir şekilde yapamayız. Stabil olmaz, Factiondaki gibi linkli yerden düşman ettiğinde sorun çözülmüş olur.
Baştan sona faction sistemi yazmıştım ve zaten tek problemimde düşman etmekti. Beni resmen bezdirdi bilen varsa söylesinde biyere not edeyim şunu. Mesela factionların birbirine savaş açma durumu felan var. Karma karışık olaylar.
Şöylede bir olay var.. 56b factionda karşı factiondan birisini öldürdüğünde crim oluyosun fakat gardladığında gardlar gelmiyor :) ilginç... Belki bu alt yapı olabilir.. Eğer bu düşman yapma olayı olmucaksa buna girşicem..
Novice
-14.8
event ver
event vererek nası düşman ediceksin?
guildmemorysinde 1ve2 dışında birşey kullanamazsın sadece linkleyip düşman edersin, daha ne uğraşıyosunuzki? Hayır yaptığının aksi bi olayda yok.
Factionda yanlış hatırlamıyorsam, 2 stone cıkartılır bırbırıne lınklenır teki gizli yerde olur tekı şehirlerde, gizli olan stone kısmındaki , stonedan, ayarlamalar çekilir düşmanlık hede hödö. böylece her faction yönetilir.

Bunları ıncelersek zaten hep 1ve2 vardır. 3 de error veriyor zaten console.

event verme meselesine gelirsek

Event vererek, sunda su event varsa sundada su event varsa, bırbırlerıne crım olma memorysini sildirebilirsin, click edince isimleri turuncu gösterebilirsin. vb. Ama cok ilkel olur.
@CallGuard diye bi trigger vardı diye hatırlıyorum. Onuda faction üyeleri birbirini guardlamasın diye kullanabilirsiniz. Tabi sphere wikide kullanımı vardı bu triggerin.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.