Merhaba arkadaşlar,

Bir süredir yeni bir proje ile arkadaşlarla düşünüyorduk pp mi pvp mi rp mi olacağına karar veremedik ve en sonunda RP-PVP =)

En basitinden yalnızca rastgele bir örnek veriyorum kurgu ;

zeus insan oğluna bir sebepten kızacak ve ceza olarak kaos yaratacak. İnsanların bir birleri ile savaşmasını sağlayacak. Doğacak çocuklar direkt savaşçı özellikleri ile doğacaklar, zeus bu yeteneklerini geliştirmeleri ve daha çok hırslanmaları için herkesin ölümsüz olduğu bir şehir yapacak. Burada herkes savaşacak ama kimse ölmeyecek. Daha sonra diğer şehirlerdeki tüm korumaları kaldıracak. İnsanlara öldürdükleri adam başına belli ödüller verecek ( puan sistemi lootsuz alanda atıyorum 2 puan kazanılıyorsa lootlu alanda 6 puan kazanılacak ). Birde bütün bunların yanı sıra görevlerle kurgulamak bütün herşeyi mesela görev başına puan alıcak yaptığı görev sayısı arttıkçada öldürdüğü adam başına aldığı puan sayısı artacak. ( Yada öldürme sayısına göre puan alması daha fazla olacak ).

Bu olabilir yada olmaya bilir sadece rastgele ufak kısa bir düşünce belirttiğim gibi. İyi bir kurgu, görev ve script ile bu tarz bir düşüncedeyiz.

Sunucu pvp fakat çeşitli cezbedici kurgu ve oyun içi kazanç sistemleriyle RP ye yönlendirerek kurgu üzerinden pvp yapılmasını sağlamayı düşünüyorum.

Ar-GE : Xlore
Scripter : Robellious, Xandra
Fikir Geliştirici : Mortal
Oyun içi Koordinatör : Fredy
Genel Görevli : Any, Awe

Fikirleriniz..

Bu konu dtuncer tarafından düzenlendi(2010-08-14 20:49, 13 yıl önce)
hayırlısı olsun, başarılar diliyorum.. =))
Teşekkür ederim.

deniz görünce ne diyecek onu merak ediyorum ben sırf o var diye zaten RP-PVP yazdım olmasa RPVP yazıcaktım eheh. Söver çünkü direkt. Ceza alsın istemem =)
deathmach tarzı bişey olucak anladığım kadarıyla. bunun rp ile alakası zor olur ama bir şekilde olayı zeusa kitlemişsin =) bir etkinlik olarak bakarsak güzel bir aktivite olur ama genel anlamda böyle bir server formatı olmaz. oyunculara egolarını vermek gerek. herkezin eşit olduğu bir sunucu olmaz diye düşünüyorum.yani at'a binen shire'a veya mustanga binenler.. ve alt kesimdekiler bu bakımdan hem pp oyuncuları için hemde pwp oyuncularını aynı dünya üzerinde oynatmak istiyorsan klasik oyun sisteminin yanına söylediğin gibi etkinlikler koymak daha doğru olacaktır. en azından biraz kasmayla ulaşılabilecek farklılıklar yaratmak gerek?
05 : deathmach tarzı bişey olucak anladığım kadarıyla. bunun rp ile alakası zor olur ama bir şekilde olayı zeusa kitlemişsin =) bir etkinlik olarak bakarsak güzel bir aktivite olur ama genel anlamda böyle bir server formatı olmaz. oyunculara egolarını vermek gerek. herkezin eşit olduğu bir sunucu olmaz diye düşünüyorum.yani at'a binen shire'a veya mustanga binenler.. ve alt kesimdekiler bu bakımdan hem pp oyuncuları için hemde pwp oyuncularını aynı dünya üzerinde oynatmak istiyorsan klasik oyun sisteminin yanına söylediğin gibi etkinlikler koymak daha doğru olacaktır. en azından biraz kasmayla ulaşılabilecek farklılıklar yaratmak gerek?

deathmach değil, birde zeus ta değil bu sadece örnek verdim kurgu güzel bir şekilde yazılacak yazılmayada başlandı zaten. Bir kaç gün içerisinde daha net bilgileri burada paylaşabilirim. Şimdilik yalnızca fikirleri alalım :) kâfidir.

Ne tarz sistemler, bölümler, alanlar olmalı sizce ? Siz isteyin biz yapmaya çalışalım =)

Bu konu dtuncer tarafından düzenlendi(2010-08-14 04:36, 13 yıl önce)
Başarılar.
Başarılar.
Deniz dediğin kim ?
Başarılar.
HP-Nexiel : Başarılar.
Deniz dediğin kim ?

Xantier
Xantier evet o işin dalgası ya =) Teşekkürler arkadaşlar bütün yorumlar için, düşünceleriniz varsa şuda olsa fena olmaz gibi yazarsanızda gerekli adımları atarız.

Teşekkürler.
tadından yenilmezmi acep ?:)
Olabilir aslında.Order Chaos yerine zeusun ordusu hadesin ordusu olur birde tarafsız naturel kesim olur veya isyancılar fln.3 4 bölge seçilir veya 3 4 bölge yapılır.

Zeusun ordusu haritanın bir kısmında Hadesin ordusu bi kısımda isyancılar bi kısımda fln.
Birşeye hikaye bağlamak roleplaying demek değildir.Role playing için kesin ve kesin oyun içinde karakterini yaşamaktır.Düşüncelerin,mantığın tamamen oyun dünyası içinde geçmeli.Güzel olur ama düşündüğünüz şey.
Zaten şuanda herkezin istedigi bu.
Başlangıcta Skiller 8x yada 10x yada Bütünskilller 100 olsun ama item bulmak pot yapmak vs.vs. PP serverlerdeki gibi canavar keserek felan olsun herkez 15k sp ye vanq katnaa alıp actiye cıkmaktan öldürdügü adamın deerli sayılan itemlerini tenezzül edip lootlamamaktan bıktı acıkcası tutabilir ama en önemli şey SAFE alanınızın yerleşim şekli bu zamanda safe cok önemli :D
Açıkcası ben gidipde insanların orada pvp yaparken rol yapacağını oyuna katılacağını sanmıyorum.



Bu konu kilitlenmiş ve yeni mesaj kabul edilmiyor.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.