Hesabına erişemeyen eski üyeler Discord üzerinden yardım alabilir.
Merhaba,

Yaz geldi ve benim sizlere karşı olan sorumluluğum arttı yine. Her sene olduğu gibi yine sizlerle birşeyler paylaşmaya çalışacağım. Bugün hem sizler için hemde platformumuz için yararlı bir kaç şey anlatıcam. Bildiğiniz gibi bir çok Ultima-Online platformunda Reklam konuları veya sarısayfa olarak tabir edebileceğimiz, Yetkili; Webmaster, Scripter, World Builder veya In-Game için bizlerle çalışacak kişileri arıyoruz. Ancak ne var ki bu tür başlıklarda çok yanlış bir yol izleniyor, bende düşündüm ki; Madem Ultima Online devri öyle ya da böyle devam ediyor. Bare bundan sonra açılacak olan sunucuların, yapılarına göre yetkili almaları hem sunucuyu daha verimli hale getirecektir hemde kadro içi sorunları en aza indirecektir.

Öncelikle sizlere sunucu sahibi olabilmeniz için bir kaç vasıftan söz edeceğim;


1-) Gözlem, Analiz ve Araştırma



Bir proje liderinin ilk özelliği etrafını kolaylıkla gözlemleyebilmeli ve analiz edebilmelidir. Gözlem yapmanız gereken konular; Oyuncu istekleri, Diğer sunucular daki kadro ve sistemler ve Web siteleri. Gözlemlerinizi genelde bu konular üzerine yapmanız gerekmektedir ve diğer konulardada isteğinize göre gözlem yapabilirsiniz ancak bu söylediklerim iyi ve iddalı bir sunucu için temel konulardır. Gözlemlerinizi ve sonucunda yaptığınız analizlere göre birde araştırma yapmanız gerekmekte tabikide. Peki neye göre araştırma yapmanız gerekiyor? Bildiğiniz gibi ülkemizde belli başlı aileler mevcut, bu ailelerin kurucuları ile görüşüp önce onların isteklerini göz önünde bulundurmanız gerekmekte. Daha sonra vasıflarına göre iyi script yazabilen kimse veya iyi alan yapabilen kim ise onları araştırıp görüşmeniz gerekmekte. Unutmayın iyiler sizlerle çalışmaz diye bir kural yok ancak onlara iyi bir kaç seçenek sunmanız gerekmekte.

2-) Düşünmek ve Kararlı Olmak



Yaptığınız gözlem, analiz ve araştırmalara göre çıkan sonuçlarda mutlaka düşünmeniz gerekmekte. Bir konu hakkında karar kılmadan önce mutlaka detaylı bir şekilde düşünmeniz gerekmekte ve ona görede karar almanız gerekmekte. Aldığınız kararlar ilk ve son olması sizin sunucunuzun karakterini belirleyecektir. Çünkü sunucular açıldıktan sonra sistemlerde veya scriptlerde değişiklik yapıldığı zaman ipin ucu kaçıyor ve oyuncu bireysel olarak herşeyin değişmesini istiyor..

3-) Misyon ve Vizyon Belirlemek



Sunucunuz hakkında kapsamlı bilgi vermek ve amacınızın ne olduğunu oyunculara yansıtmak ya da yansıtabilmek sizler için her zaman uygun olacaktır. Çünkü oyuncuların artık genelde vaadlerden çok bir sunucunun asıl amacının ne olduğuna bakması günümüz sunucularını tercih edilebilen sunucu haline getirmektedir.

4-) Reklam


Sunucunuzu açmak için hiç bir zaman acele etmemeniz gerekmekte çünkü sizlerin "sıfır" dan geliştiğini oyuncuların görmesi her zaman iyi olacaktır. Oyuncularla birlikte eğlenceli bir sunucu yapabilmeniz için sunucu açılmadan önce oyuncularla iletişim kurabileceğiniz bir forum aktif edin. Daha sonra zamanla tanıtım metinleri, banner gibi reklam değeri taşıyan dosyalar hazırların.

4.1-) Nerelerde Reklam Yapılmalıdır?


Online oyun adına hizmet veren birçok platformda reklam izni olduğu sürece reklam yapmalısınız. Özellikle Ultima adına hizmet veren platformlar sizlerin önceliği olmalıdır. Haber Platform'larında gidipte online oyun reklamı verirseniz bu yanlış olur çünkü ortaya gülünç bir durum çıkıyor.

4.2) Nasıl Reklam Yapılmalıdır?


*Sunucu hakkında genel bilgiler vermelisiniz; PH, Stat Cap, Skill Cap, Makina özelliği, Speed test vs... Tabi siz bunların haricinde de aklınıza gelen bilgileri verebilirsiniz

*Kadro hakkında genel bilgiler; Kadronuzda olan kişilerin yapabilecekleri hakkında bilgi vermek oyuncuya cazip gelecektir. Referans olarak başka sunucularda ciddi görev yapmış kişilerin ilgi gördüğü ortada ancak son zamanlarda başkaların gölgeleri altında kalmış insanları değerlendirmek ve bunu yaparkende başarılı olmak sizi ilk gibi gösterecektir..

5-) Yetkili Alımı Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?



Eğer bir platformda veya herhangibi bir yerde yetkili aldığınıza dair bir başlık açıyor iseniz sizlerin bir sunucu sahibi olarak davranmamanız gerekmekte. Günümüz'de gerçekten başarılı olabilmek için titiz bir çalışma gerekmektedir ve piyasa da işinin ustası olan insanlarla çalışabilmeniz için bu tarz başlıklarda sunucu hakkında ufak bilgiler verebilmeli ve kriterlerinizi söylemeniz gerekmekte. Çünkü işinde iyi olan birisini kandırmak kolay değildir.. Ne aradığınızı ve neye göre kimi aradığınızı mutlaka belirtiniz...


NOT: Msn konuşmaları yüzünden fazla akıcı bir yazı olmamış olabilir ama küçük bir başlangıç için iyi oldu sanırım. Sizlerde düşüncelerinizi eklerseniz eğer rehberimiz daha iyi bir hale gelecektir. Bu sayede piyasada ki sunucu kaliteleri bir bakıma artabilir..

Bu konu Tymaron tarafından düzenlendi(2010-07-16 02:14, 13 yıl önce)
Güzel bir döküman hazırlamışın ellerine sağlık. İnşallah yararlanıcak arkadaşlar çıkar. Tek gözüme çarpan yazım hatan alttaki cümlendi :) teşekkürler.

Tymaron : Çünkü işinde iyi olan " biriyi " kandırmak kolay değildir..
Çok fazla konuşan vardı düzelttim ama teşekkürler uyarı için :)
Adept
4.3
Güzel.
Eline sağlık abimde benim salak insanım ders almaz boşuna yormuşsun güzel ellerini.
Master
59.2997
yurdum insanı içerisinde bu yöntemleri kullanabilecek mantıktaki kişi sayısı 3-5'i geçmez. güzel bir yazı ama boşuna uğraşmışsın. ayrıca şirkette yönetilmiyor sonuçta, altı üstü bir oyun sunucusu bu kadar da geniş düşünmeye gerek yok. bu tip planlama yapılan sunucularla "merdiven altı" diye tabir edebileceğimiz sunucuların topladıkları meyvelere baktığımız zaman maalesef bu yöntemlerin pek işe yaradığını göremiyoruz.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.