Konuyla büyük ihtimalle dalga geçilecek farkındayım ama yinede bir şansımızı deneyelim dedim
Aklımızda çok güzel fikirler var.2 arkadaşız ve bugüne kadar hiç scripterlık yapmadık bilgimizde yok bu konularda.Maddi durumumuz Allaha şükür iyi ve eskisi gibi keyif alarak oynayabileceğimiz bir sunucu arıyoruz ama bulamıyoruz çünkü artık alıştığımız sistemler çoğu oyuncuyu baymış durumda kimse yeni açılan serverlara gitmiyor
O nedenle kafamızdaki projeleri bilgili ve yetenekli arkadaşlarla hayata geçirmek istiyoruz.Bizim script yazmaya dair en ufak fikrimiz bile yok

ama oyuncu olarak oynayan biri olarak kafamızda projeler var.Bunları yazabilecek bizle beraber güzel bir projeye adım atacak arkadaşlar arıyoruz.Serverdan maddi kazanç hiçbir şekilde düşünmüyoruz ama script yazan arkadaşlar bir ücret karşılığında yazmayı kabul ederlerse elbette onlara saygı duyarız ve yazarlarsa istedikleri ücreti verebiliriz
Biraz kafamızdakilerden bahsetmek isterim ama çok detaylı gerçekten hemde beraber birşeyler yapalım diyenler olursa tamamını onlarla paylaşmak daha doğru geliyor ama yinede bazı şeylerden bahsedeyim
Yeni bir server açılınca artık klasik olarak "para kas,item kas,actiona çık" anlayışı birçok insanı sıkmış durumda.Sürekli sil baştan aynı senaryoyu tekrarlamanın ve 1-2 ay sonra server kapanmasının insanları UO dan soğuttuğunu düşünüyorum.Bu anlayışı değiştirmenin tek yoluda oyunda oyunculara yeni amaçlar sunmak gibi geliyor
Uo oynarken farketmişsinizdir ilk 3-4 ay güzel olur sonra işin cılkı çıkmaya başlar çünkü ortada bir amaç kalmaz
Oyuna yeni amaçlar katmak için insanların oyunda sahipleneceği savunabileceği uğruna savaşabileceği birşeyler katmak gerekiyor
Bizim kafamızda oldukça detaylı bir
şehir sistemi var.Örneğin şehirlerin valileri olacak,şehirler arası ticaret olacak,şehirler arası ticaretler ekonomiyi etkileyecek,seçimler olacak,arada düzenlenen questlerle şehirlerin kaderleri değişecek
Şehirler sadece makroya bırakılan alanlar olmayacak şehir ortalarında düello alanları,yarışmalar,questler düzenlenecek vs
Bunun yanı sıra ek iş kollarının olmasıda oyuna renk katar gibi düşünüyoruz.Korsanlık ve korsanlığın ayrı bir class olması tarzı fikirlerimiz var
Bu bahsettiklerim aklımızdaki projelerin sadece %1 i diyebilirim
Son olarak ayrıca 3000 3500 civarı bir paramız var kenarda.Bu parayla alem yapıp ruslarla vakit geçirebiliriz evet ama bu kafamızdaki olayı çok yapmak istiyoruz ve böyle bir sistem altyapı sağlanılırsa 1-2 yıl host almayı düşünüyoruz
Tutarsa ve oynanılırsa bizim açımızdan zevkli olur tutmaz ise sağlık olsun deriz
Şimdi en can alıcı kısıma gelelim.Kim bu yolda bize yardım etmek ortak olmak ister