biraz inceledimde gercekten cok kaliteli serverlar var cok gzl scriptler war ve gercektende guzel oldukları kadar zorlarda :)
ayrıca ınceledıgım bıcok gzl ve zor scrıpt war incelememe ragmen bısı anlamadıgım cunku ıclerındekı bazı komutların ne ise yaradıklarını bılmıyorum.
bu script derslerı o scriptlerı yazabılmemıze yetmiyor
nasıl ilerlete bilirim scripting i ? yani öğrenen insanlar nasıl öğreniyor bu bilgileri ?
Lütfen ingilizceden cevırıyorlar demeyın :D cunku once ingilizce sonra scripting ogrenmek zor olucaktır :D varmı orta duzeyden ılerı duzeye goturen scripting dokumanları varsa eklermısınız acaba?
he bu arada bende 55i yi bırakıp 56b ye gecicem simdilik bildigim 2 yararlı yanı renk destegı(isim ve msjlarda) ve dtext kolaylıgı herkez bukadar desteklıyosa mutlaka daha fazlasıda vardır :D
Master
59.2997
Script editleyerek başlıcaksın. Neyin ne işe yaradığını anlayabilmen için kurcalaman lazım. Ayrıca sitemizde çok güzel bir dökümanlar bölümü var orayada göz atabilirsin. Takıldığın yerler olduğunda da topic açarak hertürlü yardım alabilirsin. İngilizce scriptingi öğrenmen için sana bir + olucaktır tabiki.
ztn o dökümanlar bölümünün bana çok yararı oldu didik didik ettim oraları :D
ya ingilizcemde var ztn ama profesyonel deil yani yazılanları anlamama yetecek kadar olsada boyle cok iyi anlasılması gereken konulara yetmez yani bi script dersini ingilizce okursam hıc bı sonuc elde etmem :D
Böyle bir başlık ismi bulmak için çok mu aradın?
ya sen inadınamı bunu yapıyosun yanı insanlar bisiler ogrenemesın dıemı gırıp suursuzca cvp lar yazıosun ynaı konuyla ne alakası?
neyse genede cvp vereyım,ugrasmadım
yani neserverlar ve ne scriptler war acaip bi baslık deil gercektende hayret ettıgım server ve scriptlerın oldugu nu anlatan bi baslık tabi anlamak ıcın gereklı organ ve dogustan gelen yetiler yoksa onu bilemem

ayrıca aramak ztn bulmak ıcın yapıldıgı ıcın yanyana kullanılmaz boyle bır baslık ısmı bulmak ıcın cokmu ugrastın yada boyle bir baslık ısmını cok mu aradın demen daha dogru olurdu daha laf atmayı bıle beceremıyosunkı yardımcı olmak senın neyıne..
Badboy07 , biliyorsun seni yüzyüzede çok gördüm ve tanışıyoruz seninle. Benim sana bir abi olarak önerim, herzaman mütevaziliğini koruman, öğrenmeye olan açlığını koruman, araştırmaya olan ilgini kaybetmemendir.

Ben de bu işlere başladığımda kodlama bazında bir hiçtim. Fakat benim tek artım oyunu ve dinamiklerini çok iyi bilmemdi. Bunu yanında basit düzeyde ingilizce bilmem de mantıkları daha kolay anlamamı sağladı.

Senin yapman gekeren, nebula 55i packini alıp öncelikle 56bye uyarlamak, daha sonra bug araştırıp fixlemektir. Fix kodlama bazında belki çok kötü olabilir fakat sorunu çözmesi önemli. Zaman geçtikçe fixlerin daha da kısalacak. 1-2 satıra kadar inecek. Bunun yanında sistem yazacaksın. Atıyorum x uo sunucunda bir ticaret sistemi gördün. Düşüneceksin acaba nasıl yaptı? sistemi inceleyeceksin. Daha sonra sistemi yazacaksın. Birebir aynı yazarsın ya da kendi hayalgücüne göre eklentiler yaparsın. Sonra bir zaman gelecek ki yolla yürürken ya da tuvaletteyken ya da uyurken aklına bir sistem gelecek, hemen algoritmanı kuracaksın, sonra bir bakmışsın ki 2 saat sonra sistem bitmiş, çok az bir hata ile. Bunları yapmak çok zor işler değil. Bunları yapan insanlar sizlerden çok daha fazla zeki değil. Sadece gidiş yollarını iyi biliyorlar ve doğru seçim yapıyorlar. Bunlar hep zamanla ile kazanılabilecek özellikler.

Eminim hırsını kaybetmezsen, araştırmaya devam edersen, sende istediğin aşamada bir kodlama düzeyine ulaşırsın. Bu süreçte sphereyi çok kurcalaman lazım. Devamlı yapıp bozman lazım. Nasıl daha stabil olur, nasıl daha kısa olur. Ve herzaman bir abuser gibi düşünmelisin sistem yazarken. Bunlar benim önerilerimdir, bir abin olarak sana ve senin gibi başlangıç aşamasında olan arkadaşlarıma nasihatlerimdir.

Sözlerim bunlardır.
Silindi
Expert
5.3
Noxier'in yazdıklarına aynen katılıyorum.

Haricinde söyleyeceğim fazla birşey yok fakat bu Dökümanlardaki script dersleri konusunda bir iki şey söylemek istiyorum.

