Hels World orta dünya ismini değiştirerek karşınıza ''Migfer Dibi'' olarak yakında karşınıza çıkacaktır.
O dönemlerden bu güne gelene kadar bilgi birikimlerimizi sunucumuza aktarmaktayız. 2006 dan bu yana yanımızda olan sponsorlarımıza ve yönetimde bulunan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum..

*Sistemlerimizi sizlere mini movieler olarak Web sitemizde yayınlayacağız.
*Seneryolar, ufukları geniş arkadaşlarımızla vizyonumuzu sizlere tanıtacağız..
*Migfer Dibi sizlere yakında hizmet verecektir, ilgileriniz için teşekkür ederiz..

Web Site

Yönetim Kadromuz
Tolkien
Arathorn
Aragorn
Galadriel
Elrond
Gandalf

Miğfer Dibi Nedir ?
Thrihyrne'ün yüksek zirvelerinin birkaç mil ilerisinde, Batıağıl Vadisi'nin öte kısmında, yeşil bir koyak, dağlar arasında büyük bir girinti uzanıyor, bu girintiden de tepelere doğru bir vadi açılıyordu. Bu yörenin insanları, buraya sığınan eski savaşçıların bir cengaveri anısına buraya Miğfer Dibi diyorlardı. Bu vadi, Thrihyrne'ün gölgesi altında, kargaların uğrak yeri olan zirveler her iki tarafta da muazzam birer kule gibi yükselip ışığı kesinceye kadar, kuzeyden içeri doğru gitgide daha da daralarak ve dikleşerek dolanıyordu. Miğfer Dibi'nin ağzındaki Miğfer Kapısı'nda, kuzey yönündeki uçurumdan dışarı doğru fırlamış, topuk şeklinde bir kaya vardı. Burada, bu mahmuzun üzerinde, kadim taşlardan yüksek surlar bulunuyordu; surların içinde de yüksek bir kule. İnsanlar, Gondor'un ihtişamının yaşandığ çok eski günlerde, deniz krallarının bu kaleyi buraya devlerin elleriyle yaptırmış olduklarını söylüyorlardı. Buraya Boruşehir denirdi çünkü kulede çalınan bir boru, gerisindeki Miğfer Dibi'nde sanki çoktan unutulmuş ordular, tepelerin altındaki mağaralardan savaşa çıkıyorlarmış gibi yankılanırdı. Ayrıca insanların yapmış olduğu, Boruşehir'den güneydeki uçuruma doğru uzanan başka bir sur, vadinin girişini koruyordu. Bunun altından geçen bir su yolu ile de, Dip Deresi dışarı çıkıyordu. Dere yatağı, Borukaya diplerinde bir yerde dönüyor, sonra geniş ve yeşil, üçgen şeklindeki toprak parçasının tam ortasından geçip Miğfer Kapısı'ndan hafifçe aşağı doğru meylederek Miğfer Hendeği'ne doğru gidiyordu. Orada Dip Vadisi'ne dökülerek Batıağıl Vadisi'ne çıkıyordu. Miğfer Dibi'nin Dip Surları yirmi ayak yüksekliğindeydi. Surlar o kadar kalındı ki; ancak çok uzun boylu bir kişinin üzerinden bakabileceği yükseklikte bir siper ile korunan surların üzerinde, dört adam yan yana yürüyebilirdi. Çeşitli yerlerde, içlerinden ok atılabilecek gedikler vardı. Bu mazgallı siperlere Miğfer Dibi'nin dış avlularındaki bir kapıya inen bir merdivenle ulaşılabiliyordu; gerideki Miğfer Dibi'nin surlarına da üç kat merdivenle girilebiliyordu; fakat ön yüzü dümdüzdü ve surlardaki koca taşlar öyle büyük bir hünerle yerleştirilmişti ki; birleşme yerlerinde ayak basacak yer bulunmuyordu; surun en tepesi, denizin oymuş olduğu bir uçurum gibi havada asılı kalmıştı. Miğfer Dibi kalesinin içinde ahırlar bulunuyordu. Bu ahırlarda büyük bir rahatlıkla atlar, büyükbaş hayvanlar ve küçükbaş hayvanlar barınabilirdi.

