Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi ultima online genel sorunları hakkında bir Öner'i düşüncemi sizlerle paylaşmak istedim.

uzun yıllar ultima oynadım fakat 4 5 yıldır oynamıyorum aslında sebebi çok bilindik bir sorun açılan serverlerin uzun soluklu olmaması açılan serverlerin büyük çoğunluğunun 3 5 ay içerisinde kapanması beni oyundan hayli soğuttu Çünki ultima online zaman emek isteyen bir oyundur bu sebeble uzun zamandır oyundan uzak kaldım.

Fakat bu sayfada açılan konuları herşeyi bütün yorumları gerçekten zevkle okudum genel olarak bütün oyuncuların sorunları aynı.Bütün oyuncular ultima onlinenin ilerlemeyişi ve sürekli gerileyişinden yakınması gibi konular.

uzun zamandır düşünüyorum bu oyuna gerçekten gönül vermiş ultima online yi ileriye taşımak İçin çaba sarfeden düşünen paylaşan dostlara canı gönülden teşekkür ediyorum.

Bu konuyu açıp açmamakta gerçekten çok düşündüm Fakat dayanamayıp düşüncelerimi siz değerli arkadaşlarımla paylaşmak istedim.

ultima online'ye gerçekten gönül vermiş bu oyunun eskiden olduğu gibi hem zevkli hem uzun ömürlü Hem eğlenceli olmasını isteyen benim gibi düşüncen bir çok arkadaşımız var bu oyunu ileriye taşımak Yen'i oyuncular kazandırmak yani kısaca uo nun bitmemesi için çok çabalayan çalışan arkadaşlar görüyorum burada.

Benimde kendimce oturup düşündüğüm fikrim bu sayfada Uo hakkında gerçekten. Yeterli bilgiye deneyime sahip bir sürü arkadaşımız mevcut  bu arkadaşlardan rica ediyorum birlik olalım beraber olalım. Ortaya güzel birşeyler çıkartalım 

Bu öncülüğü yapıp güzel uzun ömürlü bir sunucu açalım herkes elini taşın altına koyup buna destek olursa biz bu oyunu gerçekten eskiden oluğu gibi ileri seviyelere götüreceğimizden Emin'im.

Yazım hatalarından dolayı Kusura bakmayın Dostlar yorumlarınız düşüncelerinizi Bekliyorum hayırlı Akşamlar 

Keşke böyle birşey olsa bende elimden geldiği kadar yardımcı olurum ancak artık insanlar birbirini çekememeye başladı 1 yıldır ultima online ile  bağlantım yok şuanki durumlara bakiyorum gerçekten içler açısı olmuş Pvp olsun Rp Gibi tabanlı serverlarda artık eski oyuncular kalmamış ve ultima online oynayan nadir insanlar kalmış onlarda yavaştan gitmeye başlamışlar,Eskiden saldırılar yoktu herkez serverlar iyi olsun diye elinden geleni yaparlardı çıkar sağlamazlardı oyuncular dahi ama şuan nesinlere bakiyoruz insanlar çıkarsız yada o kişi onlardan iyi başarılı olursa ufak bir açığını görüp sunucuyu kötülemeye çalışanlar mevcut bu yazdıklarınız çok gerçekleşir ama yinede takip ediceğim. 

1. Uzun soluklu server olmamasından şikayet etmişsiniz, halbuki 10 yıldır açık olan Power Play sunucuları mevcut. Bu sunucular da arkadaşlarınızla oynayabilirsiniz. 

2. Ultima Online gelişmesi ile ilgili süreçten bahsetmek gerekirse, UO hiç bir zaman Türkiye'de tam anlamıyla %100 kapasite kullanılmadı. Gerçekten oyunun gelişmiş haliyle oynamak için OSI tercih edebilirsiniz. Veya yeni çıkan haberlere göre artık EA çatısı altında olmayan bu oyunun yeni güncellemelerini bekleyebilirsin. 

3. Bu sitede 10 yıldan fazladır yetkiliyim ve üye olarak bulunuyorum, kimlerle tanıştım ve ne başlıklar gördüm sayısını ben bile hatırlamıyorum artık. Ancak bu başlıktan forumlarda, afaki söylemiyorum en az 100 tane bulabilirsin. Yeni server açmak çözüm değil var olan açık serverlara destek olmak çözüm olacaktır. 

4. Sunucu açmak sadece script yazmak ile çözülen bir durum değil. Web sitesi, Connector, Sistemler, In-Game içi denge ve bunlar işin en kolay kısmı, birde oyuncuları memnun edebilme ve ekip içi uyum önemli.. Yeri geliyor insan psikolojisiyle bile uğraşıyorsun. 

