Merhaba Arkadaşlar;

Sphere 56b Scripte son günlerde biraz ilgi göstermeye başladım dökümanları okuyarak script hakkında bilgiler edinmeye ve kendimce bişiler yapmaya çalışıyorum.
Sizden ricam bilgisi olan arkadaşlar sphere 56b sürümünü ağustos script packi ile açtıkdan sonra hiç bir script eklemeden önce yapmamız gerekenler nelerdir ? herhangibi bir fix gereklimi değiştirilecek yerler vs. ve sonra yapmamız gerekenler.

Şöle Söleyeyim 0 dan bi sphere 56b yi elimize aldığımızda düzgün bi hale gelmesi için hatasız ve en çabuk sonuca ulaşabiliceğimiz yollar nelerdir?


Şimdiden Çok Teşekkür Ediyorum...
Ama sen bize hiçbir şekilde açıklama yapmamışsın sorununu söylesen o konu hakkında yoğunlaşırız ama sorun yok ortada yol gösterici ? Yani gerekli olanları ekleyeceksin bundan başka ne olabilir ki ?
öncelikle dökümanları okuman lazım.
yardımcı olabilecek kimse yokmu ?
Senin ne demek istediğini anladım.En büyük sorunlardan biri bence.Bende suan sphere default var ne yapmalıyım hangi scriptleri silmeliyim vs vs diye kara kara düşünüp script textlerin hepsini gözden geçiriyorum.Sanırım stygian abys Kingdom reborn ile ilgili herşeyi silecem.Zaten ML client kullandığım için "unused" olarak görüyorum tüm itemları.Bence kurmak istediğin server yapısı ile alakalı ne varsa kalsın.Ve en önemlisi kendi database ini kendin yapman.Sphere'ın script klasoru cok karman çorman.Ben hepsini düzeltip daha stabil bi şekil'e sokmayı planlıyorum.Örnek verecek olursak, Valorite.scp dosyasında valorite ingot ile yapılabilecek her item'ı o text içine koyacağım.Sende böyle bütün itemları katagorize text yaparsan aşırı rahatlarsın.Jewels,Accesories,Weapons,Armours,Walls,Roofs,Anims,Npc_Undead,Npc_Vendor,Npc_Dragons vs vs diye katagorizelendirirsen sphere in o uyuz dağınık script klasorune girdiğinde resmen huzura erersin.Ayrıca oyunla alakası olmayan birçok şeyi sildiğin için (yani oynayacağın versionun üstündeki versionların itemları vs) serverında bir performans artısı sağlanacaktır.Bu bile dediğim katagorizelendirmek için bir neden olabilir düzgün disiplinli iş istiyorsan.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.