Şehirler

Gondor: İnsan ırkının tarih boyunca en güçlü krallığıdır. Karanlıklar lordu Sauron'un, Mordor'da parmağından Güç Yüzüğü'nü koparıp alan Elendil'in oğlu Isildur'un ve Aragorn'un krallığıdır. Mordor'a çok yakındır ve bir kıyı kenti olan Osgiliath'ı birçok kez Mordor ordularına karşı başarı ile savunmuştur. Efsanevi Minas Trith ile tüm Orta Dünya üzerinde ün yapan krallığın, birde meşhur ak ağacı vardır. Bu ak ağaç, kralı temsil etmekte ve hisar muhafızları tarafından sıkı bir şekilde korunmaktadır. Pelennor Çayırları'nda verilen savaştan galip çıkan Gondor ve Kral Aragorn, Sauorn mağlup edildikten sonra tüm insan ırkına hükmetmiştir.

Rohan: Atcanyurt olarakta bilinen bu krallık, geçimini çiftçilikten kazanan insanların yaşadığı bir krallıktır. Başkenti Edoras olan Rohan, savaşlarda müthiş bir sığınak olan Miğfer Dibi'nede sahiptir. Sahip olduğu üstün atlar ve süvarileri ile tanınır. Isengard'a yakın olan Rohan, ilk zamanlar Isengard ile dost iken, Saruman'ın, karanlık lord Sauron'un tarafına geçmesiyle birlikte, Miğfer Dibi'nde Isengard orduları ile bir savaş yapmış ve müthiş bir zafer kazanmıştır. Daha sonra Pelennor Çayırları'nda Gondor'a yardım eden rohan, bu savaşta Which King'in, Kral Theoden'i öldürmesinin ardından kralsız kalmış ve Sauron'un mağlup edilmesinden sonra Gondor'la birleşerek tek bir krallık haline gelmiştir.

Rivendell: Elflerin diyarı olan Rivendell, ayrık bir vadinin içinden geçen şelalenin üzerine kurulmuş bir krallıktır. Elf lordu Elrond'un yönetiminde olan Rivendell, yüzyıllar boyunca Elfler'in yurdu olmuştur. Karanlık lord Sauron'dan ve tüm kötülüklerden uzaklaşmak için elflerin çoğu buradan gemilerle ayrılmıştır. Ancak Elrond'un kızı olan Arwen, Aragorn'a olan aşkı sebebiyle buradan ayrılmamış ve fani bir hayatı seçmiştir. Elendil'in kılıcı Anduril'in, yeniden dövülerek Aragorn'a verilmesi konusunda babası Elrond'u ikna eden Arwen, kendi Akşamyıldızı'nıda Aragorn'a vermiştir. Sauron mağlup edildikten sonra tüm elfler bu diyardan ayrılarak, ölümsüz diyarlara doğru gemilerle yola çıkmışlardır.

Isengard: Uzun yıllar, iyilik için var olan Isengard, Saruman'ın taraf değiştirerek Sauron'a kölelik etmeyi seçmesinden sonra, hür Orta Dünya halkları tarafından düşman olarak görülmüştür. Saruman, Isengard'da goblinler ve orclardan melez bir ırk oluşturup Uruk-Hai'ları meydana getirmiştir. Barad Dur kalesinin bulunduğu Isengard, Miğfer Dibi'nde verilen savaştan sonra, Fangorn'lu entler tarafından yok edilmiş ve Saruman, Gandalf tarafından öldürülmüştür.

