Slothere :
unknow : Sphereserver forumlarında görmüştüm @exwalklimit yada @userexwalklimit olması gerekiyordu . =)

Sen 2 sinide dene

On=@UserExWalklimit
return 1

on=@EXwalkLimit
return 1

işine yarar mı bilmiyorum denemedim.


Bu, bu şekilde bir işe yaramaz. Script ile speed fixleyebilen olmadı şu ana kadar, olamaz. UserExWalkLimit kullanıcaksanız sphere.ini den ince bir ayar yapmanız lazım ancak herkesin internet hızı değişken olduğundan bunda da başarılı olamazsınız.

Sphere.ini'den bazı ayarlar yaptım.

WalkBuffer=
WalkRegen=
Bu ayarları kurcaladım kurcaladım.En sonunda öyle bir ayara getirdimki speed'siz yaklaşık 20 saniye koştuktan sonra eklediğim events yardımıyla şu mesajı geçirebildim.

[events sp_fix]
On=@UserExWalklimit
sysmessage @0810 Speed kullaniyorsunuz...
return 1

Şimdi benim asıl merak ettiğim internet hızına bağlı olarak koşmanın katettiği yol mesafesinde etkili bir rol oynuyor mu? Bir çok arkadaşım ile aynı anda koşarak deneme yaptım.Hepimiz aynı anda başladık ve aynı anda bitiş noktasına vardık.





Kendi evimde denemeler yaptım.Sağa sola, öne arkaya vs speedli ve speedsiz olmak üzere koştum. Koşarken bir function okuttum.O anki koordinatı ve tam bir saniye sonraki koordinatı gördüm. Koordinatların birinci pozisyonu ve bir saniye sonraki pozisyonlarında x ve y noktalarında hiç 22 kare koşum mesafesini geçtiğini görmedim.

Bu test bana ultimada farklı yönlere koşarken düzensiz mesafe aldığınıda göstermiş oldu :D

Öğrenmek istediğim tek şey internet hızına bağlı olarak bu alınan mesafelerin değişmesi mümkün olabilir mi? Örneğin ben 1mbit bağlantı ile bir saniyede 20 kare gidebildiğim yere, 36mbit internete sahip olan birisi bir saniyede daha uzak mesafeye gidebilir mi?Eğer gidemezse speed'i scriptsel olarak fixledim sayılır. Eğer gidebilirse bu iş yatar :)
Bilimsel araştırma mı yapıyorsun alla alla (:
Gidemez diye düşünüyorum...Ama eğer oyun donarsa o ayrı :D
Eğer gidemiyecekse speed sorununu tarihe gömdüm :D Ama işte tam kesin olmak lazım.Çünkü içine girdiğimde çıkması uzun sürebilir :)
bildiğim kadarıyla binekli 12 kare bineksiz 7 kare gidilebiliyor.bağlantı ne olursa olsun.
https://www.ultima-strike.com/uo-script

Sitede böyle bir script gördüm. Dediğiniz gibi 7 ve 12 kare olarak ayarlanmış. Eminim ki bu scripti kullandığınızda speed olayını kesin bir şekilde çözersiniz.Sebebi sunucuda lag olacak :D
ben fixleyen gördüm desem inanırmısınız ? speed hızlı gitmek için kasıyor ama ne yaparsan yap oyun içindeki karakter olduğu yerde adım atıyor max 7 ve 12 kare dediğm gibi yapiyor
çok bilindik bi server yapan ztn . Normal client kullanıyor connector değil
Kinova : çok bilindik bi server yapan ztn . Normal client kullanıyor connector değil

Acaba aynı sunucuyumu düşünüyoruz. Şimdiye kadar gördüğüm en yakın o fakat ondada şöyle bir sorun var.Normal koşarkende speed uyarısı veriyordu :D Bu yüzden oto jaile attırılması mümkün değil. İsmini ö.m atar mısın?
Bende fixledim scriptle, speedin en ince ayarına kadar denedim yinede takılıyor açıldığı anda. yukarıda çözümü verilmiş zaten. Yanlız birtek yukarıdaki değil bunun çözümü =)
scp ile fixleniyor ama kurunun yanında yaşta yanmamalı sadece program kullananlar yakalanmalı
Dreamer : Bende fixledim scriptle, speedin en ince ayarına kadar denedim yinede takılıyor açıldığı anda. yukarıda çözümü verilmiş zaten. Yanlız birtek yukarıdaki değil bunun çözümü =)

e ozaman söylede boşuna uğraşmıyalım :D
oldu canım xD

@Kinova
Çok nadir oluyor o sorun.
xD
krize gircen güle güle :D her yere bi gülücük xD



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.