Bunları böyle ele alıp yazmamım sebebi tamamen konuya giriş ve yaklaşımlarınla alakalı. Eğer hayır bu sadece bir bahane aslında ben kendi serverımı açıp, kendi sunucum olsun derdindeysen. Kafanda ki proje hakkında fikirlerini yazıp, ekip arkadaşlarını araman daha mantıklı. Artık böyle hadi Ultima'yı daha iyi yere getirelim herkese yayalım herkes öğrensin milyonlar oynasın mantığı gibi bir düşüncen varsa eğer bu imkansız. Zor değil gerçekten imkansız çünkü bunun sebebi Ultima oynayan kitlenin artık belli bir yaş kitlesi olması ve günümüz de çok fazla oyun seçeneği olmasıyla birlikte yeni nesil için daha fazla alternatifin bulunmasından dolayı günümüz oyuncularına uymuyor. Eskiden genç yaşlarda hepimize hitap ediyordu Ultima ama artık günümüz kitlesine hitap etmeyen bir oyun olduğu için çok fazla yeni oyuncu kazandıramazsınız ve bu durumda da mevcut kitleye saygı duyup piyasada 10 yıla yakındır açık olan sunuculara destek olup onlara sahip çıkmak gerek.. 


sayın /Tymaron sizde haklısınız lakin benim bu konuyu açmamdaki  asıl sebebhani bir farkındalık olur burada bulunan gerçekten bilgi sahibi değerli arkadaşlarımız mevcut onlarında çabaları ile belki daha güzel birşeyler çıkarta biliriz düşüncesiyle hareket ettim. Elimden  gelen ne varsa herzaman yapmaya hazır oldugumu belirtmek istedim 

 

Master
59.2997

Ultima'nın ilerletilmeye ihtiyacı yok! Bu oyunun İsa gibi bir anda çıkıp gelecek bir kurtarıcıya da ihtiyacı yok. Oyunu kendi halinde bırakın, kendi dinamiklerini bozmayın -gölge yapmayın- kâfi.

Ultima'yı ilerletmek ne demek? İlerletmekten kastımız allı pullu sistemler eklemek mi? Ultima'ya counter-strike, bomberman gibi başlı başına oyun olan, Ultima'nın ambiyansı ile ufacık alakası olmayan sistemleri dahil etmek mi? Oyunun hikayesini, geçtiği çağı hiçe sayıp hiç alakası olmayan, ama bazılarının gözüne hoş göründüğü için eklenmesi farz zannedilen saçmalıklar mı? Bunları ilerleme olarak görmek yanlış. Bunlar düpedüz sapkınlıklar. Oyunu rezil etmek, ötesi değil.

Şu ülkede bu oyun hiçbir zaman kıvamında oynanmamıştır. Türk Ultima tarihi yalanlarla dolu. Zamanında sunucu açabilmiş, scriptlerindeki sorunları fixleyemeyen herkes oyuna balta vura vura, oyundan bir parça kopara kopara bugünkü "standart" sunucu denen ucube şey ortaya çıktı. Zamanında yarım yamalak İngilizcesiyle sphere forumlardan, oradan buradan kopyaladıkları scriptleri oyuna ekleyip sonrasında anlayamadığı, değiştiremediği her özelliği kırpanlar bu oyundan o kadar çok şey koparttı ki... Bugün hala daha bunları bir farz, bir emirmiş gibi sürdürmeye devam ediyoruz. Hala daha ısrarla bu tip sunucular açıyoruz. Tutmayınca da Ultima öldü, Ultima rezil bir hale geldi diyoruz.

@Tymaron'un da dediği gibi bu başlıktan her sene periyodik olmak üzere onlarcasını görmüşümdür. Hala daha kayıtları duruyor. "Ne olacak bu oyunun hali?", "el ele verelim sunucu açalım", "büyük proje yapalım, herkes toplansın". Bu anahtar kelimeleri yazdın mı onlarca sonuç çıkacaktır. Hepsi de denendi. Hiçbirisi sonuç vermedi. Bu iş imece usulü ile olacak şey değil. 

Topluluk altyapıya bakmaz, topluluk çıktıya bakar. Altyapının çok iyi olması bir şey ifade etmez. Oynayan herkesin oyun bilgisi mükemmel değil. Pek çoğu server nedir, script nedir bilmez bile. Sunucuya bakar, eğer kafası uyuşursa, pek çoğu için arkadaşları orada oynuyorsa, bazıları için de kendileri stafflar tarafından güzel yemleniyorlar, kayrılıyorlarsa girer oynar. Şu basit mantığı anlamak lazım.

