Merhaba Arkadaşlar ;

Ultima-Strike , Üyelerine Buradan Bir Konuşma Yapmak İstiyorum , Arkadaş'lar biz burada bir aile'yiz. bazı zaman güldük,ağladık,sinirlendik,üzüldük ama çok güzel vakitler geçirdik eskisi gibi artık zaman geçmiyor çoğu arkadaşlarımız platformları terk etmeye başladılar ama biz yinede u-s diyoruz....... ölene kadar.

UO ' ya gelelim eskisi gibi artık sunucularda zaman geçmiyor benim bilgidigime göre bir zamanlar 2 3 sunucu vardı , bir zamanlar saygı,sevgi bilen sunucular. Onlar kapandı herkez uo bırakmaya başladı neler oluyor anlamıyorum ama biz bırakamıyoruz nedense. Neden Bu Konuyu Açtın Derseniz... Canım Sıkıldı. ;-)


Herşey Ultima-Strike , İçin.....
gün geçtikçe yeni çocuklar uo oynamaya başlıyor
Ultima-Strike platformu hiç şüphesiz herkese birşeyler veriyor. Bizler bu platform'da Ultima Online'dan ziyade site için bulunuyoruz. Amaçlarımız Ultimayı yüceltmek değil çünkü Ultima-Strike platformu sadece açılan sunucuların banner yolu ile reklamlarını ve tanıtımlarını yapabilir. Ultima ölüyor gibi bir başlık olmuş bir çok benzer başlık var keşke up yapsaydın. Konuya gelelim fazla dağıtmak istemem, Ultima-Strike yol gösterici bir platform'dur kaliteli sunucular şu anda olmasada yakında olacak hiç şüphesiz. Son olarakta bu platformda ultima'yı bırakmış ama hala aktif olan kullanıcılar var, Ultimayı bırakmakla platformu bırakmak ne kadar doğru bilemem.

NOT: Bilgisayarıma yeni format attım yazdıklarım çok alakasız oldu ama siz anladınız. (Tüm arşivim gitti moralim bozuk)
ByDarK : bazı zaman güldük,ağladık,sinirlendik,üzüldük


çok edebi bi cümle olmuş ağladık falan :)

Bişi eklemek istiyorum Ultima Online dünyasında oyunculardan çok yöneticiler,scripterlar var onun için ultima online eski player sayısına ulaşamıyor ..
berkanu :
ByDarK : bazı zaman güldük,ağladık,sinirlendik,üzüldük


çok edebi bi cümle olmuş ağladık falan :)

Bişi eklemek istiyorum Ultima Online dünyasında oyunculardan çok yöneticiler,scripterlar var onun için ultima online eski player sayısına ulaşamıyor ..

Ortalıkta Scripterim Diye Dolaşan Çömezde Çok Açıkçası Kusura bakmayın belki konuyu dağıtacam ama hep merak etmişimdir scripter değilsen bu işi bilmiyorsan kendini niye scriptermiş gibi gösteriyorsun burdaki amaç ne ben bunu bir türlü anlamış değilim...Neysen O'sun Niye Kasıyorsun kendini he çok istekliysen bu işe ilk baş herşeyi öğren ondan sonra kendini scripter diye tanıt...
Uo yu bırakan çok doğrusun bende onlardan biriyim ama uo 4-5 sene önce süperdi bir serverde 300 kişi vardı ben seventy de oynuyordum 350-450 playr olurdu genelde sayırzamanda 500ü geçerdi sonra o kapandı reklamı falan kalmadı yani bende bıraktım oynamadım çünkü o uo nun o zamanki en iyi serverlerinden biriydi bende artık kasmak istemedim bir arkadaşla server kurmaya kalktık ama o beni sattı bende vazgeçtim sonra burda 3.senemi geride bıkraktım 4.senemdeyim çok uzun zamandır bu sitede scripts üstüne çalışıyorum elimden geldikce her konuya yetişmeye çalışıyorum cevabımı veriyorum olmazsa msnden devam ediyoorum... Üyelerin kaçmasıda siteyle alakalı diil 1.nedeni artık hemen hemen herkes server açıyor 1 günde herkes ora gidiyor ama 1 ay sonra kapanınca hepsi geri dönüyor şuanki duruma gelirsek öss dönemiydi bazı kişiler daha toparlanamadı gelecek sene öss ye girecekler basic gibi gittiler ... Bu sitede zaman geçmiyor çünkü eskiden bir us gece kuşları konumuz vardı orda olurdu herkes saat 12 oldumu konu uplanırdı hemen şimdi ise kimse uplamıyor aklıma gelmişken ben upplayım... anlayacağın aslında sitede zamanın geçmemesi bir vakit şöyle bir durum oldu off taopicler açılmaya başladı bizde bir kaç kişi karşı çıktık banada karşı çıkanlar oldu gerçi ama sphere scripting bulamıyorduk... nese kısacası burdaki sessizliği yaratanda biziz toplayacak olanda biziz...
üzücü birşey söliyim bunu düzeltmek bizlerin elinde değil bu platformların elinde.

u-s ve benzeri siteler kapatılırsa şuandaki scripterlardan başka kimse doğru düzgün öğrenemiyecek bu işi ve scripterlık yapmak isteyenlerde playera yönelecek. Buda playerın artışını sağlıyacak. Bu işi çok yapmak isteyende özel yollarla bilenlerden öğrenicek.

Bide bu açıdan düşünün.

