Merhabalar arkadaşlar yaklaşık 1 yıldır, uo ile ilgilenemıyorum aklımda tek kalan soru şu çok araştırmama rağmen bulamadım, bug'mudur yoksa sphere sayesındemı yapılıyor çözmüş değilim.. sorum şu ;

Trade menüsüne item,eşya vs koydugumuzda örnek : robe koyduk adam robeyi alıp çantasına koyuyo trade menüsünde var gözüküyo ama üstüne gidince rengi değişmiyor bir sunucuda görmüştüm böylece kazıklama olayı vardı.

bunu bizmi sphere'dan yapıyoruz yoksa bu bir bug'mudur?
bende hatırlıyorum willowda az adam kazıklamamıştık :)
işte bende bu sorunun cevabını arıyorum yoksa 55r ' veya 55i de bugmuydu yapılıyomuydu hala merak ediyorum.
Novice
12.5
Bir hiledir ancak sphere ile alakası yoktu bence bir bug değildir.
bakalım bekleyip görecez sphereserver'da modlardan birkaç kişi sordum onlarda çözemediler =)
Bir bug ama Fix'i çok zor olan birşey değil.
@[Alcholic]

zağten 56b'de öyle bir sorun yok 55r vede 55i'de vardı fakat 56b de nasıl yapabılırız sphereserver.net modlar vs sordum çözemedıler sanırım halada cevap alamadım belki türkiyede bilen wardır ben bayağı araştırdım bilen varsa anlatır umarım.
Master
59.2997
Yanılmıyorsam gumplardan kaynaklanan bir problemdi. Arka plan renginden ötürü konulan nesne geri çekildiğinde eşyanın bir iz kopyası aynı yerde kalıyordu. Bunu scriptle çözmek isterseniz pickup triggerları ve t_eq_trade_window tipi üzerinden gidip basit bir çözüm üretebilirsiniz.
@slothere

nasıl bir script olduğunu gösterirsen sevinirim uo yüklü olmadığı için pc'de bakamıyorum + uğraşamıyorum sağdece bu bana lazım.
on=@itempickup_pack
if <src.findtype(t_eq_trade_window)>
return 1
endif

diğer triggerlerde de sorgulanmalı
Master
59.2997
Aldarson : on=@itempickup_pack
if <src.findtype(t_eq_trade_window)>
return 1
endif

diğer triggerlerde de sorgulanmalı

:alkis
@Aldarson

öyle almasını engeller biz almasını istiyoruz.
Master
59.2997
Yalnız yanlış anlaşılmasın tam olarak bahsettiğim çözüm aldarson'ın belirttiği şekilde gerçekleşiyor. Diğer türlü alınca iz kalmasını engellemenin bu şekilde bir yolu yok sanırım, yine de araştırmak gerekir.
ya açık anlatmak istersem sunucuda kazıklama olayı olsun istiyorum bunu nasıl aktif ederiz isteyen itemi trade menüsünden alabılsın?
Master
59.2997
Ters mantık ilerleyeceğiz o zaman, bu şekilde bir fix ekliyse onu kaldıracaksın. Ayrıca yine yanlış hatırlamıyorsam bu geri alma client bazlı engellenmişti. Hangi sürümü hatırlamıyorum fakat bir ara kullandığım sürümlerden bir tanesinde böyle işliyordu.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.