Yıllar sonra şu günlerde bir RunUo server'a giriş yaptım. İstatistiklerine göre 800 civarında online mevcut. Oyunda ne allı pullu sistem var, ne sizin arşa ermiş beklentilerinizi karşılayacak yenilikler var. Bugün Türkiye'de o sunucuyu kopyalayıp açsan "bu ne ya hiçbir şey eklenmemiş boş sunucu" derler, oynamazlar. Ama 800 kişi, hem de dünyanın pek çok ülkesinden toplanan bu kadar kişi bu oyunu böyle hala keyifle oynuyor. Yeni başladığını iddia edenler de çokça var. Forumlara baktın mı oyunu öğrenmeye çalışan da var. Bu adamları çeken şeyler "yenilik" mi ? İlerleme arzusu mu? Yapısı değiştirilmiş, genetiğiyle oynanmış bir Ultima mı? 

5-6 sene ara verdiğim halde bugün hala daha bu bahsettiğim sunucuya girip maden kazarak, iron sword yapıp satarak para kazanmaya çalışarak vb. ile şu oyunu ilk oynadığım gündeki gibi keyif alabiliyor muyum? Fazlasıyla. Pek çok kişide copper set bile yok. Iron setler ile oynuyorlar. Custom house ile evlerini güzelce yapmışlar. Her yerde bir hareket, bir bereket var. Bizdeki gibi madenin 100 km. ötesine ev kuramazsın, ev kuracaksan bizden izin alacaksın gibi saçmalıklar yok. Kısıtlama yok. Herkes gönlünce oynuyor. Ego yok, str, dex'ini dummy ile kasamadı diye page atıp küfreden yok. Balık tutma delay'i 5 saniye diye hakaret eden yok. Herkes işine bakıyor. Bu server'ı özel yapan ne? Oyunda öyle alengirli renkler görmedim. Uçan kaçan, sonradan binek yapılan böcekler, dragonlar falan da yok. Ne çekiyor bu oyuncuları? Oyunun kendisi, kendi dinamikleri. Bu oyun zaten güzel. Oyunu bozan bizleriz, sizlersiniz.

İşte bu sebeplerden ötürü Türkiye Ultima'sı ve Ultima oyuncusu ile pek yol alınamıyor. Sunucu açanların çoğu zaten sunucu dinamiklerinden, scriptten falan habersiz. Pek çoğu script kopyalamak, biraz sağını solunu kurcalayabilmek dışında Ultima'yı bile tanımıyor ki otursun sistem yazsın, bug fixlesin. Sunucu parası ödeyecek kadar maddi durumu olan, yanına bir tane azıcık bilgisi olan arkadaş alan sunucu açıyor. Şöyle bakınıyor, bir server'a eskiden 500 oyuncu gelmiş, hadi adını bu koyalım server açalım diyor. Birinin eline bizim 7-8 sene önce yazdığımız scriptlerden karma bir pack geçiyor, tamam işte altyapı hazır diyor. Hadi diyor, ben bu sunucuyu açayım biraz adam toplanır, guildlere az biraz editte basarız iş yürür. Bir de market koyalım, belki bazıları 5-10 bir şey atar, sigaramızı, biramızı karşılarız, belki sunucu parasını bile karşılar, biz de yolumuza bakarız diyor. Bakıyor, ne yapsa da maksimum 10 oyuncu gelmiş. Yürütmeye gerek yok diyor 20 günde, 30 günde sunucuyu kapatıyor. İndekse de yazıyor; "Ultima ölmüş, kıymet bilen yok, emekten anlayan yok hadi eyvalllah!". Diğer sene yine aklına geliyor belki bu sefer tutar be kardeşim diyor yine aynı olay... Bu döngü bir 10 küsür senedir kırılamadı, kırılacak gibi de durmuyor.


Expert
34.0001

oynamak isteyene pyramid ve nebula var, envai çeşit runuo sunucusu var.

 

bi'de şu var;

 

https://www.ultima-strike.com/forum/id/427343

Nebula hakkında kimse söz hakkına sahip değildir belki ama diğerleri için aynı şeyi söyleyemem. Diğer xxx sunucuları yeni açılan sunuculara sırf kendi sunucuları aktif kalsın diye saldırıyorsa burada bir aç gözlülük hakimdir ki o XxX sunucu bu oyundan güzel paralar kazanıyor. Yani öyle 10 senedir ayakta diyipte nasıl ayakta durduklarına bakmadan kimse atıp tutmamalı diye düşünüyorum.  En büyük zararı onlar vermiştir. Ve vermeye devam etmektedirler. Sözüm Nebuladan dışarı =) Nebulaya laf yok. 

Bizi insandan saymıyon kell :( 

Tymaron arkadaşımızın yazılarına sonuna kadar katılıyorum.Ancak işi ticarete döküldüğünde sonu hep aynı bitiyor .

 

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.