Arkadaşlar Sizlerden Bir Ricam Olucak Bir Server Kurulumunda Neleri Fixlemeliyim, Neler Üzerinde Durmalıyım Bana Bu Konuda Yardımcı Olurmusunuz. Neler Eklemeliyim Mesela Oda Olabilir Sizlerden Cevap Bekliyorum Uyku Vaktim Geldi :D
kardeş bi önerim var sana. En Çok DELAY lara dikkat et
Sunucu açarken çoğu insanın dikkat etmediği ve atladığı şey orandır. Sunucunu açtın diyelim, 150 player falan geldi, fakat ph'n %100 hemde thief-craft-tame skillerinde bile. 1 ay sonra o serverin piyasası çökmeye başlicak, bir llamanın fiyatı olucak 1m, bir mustangın fiyatı olucak 15m özel binek eklediysen ve spawn zamanı 1 gün falansa o bineğin fiyatı olucak 50m, millet pvpyi bırakıp full tuzak yapıcak, server golem kaynicak vs.vs. o yüzden öncelikle dikkat etmen gereken şey orandır. En azından thief-craft-tame skillerinin phsini özellikle bu skillerin phsini düşük tutmanı tavsiye ederim(bu önerim diğer sistemleride kapsar, yani kısacası bir playere "ulan bu böyle olmuşta bu niye böyle abartı olmuş" dedirtme.

2. Olarak Silah damagelerini, speedlerini ve büyü delay-damage-freezetimelerini eğer kadron genişse denemen gerek. Çünkü bir serverda sw fenc iyi olup mf birşeye yaramazsa birkere o serverdaki mf piyasası çöker. Veya bir Harm(An Mani) büyüsünün delayını hızlı yaparsan ve damagesi 8-12 olursa birde Mage robe varsa(1. sayfa büyülerini yemeyen) tamam o server full mageden oluşur emin ol.

3. Olarakda herkesin "bir eline kalkan öbür eline kılıç üstüne bir set giyip bodozlama dal" mantığında oynadığı warriorlar. Eğer warriorlara "Warrior Robe" gibi saçma bir sistem getirirsen(yok işte ussjux yemez yok bilmemne yemez yok mind blast yemez) bu, serverinin dengesini alt üst edecektir. Eğer senin weapon damagelerin ve büyülerin vs.vs. dengeliyse ve bunu söyleyen biri olursa ona aynen "git warrior oynamasını öğren öyle gel" de. Bir kere warriorlara böyle bir "büyülü" robe getirilmesi saçma, hangi warrior bu kadar kudretli olabilir ki? Yani büyülü bir malzemeyi giyecek kadar. Şimdi burada warrior kullanmayı öğretemeyeceğim kimseye ama bunada dikkat et derim :) Ama diğer sistemleri aktif edebilirsin, Örneğin lumberjack bonusu.

Ve son olarak tabiiki sunucu içindeki buglar, alınacak yetkililer, server bilgisayarının sağlamlığı, bağlantı kalitesi, sunucunun reklamı... Bir sunucu açmadan önce yapılacak en mantıklı hareket sabırlı olmaktır. Oyun yeni bi sistem getirdiysen o sistemi her türlü denemelisin, diğer kullandığın sistemleri test etmelisin ki bir bug varmı yokmu. Özellikle bandaj kullanmada çok bug olur kesinlikle dikkat et.

Benim söyleyeceklerim bu kadar umarım yardımım dokunur :) Kolay gelsin.
Aspel
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Ağzından bal damlıyor kardeş
Teşekkür ederim daha farklı bilgi vericek olan varsa bekliyorum arkadaşlar
bilinen sorunlarmıydı neydi öyle bi konu olması lazım bi ara bakalım

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.