Merhaba;

PC'de UO:ML kurulu ve Sphere 56b Feb 2008 Release'ini kullanıyorum. Hiç bir script ekli değil sunucuda...

Sorunum ise; Axis'ten Static Tool'a giriyorum, sphereworld.scp'i seçiyorum ve static items'in yanında kutuyu işaretliyorum, dinamik yapmak istediklerimi seçip "make dynamic" diyorum sonra "apply patch" diyorum, kaydiyorum. UO:ML içinde oluşan staidx0.new ve staticx0.new dosyalarının uzantılarını mul'a çeviriyorum, Sphere'i tekrar başlatıp client'ten oyuna girince harita birbirine girmiş oluyor. Sorunun nereden kaynaklandığını bilen arkadaşlar çözümüyle beraber açıklarsa sevinirim...

Not: Server kurmakla uğraşmıyorum, bir arkadaşın sorununu anlattım, umarım çözüm bulabilirim...

//edit US'te ki dökümanları okumuş arkadaş, hepsini harfiyen uygulamasına rağmen haritada böyle bir sorun oluşuyormuş...

Bu konu Publisher tarafından düzenlendi(2008-02-18 00:18, 16 yıl önce)
o arkadaşın sphere açıkken bu işlemi yapıyor olabilir ya da itemleri dinamic yada static yaparken make tuşlarına iki kere tıkladığında da aynı sorunla karşılaşma şansı yüksektir. 3. bir seçenek axis 56x kullaniyordur ve ayarlarını doğru yapmış olmayabilir..

Sphere içinde mul klasoru altında gerekli bütün dosyalar olmalı ve sphere.ini den ayarı yapılıp yeni yapılan mullar buraya da kopyalanmalı. Sonra additional settings bölümündeki mullar düzgüce yönlendirilmiş, klasorler seçilmiş olmalı. Ayrıca profile seçeneğindeki klasorler de dogru seçilmiş olmalı ki sorunsuz static yapasınız. Bunlardan herhangi biri olabilir.

Ama en yüksek ihtimalle hata arkadaşının 2kere tıklamasından kaynaklanır(Staticler birbirine girer..)
Yazını aynen kopyaladım sağol Kaankha =) Sphere'i kapatıyormuş zaten onu söylemişti, iki kere tıklamadığına da emin.

Fakat; "Sphere içinde mul klasoru altında gerekli bütün dosyalar olmalı ve sphere.ini den ayarı yapılıp yeni yapılan mullar buraya da kopyalanmalı. Sonra additional settings bölümündeki mullar düzgüce yönlendirilmiş, klasorler seçilmiş olmalı. Ayrıca profile seçeneğindeki klasorler de dogru seçilmiş olmalı ki sorunsuz static yapasınız. Bunlardan herhangi biri olabilir." bu anlattıklarından hiç birini yapmamış ve nasıl yapacağı hakkında fikri olduğunu sanmıyorum, dumura uğradı =)
şimdi sphere mul dosyalarını okumalı ilk olarak

sphere ini nin file locations bölümünde

// Where your UO installation is located. This need: map0.mul, statics0.mul,
// staidx0.mul, multi.mul, multi.idx, hues.mul, tiledata.mul.
MulFiles=mul/

diye bir bölüm var. Sphere içine mul klasoru açıyoruz ve o tepesinde yazan dosyaların birer kopyalarını bu klasore atıyoruz.. Ayrıca o Mulfiles diye başlayan satırın başında // olmadıgına dikkat etsin.

Sonra.. axiste settings bölümünde bütün soldaki tickler işaretli olacak. Additional settingse girsin ordan. Orada gene tickler işaretli olcak. Defoult uo client file a uo klasorunun içindeki client.exe yi seçsin. Defoult mulfile path bölümüne c:/sphere/mul/ yazsın. onun altında bir tick daha var o işaretli OLMAYACAK. Sonra altında mulfile overrides var ordaki her bir dosyaya çift tıklayıp uo klasorundeki yerlerini belirtsin. Son olarak settingsten reload scripts yapsın tamamdır.

Sonra şunları da unutmayalım ml yüklü olsa da bu ml 57.patche kadar getirilmiş olmalı çünkü patch yarıda kesilmiş ya da yapılmamışsa maplerde çok büyük sorunlar olabiliyor. En saglıklısı full patchli halidir..

Yine de olmassa(ki olur büyük ihtimal) buradan yazın..
Hocam Multools öneririm..
hocam multool sana staticlemek yada silmek istediğin itemları seçme imkanını vermez.. Britteki binaları bi multoolla bi axisle silmeyi dene bak ne olacak..
Çok sağolun arkadaşlar anlattım şimdi yapmaya çalışıcak, sonucu bildiririm takıldığı bir yer olursa yazarım tekrar. Yardımlarınız için tekrar teşekkürler...
Burda bir yanlışlık var. Bir kere;

1) multool'u kullanırken zaten save dosyasını siliyorsun ve ardından yapacaklarını yapıyorsun. Ondan sonrası zaten basit hepsi aynı anda static hale geciyor. Axiste biraz daha ugrasıyorsun.