Not: U-S kapansın demiyorum farklı bir bakış açışı yaratıyım dedim :D
xD valla u-s bugs bunny gibi bizim nesli büyüttü :p kaç senedir takılırım
Yine bir uoya neler oluyor konusu artık bunlar konuşulmuyor sanıyordum zira 2004 yılından itibaren nereye gittiği belli :)

Official bazda konuşacağım zira buradaki etkenler unofficial sunucularıda yakından ilgilendiriyor. 10 yıl gibi uzun bir süre söz konusu. Bu süre bir oyunun ömrünü tüketmesi için oldukça yeterli. UO günümüz mmorpg değişimine ayak uyduramayacak bir yapıda. Gerek teknik anlamda gerekse görsel anlamda miladını dolduran bir oyun artık günün isteklerine cevap veremeyecek nitelikte. Hantal, basit ve gösterişsiz. Bu tespitler oyunu ilk kez değerlendirmeye alacak kişilerin ortak düşüncesi konumuna. Taze kanı olmayan hiçbir oyun ayakta duramaz, kitlenizi oluşturacak potansiyeliniz yoksa sizde yok olursunuz, bu kadar basit. Günümüz mmorpgleri birçok anlamda uodan ilham alıp üzerine yenilikler katarak yeni nesil mmorpg normlarını oluşturdu. UO ise olduğu yerde kaldı ve kendini gelişime kapadı birçok paket çıkarmasına rağmen radikal yenilik yapmaktan hep çekindi ve sonunda kendini tüketti. Rekabet edecek niteliklere sahip olamayan bir oyunun ayakta kalmasını beklemek saçma olur.

Blizzard'ın World of Warcraft ile elde ettiği başarı oldukça muazzam. 12 milyon aktif oyuncu ve grafik sürekli yukarı doğru çıkıyor. Bu başarı ve pazarlama taktiği öylesine iyi ki Warhammer Online ve Age of Conan gibi mmorpg dünyasına ses ve renk getirecek iki oyunu oldukça zor duruma düşürdü ve release edildikleri tarihten itibaren toparlanamadılar. Aion, GW2, SWOTR gibi ses getirecek mmorpglerin release edilmesine yaklaştığımız bir dönemdeyiz. UO ise saçma sapan ek paketler çıkarmaya devam ediyor, bunlarla mücadele edebilir mi ? Tabiki edemez, işler kötü gidiyor. 2003 yılında 250.000 kullanıcıya ulaşılmasının ardından oyuncu sayılarının açıklanması sona erdi bunun sebebi basit. Bugünlerde tahminler 10.000-25.000 aktif kullanıcı olduğu yönünde.

Official sunucuda bile durumlar böyleyken geri mühendislik ile yapılan emulatorler üzerine kurulu olan unofficial sunucular için saçma bahaneler aramaya gerek yok.

UO ömrünü tamamladı, birçok anlamda günümüz mmorpglerine ilham oldu ve devrini kapadı artık insanların bunu görmesi algılaması ve kabul etmesi gerek. Şuanda EA Games'in onu ayakta tutmasının tek sebebi ilk mmorpg olmasının verdiği prestij başka birşey değil :)
Ben artık 10.000 olduğu bile düşünmüyorum. Kos koca Shadowlords eventi var OSI'de , 2 saat geçiyor tam spawn olacak (bir kaç gün süreceği için) max 16 kişi toplanıyor. Herkes mi craft yahu yada ben niye kimseyi göremiyorum ?
Aktif hesap sayısı bu düzeydedir online sayısı azdır. Oyunlar popülasyon anlamında değerlendirilirken aktif hesap sayısı baz alınır yinede 10.000'den düşük aktif hesap sayısı yukarıda ifade ettiğim ebeplerden ötürü şaşırtıcı olmazdı. EA Games 2003 yılından beri resmi rakamları açıklamayı bırakmış durumda, sebebini tahmin etmek zor değil :)
Silindi
Members
2.1
Arkadaslar , Kaliteli sunucuda acildi ,Kalitesizde acildi ..Kaliteli sunucu 20 kisi oldu Kalitesiz sunucu hala acik ve 300 kisi oynuyor...

Bir kere mantik surada , Rakamlar kaliteyi belirtmez .Kalite tek kavramli bir konu degildir.. Birde sunu duydum isim vermek istemiyorum ama sadece bir duyum ... Pa...n,Ar..s,Nar..l,Arca...um, Gibi Sunucularin sahipleri birlesip yeni bir sunucu aciyormus..Yakinda elbette kokusu cikar.. Ben hatta kokusunu hissettim gibi ...

Bu Forum ici bannerda YAKINDA yaziyor , kimin reklami ? Adam daha sunucuyu acmadan reklam vermis.Helal olsun kalite bastan gosteriyor kendini ama bekleyip gorecegiz konusmak icin erken .. Bilen arkadas varsa kime ait oldugunu mesaj veya pm atarsa sevinirim.
Yukarıdaki yazılardan bu sonucu çıkartıyorsan yorum yapmayayım daha iyi :) Ha okumadıysan ne yazdığını kavramadıysan ne konuşulduğunu kaçırdıysan o zaman sorun yok. Unofficial serverları ilgilendiren bir yorum ya da tespit yok yukarıda o yüzden öne sürdüğün argümanlar bir cevap niteliğindeyse geçersiz olduklarını rahatça ifade edebilirim. Bahsi geçen şey official sunucular ve diğer official oyunlar. Para verilmeden oynananlar değil.
Silindi
Members
2.1
Anladim , ancak bazi arkadaslarin konusmasina yapilmis bir yorumdur .
Ee alıntı seçeneğide bu tür karmaşaların önüne geçmek için var, kullanmaktan korkmayalım.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.