Timer sapmaları için yapılabilecek birşey varmıdır acaba?
Timer sapmaları derken;
örneğin bir functiona timerf, 300 src.xxx diye birşey yazıyorum, normalde bu kodun bir functiondan başka bir functionı 300(5dk) saniye sonra çalıştırması gerekiyor fakat sapmalar oluyor yani 3-4 saniye geç veya erken çalışıyor. Aynı şekilde bir itemin On=@create bölümüne timer 300 yazıp On=@Timer bölümünede yazdığım kodlar sapma yapabiliyor. İşte benim istediğim bu sapmaları önlemek...

Teşekkürler.
Böyle birşeyi ilk kez sizden duydum, eğer gerçekten böyle birşey varsa şöyle olabilir; Spherenin kurulu olduğu bilgisyarın saat ilerleyişinde bir sorun vardır veyahut sphere veya bilgisayar donuyor ise o arada kaybedilen sürelerden artıklar olabilir bunu göz önünde bulundurarak tekrar test edin.Kodlamada timer'ı durdurcak bir kodlama kullanmadığınızada dikkat edin.
Öncelikle bilgisayarımın özellikleri sphereyi kaldırabilecek kadar sağlamdır hatta şöyle söyleyeyim ki, Ultima ve Sphere açıkken CPU 8% kullanıyor.İkinci olarak bilgisayarın saat ilerleyişinde bir problem yok. Zaten problemim tam olarak sapma değil, şöyle diyeyim ki bir fonksiyonda britain ve delucia şehrine gate açıyorum ve 300 saniye sonra kapanması gerekiyor, çoğu zaman problem yaşamıyorum fakat bugün gate açtığımda timerin dolmasına rağmen gatenin bulunduğu yere gitmediğim sürece gateler kapanmadı.
Novice
12.5
gatele oynanırsa timer -1 olabilir bu yüzden kapanmaz bu arada 3-4 saniyelik erken veya gecikme problemini ilk defa duyuyorum.
ilk defa sizden duydum böyle birşey olmaması lazım..
timer'i 300 yaptıysan 300. olunca kod devreye girer... sizde bi sorun vardır..

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.