2) Static silimi işine gelince önceden var olanı multool ile kaldıramıyorsun ama sonradan ekledigin birsey sonra tek bir işlemde kaldırabiliyorsun. Axiste yine biraz daha fazla iş gerekiyor.

orjinal staticleri ise( önceden var olanlar ) kaldırmak icin uosir'i öneririm.

bknz veya bknz :)

Kaankhanın dediklerinin bir kısmı yanlış :)

Bu konu own.curtis tarafından düzenlendi(2008-02-18 17:59, 16 yıl önce)
ilk olrak publisher a teşekür ederim sorunuma yardımcı olmaya çalıştıı için :)

kaankha nın tüm dediklerini eksiksiz yaptım fakat yine olmadı. kafama bişey takıldı bide. AXiste herşei anlattıın gibi yaptım sonra make dinamik e bi defa basıyorum ve sphere - uo herşey kapalı. sonra yeni staidx0 ve staticx0 ları mul a çeviriyorum bu çevirdiklerimi c:sphere/mul içinde oluşturduum yere atıcak mıyım yoksa uo nun orjinal mulları mı kalıcak ?

map halen karışıyor sorunu çözemedim bi türlü ml'yi sildim tekrar kurdum pathci yaptım sonuna kadar sphere i silldim tekrar ayarladım herşeyi ama yok yok olmuo bi türlü :(

Bu konu Nimeria tarafından düzenlendi(2008-02-18 18:27, 16 yıl önce)
own.curtis : 2) Static silimi işine gelince önceden var olanı multool ile kaldıramıyorsun ama sonradan ekledigin birsey sonra tek bir işlemde kaldırabiliyorsun. Axiste yine biraz daha fazla iş gerekiyor.

Böyle birşey diyosunda ben koskoca brit bankı bu multool'la sildim demekki siliniomuş siz yapamıyorsunuz.
own.curtis yanlış da neresi yanlış hacep aylardır static yapıyorum bu şekilde. Ayrıca multoolla arkadaşın dedigi gibi normal olan bütün binaları hatta denizi bile silersin. yeterki verdiğin aralıkta olsun. Ama dediğim gibi axiste sileceğiniz yada staticleyeceginiz eşyaları SEÇEBİLME şansınız olduğu için profesyonel çalışanların axis kullanması daha mantıklıdır.. Bana göre insanlar multool u fazla abartıyor..

son olarak arkadaşım sorunu görmeden zor buradan bulmam ama static işlemini yaparken hata yapmadığını düşünerek (ayarların hatalı olabilir yani) sana benim spherei gönderiyorum. İçinde orj 56b scriptleri var. İstersen script klasorunu degistirebilirsin. Bir de ek olarak kendi save, mul ve accounts klasorlerini bu sphere'e at bir daha dene..

Bu konu Kaankha tarafından düzenlendi(2008-02-19 00:02, 16 yıl önce)
arkadaşlar multool la yaptıım zamanda bütün harita birbirine giriyor sorunun nerden kaynaklandıını çözemedim denemediim şey kalmadı. uo yu sphere i herşeyi silip yeniden kurdum ama olmuo..

@kaankha

make dinamik e bi defa basıyorum ve sphere - uo herşey kapalı. sonra yeni staidx0 ve staticx0 ları mul a çeviriyorum bu çevirdiklerimi c:sphere/mul içinde oluşturduum yere atıcak mıyım yoksa uo nun orjinal mulları mı kalıcak ? anlattıklarını tek tek uyguladım eer yanlış bişe yazılmadıysa aynısı yaptım bende. bende 56b nin orjinal scp lerini kullanıyorum fark yapmaz o konuda :)

tamam sphere i indiriyorum şimdi tekrar denicem saolasın.

bi de 55r de sorunsuz yapıodum axis le 56b ye geçince böyle bi sorun oldu anlamadım hala da...
ilk başta bende de olmuştu tüm ayarları düzenledim düzeldi. Verdigim spherei bi dene. ha bir de evet mul klasorune kopyalarını atacaksın
MulTool & Mul Patcher.:asik2
Kaankha : ilk başta bende de olmuştu tüm ayarları düzenledim düzeldi. Verdigim spherei bi dene. ha bir de evet mul klasorune kopyalarını atacaksın

gönderdiin spherei de denedim eskiden agaclar geliodu brite simdi ev duvarlari falan tek deisen o oldu :D off nolcak boyle yaa! :no



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.