Merhaba arkadaşlar sunucuma dadanan art niyetli bi takım insan devamlı olarak sunucunun kapanmasına sebep olmaktadırlar. Buna çözüm olarak playerlerin tek tıkladığı itemler,çift tıkladığı itemler,yazdığı normal yazılar ve kullandığı komutları loglayan bir event yazdım. fakat ne tıklama ne de konuşma ve komutla yapılan bir bug değil. Aklıma gelen mailbag ve chat butonu oldu chati de kapattım yine sonuç alamadım. Karşı tarafla iletişime geçtim ve 56b de yeni keşfedilen genel bir bug olduğunu ileri sürdü bu bug ile ilgili bilgi sahibi olan varsa lütfen anlatsın. çünkü sunucu açmak maddi ve manevi kayıplara yol açıyor.
Silindi
Novice
0
Eski yöntemleri biliyorsanız sunucuya connector hariç başka bir client'ten girip bir program çalıştırıyor olabilirler, misal biz eskiden teot kullanırdık ancak 56b çıkınca bir değeri kalmadı. Böyle bir güvenlik zaafiyeti olmadığına eminmisiniz? Yani sphere.exe ile connector arasında bağ varmı?
Novice
11.9
56b de yeni keşfedilen genel bir bug olduğunu düşünmüyorum :) Scriptlerini incelemek gerekir, bu şekilde başlık açarak sorununu halledebileceğini sanmıyorum.
56b'de bende bir bug olduğunu düşünmüyorum yoksa tüm sunucular rahatlıkla kapatılabilirdi, scriptsel nedenlerden kaynaklanıyordur.
@Luciana

Connectör sphereye kesinlikle bağlı farklı bi clientle giriş yapmaya çalıştığında atıyor oyundan teot ya da başka bi durum söz konusu değil.

@Rowall
herif yeni player çar açıp etrafta hiç birşey ve hiç kimse yokken by by yazıp serveri kapatıyor
Silindi
Novice
0
Agent Ransack'ı indir kullanımıyla alakalı döküman var "by by" olarak arat gerekli kodu bulup kaldır o sorun hallolur o zaman :)
Yere düşen herhangi bir şeyi çantaya attırıyorsan, ağırlık sınırını geçerek, serverı göçertebilir..
Neophyte
26.6001
Scriptsel bir açıktan kaynaklandığı için oyuncuyu iyi takip etmek gerekir, geriside tecrübenize bakar
Novice
11.9
Eğer yani char açıp etrafta hiçbirşey yokken sunucuyu kapatabiliyorsa; Bir komut olabilir, başlangıç itemlerinden kaynaklanan bir bug olabilir, help menü ile ilgili bir sıkıntı olabilir, birsürü nedeni vardır. Kapandıktan sonra sunucuyu açmadan loglara bakıp hata veren herhangi birşey varmı ona bir bak.
Şimdi arkadaşlar ilk post da da yazdığım gibi playerin kullandığı bütün komutlar tek tıkladığı itemler çift tıkladığı itemler herşeyi loglara kayt ettiren bi event yaptım ama yok hiç birşey bulamıyorum yani sphereserv.exe ye sağ tıklayıp exit yapmış gibi oluyor herif.
Önceden silahı +9 +12 +15 gibi okutma vardı onu okutunca server kapanıyordu.Function hatalarınız olabilir özel sms hataları olabilir yani bir sürü debug verebilicek bişiler var sunucunuz sphere kapanmadan önce debug hatasımı alıyor yada direkmi sphere otomatik kapanıyormu ?
debug vermeden kapanıyor sunucu . function hataları olduğunu da sanmıyorum çünkü playerlerin kullandıkları komutlar ve yazdıkları yazıları log altına alıyorum. özel sms olayını tam olarak nasıl olduğunu ve silah okutmanın nasıl olduğunu söylermisin ?
OTURUP GÖÇENE KADAR KONSOLU İZLE HİÇ BİŞEY OLMADAN GÖÇÜYORSA (GEÇERSİZ İŞLEM YÜRÜTTÜ FALAN WİNDOWS HATASI BİLE YOKSA) VE KULLANDIGIN CONNECTOR İÇİN MAKİNEYE HERHANGİ BİR EXE, DLL FALAN ATTIYSAN CONNECTORU YAPAN İSTEDİĞİ ZAMAN KAPATABILIR VE IZ KALMAZ
Ben sphere 56 b kullanıyorum 3 4 kez sunucu kapanmasına şahit oldum player sayesinde fixledim ama yinede vardır yoktur demiyorum.
untoxier : OTURUP GÖÇENE KADAR KONSOLU İZLE HİÇ BİŞEY OLMADAN GÖÇÜYORSA (GEÇERSİZ İŞLEM YÜRÜTTÜ FALAN WİNDOWS HATASI BİLE YOKSA) VE KULLANDIGIN CONNECTOR İÇİN MAKİNEYE HERHANGİ BİR EXE, DLL FALAN ATTIYSAN CONNECTORU YAPAN İSTEDİĞİ ZAMAN KAPATABILIR VE IZ KALMAZ

Şuan piyasadaki en iyi connectoru kullanıyor ama scriptlerinden bir haber.App char açıp sunucuyu kapatabiliyorsa zaten bugı arıyacağı noktada kısıtlı hayla bulamadıysan kapat gitsin.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.