Mordor: Karanlıklar efendisi Sauron'un ve ordusunun bulunduğu ve Mount Doom'un eteklerinde bulunan topraklardır. Which King'in ini olan Minas Morgulu'da barındıran Mordor, Güç Yüzüğü'nün yapıldığı ve yok edilebileceği tek yerdir. Sauron'un mağlup edilmesinden sonra yerle bir olan Mordor, o günden sonra hiç ziyaret edilmeden sonsuza dek çorak bir arazi olarak kalmıştır. Uzun yıllar sonra Mordor topraklarında birkaç Troll görüldüğü dedikodusu yayılmıştır. Her ne kadar Sauron yok olsada, ordusundan kalanlar bu topraklarda ölene dek yaşamlarını sürdürmüşlerdir.[/spoiler]


Irklar

ORCLAR
MELKOR TARAFINDAN YAKALANAN ELFLER KÖTÜLÜĞÜN SANATLARIYLA İĞRENÇLEŞTİRİLİP BU IRKI OLUŞTURDU. GÜNEŞ IŞIĞINDAN NEFRET EDERLER VE HATTA 3. ÇAĞDAN ÖNCEKİLERİN ÇOĞU GÜNEŞ IŞIĞINDA KÖR OLURDU.

VAMPİRLER
ORCLARIN ELFLERDEN TÜRETİLDİĞİ GİBİ ENTLERDEN ÜRETİLDİĞİ SANILAN BU IRK GÜNEŞ IŞIĞINA ÇIKARSA TAŞA DÖNÜŞÜR. (NOT: BAŞKA BİR ÖNEMLİ DÜNYA OLAN EJDERHAMIZRAĞI'NA GÖRE [KRYNN] TROLLER BAŞLANGIÇTA YARATILAN ÜÇ IRKTAN BİRİDİR. BUNA GÖRE İYİ TANRILAR ELFLERİ, TARAFSIZ TANRILAR İNSANLARI VE KÖTÜ TANRILAR TROLLERİ YARATMIŞTIR.)

İNSANLAR
ILUVATAR'IN MELKOR'A KARŞI YÜKSELTTİĞİ 3. TEMADA OLAN İNSANLAR ORTA DÜNYA'YA DOĞUDAN GELMİŞLERDİR. BİR KISMI MELKOR TARAFINDAN KÖTÜLEŞTİRİLEN BU IRKIN KISA BİR ÖMRÜ VARDIR VE ÖLDÜKTEN SONRA RUHLARI ORTA DÜNYAYI TAMAMEN TERKEDER. ÖLÜMLÜLÜK ONLARA ILUVATAR'IN BİR HEDİYESİDİR.

ELFLER
IRKLARIN İLKİ OLAN ELFLER ORTA DÜNYA'DA DOĞUP VALAR TARAFINDA VALINOR'A GÖTÜRÜLMÜŞLERDİR. AMA BİR KISMI ORTA DÜNYA'DA KALMAYI TERCİH ETMİŞTİR (KARANLIK ELFLER). DAHA SONRA FÉANOR VE FİNGOLFİN BAŞKANLIĞINDA YENİDEN NOLDOR DENİLEN KISMI ORTA DÜNYA'YA DÖNMÜŞTÜR. ÖLÜNCE RUHLARI MANDOS'UN SALONLARI'NA GİDER. BURADA ZAMANIN TAMAMLANMASINI BEKLERLER.

CÜCELER
AULE'NİN ELFLERİN GELİŞİNİ BEKLEYEMEMESİ SONUCU YARATILAN BU IRK ÇOK DAYANIKLIDIR. DEMİRCİLİK VE TAŞ İŞLEMEYE ÇOK BÜYÜK BİR YETENEKLERİ VARDIR. MORİA ZAMANINDA ELFLERLE İYİ OLAN İLİŞKİLERİ SONRADAN BOZULMUŞTUR. İNSANLARA GÖRE UZUN BİR ÖMÜRLERİ VARDIR


































*Web portalımız muhtemelen 2 3 gün içinde hizmete girecektir..
İçeriğinde tüm gün online moderatörlerimizle forumlarımızda sizlere sunucumuz hakkında bilgiler verilecektir ve güncellemelerimiz anlatılacaktır.
( Miğfer Dibi'nin; Hikayeleri, sistemleri, Irk özellikleri, Sistemleri, Senayoları sizlerle paylaşılacaktır.)
*Bunun yanı sıra bir kaç part'tan oluşan sunucu tanıtımı sistemlerimizin görüntülü tanıtımı mini movieler halinde yayınlanacaktır.

