herkese merhaba, elinizde online kredi sistemi var mı veya yardımcı olabilecek birisi varsa yardımcı olabilirmisiniz
Mantigini soyleyeyim sen yap hem kendini gelistirmis olursun


Bir stone yap timerini 60 olarak ayarla

On=@timer triggerine
serv.allclients tag0.onlinepuan ++
return 1

Yap

Puanla alisveris dialogunu da sen yazarsin artik
çok sağolun
Eşya sattıracağın her item karaktere tag.alindi +xx eklesin menü de de <eval <account.totalconnecttime>-tag.alindi> (her dakikada 1 puan her saatte 1 puan istiyorsan /60 ekle ) sorgulasın böylece hiç timer ile uğraşmadan sistemi yapmış olursun.
Biraz saçma olmuş yardımın ama yardımdır sonuç olarak neden saçma olduğunuda anlatayım sonu ani attack'larda bulunmayın :D

Şimdi @Slaughter
Eğer bahsettiğin gibi yapılırsa bu sistem bazı kişilerin hakkı yenmiş olacak bazı kişilerede haksız kazanç olacak.

Çünkü sen taşın ON=@TIMER'INA kalkıpta direk serv.allcients xxx diye bir uygulama yaptığın zaman timer işlemi gerçekleşeceğinde Bu sefer sadece sunucu aktif olan kişilere vermiş olacak puan'ı ee 59' dkka oyunda duran adam 59.58 saniyede oyundan çıkarsa o puandan faydalanamıyacak mı? Onu geçtim 59'uncu dakikada oyuna giren 2.nci x şahıs 60 dkkada puanı kapacan 1 dakika sonra oyundan çıksada no problemo :D

// /  Eğer 1 dakikaya 3 puan tekamül etsin diyorsanızda ! <EVAL <SRC.ACCOUNT.LASTCONNECTTIME>*3> Şeklindede gidilebilir.
ON=@ENVIRONCHANGE    // Bu trigger ne kadar doğru oldu bilmiyorum ama aklıma sık sık yenilenen bir trigger gelmedi. doğrusu ama bu şekildede kullanılabilir.
SRC.TAG.ONLINEPUAN += <EVAL <SRC.ACCOUNT.LASTCONNECTTIME>> //Bu şekilde oyunda durduğu süre kadar puan alabilir.
SRC.ACCOUNT.LASTCONNECTTIME=0 // Her puan alımında aynı zamanda eski süreyi sıfırlamak için.

ON=@LOGOUT
SRC.TAG.ONLINEPUAN += <EVAL <SRC.ACCOUNT.LASTCONNECTTIME>>
SRC.ACCOUNT.LASTCONNECTTIME=0 // Buraya neden koydun zaten çıkınca sıfırlamıyor mu diyeceksiniz. Bazen sıfırlamıyor oyuna girip çıkışlarda biz garanti edelim.


kısa ve öz.
Mirrorun fikrindeki sıkıntı; diyelim adam bütün gece kumar alanında kaldı sabah a b yada c sebebiyle disconnect yedi, environchange triggeri tetiklenmediği için online puanı patlayacaktır. Diğer yandan benim söylediğime yönelmelisin diye düşünüyorum. Taştan alınan her item daha öncede söylediğim gibi kişiye tag.alindi +xx olarak yansısın. Puan muhabbetide account.totalconnecttime <- oyunda kaldığı toplam takikayı verir <eval <account.totalconnecttime>/60> <- saat bazında. Alınan itemleri bundan çıkartmak içi menüde <eval <account.totalconnecttime> - <tag.alinan>> olarak puan göstertmesi yaparsın tek koşulun kişinin item alması olur sorun yaşama şansın azalır.
Novice
11.9
@mirror
60 olan dakika değil saniye zaten. Yani her dakikada +1 artıyor Slaughter'ın yazdığı kodda. Yani çok büyük sorun oluşturmaz. Ama en mantıklısı JohnVeritas'ın dediği :)

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.