Merhaba arkadaşlar, kendimden kısaca bahsetmek istiyorum. Adım Ertuğrul, kullanıcı adımdan da anlaşılacağı üzere. Buraya ilk kayıt olduğum vakitlerde -2005 yıllarında- başlamıştım kod öğrenmeye. Şu anda Çankaya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 1. sınıftayım ve bana bilgisayar mühendisi olmanın hevesini veren, script yazma olayına geri dönme kararı aldım. Forumu araştırdım ve en iyi yolun script öğrenme yolunun yazılmış scriptlere bakma yolu olduğunu gördüm fakat bana bire bir sorabiliceğim birisi lazım. Yardımcı olabilecek herkese çok teşekkür ederim.
panpa takıldığın yerlerde sor, yardımcı olunur elbet ;)
script editleme ile başla derim bozuk olan scriptleri al düzeltmeye çalış
https://wiki.sphere.torfo.org/index.php/Main_Page
bilgisayar mühendisliği okuduğuna göre ingilizce ile bir problemin olmadığını varsayıyorum

Bu konu nuker tarafından düzenlendi(2012-06-01 13:32, 11 yıl önce)
İngilizce problemim yok, bir yandan script editliyorum. Bu site güzele benziyor teşekkürker Nuker.
niye bu kadar gereksiz bir şeye zaman harcıyorsun ki git c++ falan öğren onun yerine
bende darkbrs'a katılıyorum script yerine visual basic gibi yazılım programlarını kullanmayı öğrenmen senin daha çok işine yarar
visual basic ile manav programı yapmayı öğrenmesi ne işine yarayacak zaten okulunda öğrenicek onları.

O site sphereın zaten scriptinge dair herşey var başka yere ihtiyacın yok
Php + mysql + html + css - öğren webden çok iyi para kazanırsın :D
Zaten dönem projesi olarak bol bol sana C++ .NET olarak yazılım yazdırıcaklar boşune sphere scriptleri ile yorma kafanı kendi işinin temelini öğrenceksin onu öğrendikten sonra mantık aynı bunları hayli hayli yaparsın ;)
visual basic öğrenmek sphere scriptingden bile gereksiz

ayrıca okulda c++ı .net platformunda öğretenin eli ayağı kırılsın. illa microsoft bağımlı frameworklerle çalıştırmaya zorlayan herkesin aynı şekilde.
Xantier : visual basic öğrenmek sphere scriptingden bile gereksiz

ayrıca okulda c++ı .net platformunda öğretenin eli ayağı kırılsın. illa microsoft bağımlı frameworklerle çalıştırmaya zorlayan herkesin aynı şekilde.

Evladım, c++.net öğretenin eli aya kırılsın diyorsun vede visual basic gereksiz diyorsun. Etrafımda şu son 5 yılda visual basic ile neler yapan insanlar gördüm ki visual basicde frameworklerden bağımsız calısır. Bahsettiğim Visual Basic 6. Ayrıca C++ da dll derleyip C# da kulllanmakta C++ dan aldığın verimden daha fazlasını alırsın. C# yada Visual Basic.Netde illa framework kullancaksın diye bir şey yok. C++da dll derle VB yada C# da kullan. Nasıl bir mantıktır anlamadım. Bu diller hakkında yeterli bilgiye sahip misin ?
yaw adam scripting öğrenmek istiyorum demiş diğerlerini bilmediğini zaten nerden biliyorsunuz sanki çok büyük adamlarsınız nasihatler veriyorsunuz şunu öğren bunu öğren akıllı adam zaten çalışıp almış bir ton puan bilg müh kazanmış bulur o yolunu
form sürükle bırak tarzı programlama hayatınızda başarılar, ben almıyayım. forced meme gibi ortaya çıkan dillere ve sdklara pek yanaşmıyorum

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.