Rowall üyesi avatar
Novice
11.9

Uzun bir aradan sonra herkese merhaba

Aklımda uzun zamandır düşündüğüm Power Play bir SphereServer Projesi vardı. Mevcut Sphere sürümleri yapmak istediklerimi karşılamıyordu, bu sebeple Sphere tabanlı Volantis V2.0'ı  hayata geçirmeye karar verdim.

Daha çok yolumuz var fakat şimdilik size Volantis'in diğerlerinden farkını şu şekilde gösterebilirim ;

Anlık çeviri | Volantis Ultima Online

Volantis'te farklı dil konuşan oyuncularla aynı macerayı paylaş. Sen Türkçe yaz, İngilizceyi seçen oyuncu mesajını kendi dilinde görsün.

Giriş ekranındaki bayraklardan Türkçe veya İngilizce seç. Oyun içinde, üst bardaki dil düğmesinden değiştirebilirsin. Menüler ve uygun oyuncu mesajları bu tercihi kullanır.

Örneğin, brit'e gidelim mesajı İngilizce seçili oyuncuya Let's go to Britain olarak gösterilir. Çevrilen mesajın sonunda çeviri etiketi bulunur.

İngilizce oyun kısaltmaları da değerlendirilir. Brit bankasına geliyorum gibi mesajları Türkçe görebilirsin. Sonuç bağlama göre değişebilir; çeviri yetişmezse orijinal mesaj korunur.

Mesajların üçüncü taraf çeviri servislerine gönderilmez. Çeviri, Volantis'in kendi modelinde çalışır. Kendi mesajın kendi ekranında çevrilmez. Ayrıntılar Volantis rehberinde.

Sesli iletişim | Volantis Ultima Online

Volantis'in sesli iletişimi istemcinin içinde. Üst bardan Sesli Konuş menüsünü aç. Mikrofonunu, gelen konuşmaları ve ses sistemini ayrı ayrı yönet.

Konuşurken basılı tut, bitince bırak. İstersen Bas-konuş satırına tıklayıp başka bir tuş atayabilirsin.

Yakın çevrendekilerle konuşabilir, Sadece Guild seçeneğiyle lonca kanalına geçebilirsin. Guild üyelerinin de aynı kanalı seçmesi gerekir. Özel odalar ayrı bir konuşma alanıdır.

Sohbet odası oluştur düğmesine bas. Bir oda adı yaz veya arkadaşının katılım koduyla odaya gir. Aynı odada, mesafe sınırı olmadan, en fazla on altı kişi konuşabilir.

Ses gelmiyorsa mikrofonu, dinlemeyi ve seçili kanalı kontrol et. İstemediğin oyuncuyu engelleyebilirsin. Tüm kullanım adımlarını Volantis rehberinde bul.

Google ile giriş | Volantis Ultima Online

Volantis'e başlamak için ayrı bir oyun üyelik formu doldurman gerekmez. Google hesabını doğrula, karakterini seç ve macerana başla.

Masaüstündeki Volantis kısayolunu aç. Başlatıcı eksik veya değişen oyun dosyalarını kontrol eder. Güncelleme tamamlanınca giriş ekranına geçersin.

Google ile giriş yap düğmesine bas. Açılan Google ekranında hesabını doğrula ve istemciye dön. İlk girişte oyun hesabın bu Google kimliğiyle oluşturulur.

Karakterini seçerek oyuna gir. İlk kez oynuyorsan yeni karakter oluştur. Sonraki girişlerinde aynı Google hesabını kullan; karakterlerin o hesaba bağlıdır.

Giriş ekranından Türkçe veya İngilizceyi de seçebilirsin. Kurulum, karakter oluşturma ve bağlantı yardımı için Volantis rehberini ziyaret et.

Artisan Backpack | Volantis Ultima Online

Artisan sırt çantası, zanaatkârlar için bin taşlık ek alan sunar. Giyiliyken içindeki malzemeler karakterinin taşıma yüküne eklenmez.

Kullanmak için dokuz üretim becerisinden en az dördünün gerçek değeri yüz olmalı. Madencilik, odunculuk ve balıkçılık bu dört beceri hesabına katılmaz.

Çantayı giydiğinde karakter penceresinde ikinci, küçük bir çanta simgesi görünür. Çift tıklayarak aç. Kapasite bin taşla sınırlıdır; sınırsız depolama değildir.

Üretim, Artisan çantasındaki kaynakları otomatik kullanmaz. Gereken malzemeyi önce normal çantana aktar. Böylece üretim hazırlığını ve stoklarını kendin yönetirsin.

Artisan çantası newbie değildir; öldüğünde lootlanabilir. Beceri şartını sağlamayan oyuncu içini boşaltabilir ama giyemez veya dolduramaz. Tarif ve kurallar Volantis rehberinde.

Web Sitesi | YouTube | Instagram

Bu konu Rowall tarafından düzenlendi(2026-09-15 21:24, 1 saat önce)
Novice
12.5

Eline sağlık Güner muazam gözüküyor :)

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.