Her zaman tekrar yakalanabileceğine dair hayallerini kurduğumuz 2000 li yılların başındaki Ultima Online ruhunu canlandırmak adına "Lore of Sosaria" projemizin ilk adımlarını atmaya karar verdik. Yaklaşık 10 - 13 senelik Ultima Online maceramızda sayısız sunucuyu deneyimleme fırsatı bulduk. Ancak gerçek şu ki, neredeyse hiç bir sunucu 2000 li yıllardaki Ultima Online dünyasının keyfini, heyecanını, gizem dolu sosaria haritasının ve hikayesinin tadını kabul edelim ki veremedi. Ultima Online dünyası, 2000 li yıllarda yeryüzünden ayrı bir dünyaydı dönemin aktif sunucularını deneyimlemiş "oldskull" oyuncular için.

Kısaca Lore of Sosaria projesi, dokusu zedelenmiş, makyajla güzelleştirilmeye çalışılmış, klişeleşmiş sistem ve eşya topluluklarından tamamen uzak post-modern yapıyla geliştirilmekte olan, hedef kitlesini "oldskull" oyuncular olarak belirlemiş bir projedir. Belirlemiş olduğumuz bu konumlandırma şu an hala Ultima Online ı severek oynayan oyuncular için biraz sıradışı geleceği için kendilerini oyuna çok yabancı hissedebilirler ve sunucumuzda vakit geçirmeyi tercih etmeyebilirler. Fakat bizim hikayemize verecekleri şans, onları da asla pişman etmeyecektir.

Alışılmış oyun dinamiklerinin ve kullanılabilen eşyaların büyük bir çoğunun Lore of Sosaria projemizde yer almayacağını belirtmek istiyoruz(ice robe, fire robe vb.). Amacımız; Ultima Online oyununun temel özelliklerini zorunlu kalmadıkça bozmamak, mevcut oyun dinamiklerinde küçük eklentiler ve değişiklikler yaparak 2000 li yılların başındaki o heyecanı tüm Ultima Online ailesine yeniden yaşatmaktır.

Ultima online ailesi kavramını biraz büyük tutmayı hedeflediğimiz bu projede, yabancı uyruklu oyunculara da sunucumuzda Ultima Online keyfini yaşayatmayı amaçlıyoruz. Şu an tarafımızca geliştirilmekte olan Türkçe - İngilizce dil seçeneği Türkiye de faaliyet göstermiş sunucularda belki de ilk kez karşınıza çıkacak yeniliktir. Çevirileri oyunun sadece belirli dinamiklerinde değil, %90 - %95 lik bir bölümünde gerçekleştirmeyi, ilerleyen dönemlerde talep edilmesi halinde diğer yabancı dillere de çevirmeyi amaçlıyoruz.

Sunucunun aktif olacağı tarihi kesin olmamakla beraber 10.09.2013 olarak belirledik. Önümüzdeki yaklaşık 2 aylık süreç boyunca Ultima Online a gönül vermiş tüm oyuncularla birlikte bu patform üzerinde fikir alışverişinde bulunacağız. Projemizi özetleyen "orjinalliğe aykırı olmayan" tüm önerilerinizi ve görüşlerinizi dikkate alacağız, tartışacağız.

Açılış tarihine kadar forumumuz üzerinden sunucudaki güncellemeleri ve yenilikleri sizinle paylaşacağız. Açılış tarihine kadar bizi forumlarimizdan takip edebilirsiniz.

Şu an için tek domain üzerinden foruma ulaşılabilmektedir. Birkaç gün içerisinde .com uzantılı domainimiz Türk oyuncularımızın erişimi için aktif hale getirilecektir.






www.loreofsosaria.eu
Neophyte
26.6001
Lütfen reklam kurallarını gözden geçiriniz.
Bu konu kilitlenmiş ve yeni mesaj kabul edilmiyor.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.