Bu konu vincent41 tarafından düzenlendi(2010-08-04 00:49, 13 yıl önce)
Açıkçası tanıtımınız'ı beyenmedim.
Fakat ekran görüntüleriniz gayet güzel.Türkiyede genelde orta dünya sunucuları pek player oranını yakalayamadıklarından uzun ömürlü olmuyor.İnşallah bu akılda kalanı bozar ve öncü sunuculardan olabilirsiniz.Şimdiden başarılar dilerim...
File binebilirmiyiz sgfsdgdg
Marlock : File binebilirmiyiz sgfsdgdg
File Değilde Daha Güzel Şeylere Binebilirsin :)
Heyecanla bekliyorum daha önceden Almaril UO da ve Ronark UO da oynamıştım bu ikisi güzel orta dünya serveriydi ancak pek tutmamıştı.Hatta serverin kapanmadan önceki son 1 haftasında kimse servera girmiyordu.Bundan dolayı Ronark UO gitti Orta Dünya yerine kalıplaşmış Sosaria haritasını koydu.İnşallah sizde böyle büyük bir hataya düşmezsiniz.

Edit : Harita bana biraz değişik geldi emülatörünüz runuo mu?
vincent41 :
Marlock : File binebilirmiyiz sgfsdgdg
File Değilde Daha Güzel Şeylere Binebilirsin :)

Esprili çocuk :)
Marlock sunucunun kalitesi için turnusol kağıdı işlevi gördü biz de kaliteyi gördük :P
@ vincent41
başarılar dilerim fakat imzandaki birşeye aklım takıldı.
" Please Waiting..... " ne demek ?
AsiL1990 : Heyecanla bekliyorum daha önceden Almaril UO da ve Ronark UO da oynamıştım bu ikisi güzel orta dünya serveriydi ancak pek tutmamıştı.Hatta serverin kapanmadan önceki son 1 haftasında kimse servera girmiyordu.Bundan dolayı Ronark UO gitti Orta Dünya yerine kalıplaşmış Sosaria haritasını koydu.İnşallah sizde böyle büyük bir hataya düşmezsiniz.

Edit : Harita bana biraz değişik geldi emülatörünüz runuo mu?


Runuo değil Sphere.
Neophyte
-1.7
Sunucu adı Lotr olsa daha iyi olurmuş. :)
Başarılar...
Arkadaşlar konuyu saptırmaya gerek yok !!!

Başarılar, fotorafları beyendim umarım istediğiniz yerde olursunuz...
Qnd : Arkadaşlar konuyu saptırmaya gerek yok !!!

Başarılar, fotorafları beyendim umarım istediğiniz yerde olursunuz...

Teşekkürler Qnd.
Xantier : Marlock sunucunun kalitesi için turnusol kağıdı işlevi gördü biz de kaliteyi gördük :P

Ah Xantier ah.

Sen yaptın oldu.
Tripler yaramz çocuklar mı desem , yoksa her konuda atlayıp acaip şeyler yazıp dikkat çeken tiplermi desem , yoksa platformların seviyesini düşüren asalaklarmı desem ne desem bilmiyorum ki sayın kurbağa.
İnsanlar gelir , tanıtımlarını yapar , yardım ister , yardım eder , ortak bişeyler paylaşılır , vakit geçirilir , yeri gelir birlikte eğlenilir...
Senin ve senin gibilerinin bu yaptığı nedir açıkçası anlamıyorum.Adam gelmiş tanıtımını yapmış ( sadece bu konu için geçerli değildir) , aşşağılamaya çalışırcasına fil'ede binecekmiyiz demişsin.Çocuk cidden iyi zarf atmış 'güzel şeylere binebilirsin' diye. Tebrikler.



Bu konu kilitlenmiş ve yeni mesaj kabul edilmiyor.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.