Script dersindeki kodlamalar basit kodlamalardır.Şimdi atıyorum bi for döngüsü dökümanında öyle bir script ile for anlatılır ki hiçbirşey anlamazsınız.Fakat ne kadar basit anlatılırsa o kadar iyi anlarsınız.Kendinizi geliştirmek size kalmış birşey.Biz size temeli öğrenmeniz için döküman yazıyoruz.Kendinizi geliştirirken takıldığınız yerlerde topiç açarsınız bizde elimizden geldiğince size yardımcı oluruz.
badboy07 : ya sen inadınamı bunu yapıyosun yanı insanlar bisiler ogrenemesın dıemı gırıp suursuzca cvp lar yazıosun ynaı konuyla ne alakası?
neyse genede cvp vereyım,ugrasmadım
yani neserverlar ve ne scriptler war acaip bi baslık deil gercektende hayret ettıgım server ve scriptlerın oldugu nu anlatan bi baslık tabi anlamak ıcın gereklı organ ve dogustan gelen yetiler yoksa onu bilemem

ayrıca aramak ztn bulmak ıcın yapıldıgı ıcın yanyana kullanılmaz boyle bır baslık ısmı bulmak ıcın cokmu ugrastın yada boyle bir baslık ısmını cok mu aradın demen daha dogru olurdu daha laf atmayı bıle beceremıyosunkı yardımcı olmak senın neyıne..
Şuursuzca cevaplar mı? Benim U-S'de durma sebebim millete yardım etmek. Ben burda ne script için duruyorum nede cs için. Bunu bilen bilir yada farketmiiştir zaten. Bu zamana kadar da millete elimden gelene yardım etmişimdir. Su organ ve yetilere gelirsek ben kendimi az çok akıllı zannediyorum şahsen. Girdiğim alanların bir cogunda az cok başarım vardır. Senin ne başarıların var merak ediyorum ki bana akılsız lakabını takmaya çalışıyorsun. Bana Türkçe'yi öğreten en baştan kendi yazdıklarına baksa daha iyi olur.

Bu konu fistandantilus tarafından düzenlendi(2007-12-01 15:01, 16 yıl önce)
Silindi
Journeyman
1.3
Tartısma Yaratmayın lutfen
@Noxier Sağol, biliyorum her zmn iyiligimi dusunursun. Ztn suan orta düzey sistemleri yazabiliyorum yalnız bi ticaret sistemini yazmayı hic dusunmedim ama denesem iyi olur sanırım :) yalnız pack ler bu sıtede yayınlanmıyor nereden bulucam_?

@Michaell haklısın dökümanlar gayet güzel ve daha öncede dediğim gibi bana çok yararları oldu.
benim dedigim ordaki konuların anlasılmaması deıl ztn cok rahat anlasılacak bır dılle yazılmıs cogu . Sadece bazı komutların ne ise yaradıgını bılmıorm scriptingde ve onemlı sistemler icin kullanılan kodlar sanırım bunlar neyse zmn la ogrenırım heralde o kodları :)

@fistandantilus eger dedigin gibi burda olmanın tek amacı millete yardım etmek olsaydı bu konuya gırıp baslıgı elestırmek yerıne dıer arkadasların yaptıgı gıbı yardımcı olmaya calısırdın.. ayrıca sana bi lakap takmama gerek duymuyorum bu benim hayatımda hic bisey değiştirmez.
Tek amacım demedim. Durma sebebim dedim. Biraz eski bir kullanıcı olsaydın bunu farkedebilirdin. Takıldığım konulara da dikkat edersen bir U-S Gece kuşlarına takılıyorum. Gerisinde genelde yardım ediyorum. Bunu farkedemediysen senin problemin. Beni tanıyan tanıyor.
Sphere ile zamanini hayatini harciyacagina daha yararli birse yapmani oneririm ben... Cebine para girebilecek, gelecekte isine yariyabilecek birsey ogrenmenden yanayim ...

Sphere sana hicbirsey katmaz, sadece hayatindaki bos zamani cope atmana yarar baska birsey degil... Ilerde ne cebine para girecek, nede baska birsey...

Sana tabii ki katacagi tek sey, dusuncedir .. Script yazarken nasil yazsam? bunu daha kisa nasil yapabilirim? bunun performansini daha cok nasil hizlandirabilirim? vb. seylerdir ama bunlari tabii ki diger dillerde de yaparsin ki Sphere dili yok zaten Java, C, VB karisimi birsey.
@fistan
farkındamısın bilmiyorumda senin neler yaptıgın yada yapmadıgın benım ıcın bı problem degıl. Geldın ,yardım ıstemek amaclı olan bu konuya baslıgı sacma cok ugrastınmı gıbısınden bı cvp yazdın ve hala yardım etmek amaclı ve gece kuslarına takılma amaclı burdayım dıosun sana ne dıyeyım ki ztn. takıl ..
@akillis haklısın tabııkı bana bı gelırı olmaz bu ısın ama suan harcayabılecek cok fazla bos zmn ım war ve scripting ile ilgili biseyler ogrenmek ıstıyorum
gelecekte programlama uzerıne bı iş dusunuyorum ama bunun ıcın cok calısmam gerek uni.yede o konuda hazırlanmalıyım muh. kazanamam heralde ama bi teknisyenlik olabilir. tavsiyen için tesekkurler
Akillis'e aynen katılıyorum
Silindi
Members
0
sphere dili bilmek çok boş bence.
Öğrenilecek daha güzel ve faydalı şeyler var. |-)



Bu konu kilitlenmiş ve yeni mesaj kabul edilmiyor.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.