Öncelikle uzun bir aradan sonra tekrar ultima strike a geldim herkese tekrardan Selam.

Bayadır ultima ile uğraşmıyordum, biraz uzun bir yazı olabilir baştan söyliyim :)

Şimdi sorularıma geçeyim.

1 :
ON=@CLIENTTOOLTIP
SRC.ADDCLILOC
olayında doğru değer nası gösterebilirim? Item değerleri yanlış.Mesela Platemail Gorget ile Eldiven 18 armor diyor ama taktığında 3 5 armor veriyor.Kollukta 5 Armor veriyorsa 5 Armor yazsın istiyorum.Bunu nasıl yapabilirim?

2 : AOS fire ice poison resistansları açabilirmiyim? kullanılabilir hale getirebilir miyim?

3 : Binekleri hızlandırabilme şansım var mı? bu imkansız gibi.Peki bi horse'a .control yapıp geçtiğiniz zaman yada, Polymorph büyüsü kullanıp at seçtiğinizde At koşma animasyonunda olmasına rağmen normal bi atın yürüyüş hızında koşuyor yada şöyle diyim Playerın düz taban koşması hızında oluyor atın koşması.Bunu player atın üstündeyken de yapabilme imkanım var mı? Hani Atlı npcler koşmasına ramen çok yavaş koşuyorlarya bu hızı bi ata bindiğinde bi player o hızda olmasını istiyorum.Mümkünmüdür?

3 : Kendim bir spellbook yapıp içinde Macro, assistleme gibi bi gump/script yapmak istiyorum? Yani şöyle, Mesela Spellbook u açtı 2. sayfaya geldi ve Y spelline tıkladı.Spellin detayları istediği reg casting time vs yazıcak Ve alttada küçük bi kutucuk olucak.Oraya bi tuş atayacak ve o tuşa bastığında o büyüyü attıracak.Yani oyun içinden script ile makrolama yapabilirmiyiz? Böyle birşey yapılabiliyorsa kendi büyülerimi yapmak istiyorumda :)

4 : Bir player'ı dragon olduğunda, Yada kendine buff attığında at hızında koşturma şansım var mı? mesela Bard tarzı karakterlerde hızlı koşma özelliği eklemek istesem böyle birşey olabilir mi? Adam koşucak ama at hızında koşacak.

5 : Dünya üzerinde playerlar küçük kamp çadırları vs yapmak istediklerinde 4x4 mesela kendi kafasına göre bi çadır yaptığında onu deed olarak küçülttürebilme imkanımız var mı? yoksa bu olay mul edit e mi giriyor? Yani oyun onlara hazır çadırlar mı sunacak ? :(

6 : Kılıçlara Fire damage , Kalkana vs fire resistans eklemek mümkün mü?

7 : Parrying ile (magerydeki gump/script mantığı ile aynı) tuşa makro ayarlayıp kalkanla stun vurdurmak mümkün mü? Ama stun vurduğunda Silah ile vuracağı Action'ı alması lazım.Yani şöyle, Shield ile stun vuran birisi zamanlamayı iyi ayarlayıp silahı ilede vurup double damage yapabilir.Ben bunu istemiyorum ve X silahı ile vurma hakkını kaybetsin skili kullandığı için.Böyle birşey mümkün mü?

8 : Aostaki gibi npcleri hızlandırabilmem mümkün mü?

9 : Wall of stone Paralyze field energy field firefield gibi büyülerin duvar hex sayısını coğaltıp azaltabilme gibi bir lüxüm var mı? Yani wall of stone 1 kare atsın istiyorum Paralyze field 3 atsın gibi.

10 : Damage,Debuff,Buff spellerine, Kendi scriptleri harici + bonus nası ekleyebilirim yani ekleniyor script ile Poison büyüsüne de ekleme şansım var mı?


Aklıma şimdilik gelenler bunlar.Yenileri gelince yazarım tekrardan.Sorular biraz kafa karıştırabilir inşallah cevaplarınızın hepsi olumlu olur.


Teşekkürler zaman ayırdığınız için, Hoşçakalın.
iki tane 3 var :p
3(spellbook): uoda hatalı değilsem macrolar client-sided çalışıyor. sunucu üzerinden kontrol edemezsin diye biliyorum. şöyle açayım biraz: mesela ben "sdfjksgjsdh" yazdıktan sonra, enter'a basmadığım sürece o yazı sphere'a ulaşmıyor, clientte kalıyor. entera bastıktan sonra sunucu bunu görüyor ve ancak ondan sonra üzerinde işlem yapabiliyor.
6: fire damage-resistance scriptleri yazılırsa eklenir tabii, ama senin yapman lazım yani
7: tuşa macro ayarlama olayını yapmak için aklıma function olarak yazmaktan başka bir şekil gelmiyor benim (.stunat gibi mesela, onu macro olarak kaydedebilir oyuncu). stun functionu kullanıldığı zaman action -1 kullanırsan silah vurmaz.
10: bütün büyülere eklersin @spelleffect vb. kullanarak eventlerde

biraz saçma oldu ama bu saatte bu kadar oluyor heh

Bu konu prudent tarafından düzenlendi(2011-07-03 05:53, 12 yıl önce)
Sağol prudent.Büyü olayı hayallerimi yıksada :P diğerleri yine iç açıcı :P
istediğin bazı komutlar

.speedmode 1 - bineksiz hızlı gidebilme. 0 veya 1 açar kapatır.

.respoison 100 - poison resist
.resfire 100 - fire resist
.rescold 100 - cold resist
.resenergy 100 - energy resist

100 örnektir değiştirebilirsin.,

sorularının hepsi yapılabilir ama fazla vaktim yok kusura bakma.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.