Evet Arkadaşlar sizlere şimdi resimli nasıl server kurulur nasıl ultima online oynanır neler yapmak lazım napılır ne edilir herşeyi anlatıcam sıkıldığım yerde bırakıcam ama ona göre
Anlatıcağım Konular
1. Ultima Online Nedir?
2. Ultima Online Nasıl Oynarım?
3. Charlar Hakkında Bilgi?
4.. Büyü İsimleri Nedir? Hangi Büyü Ne işe Yarar?
5. Sphere Server Nasıl Kurulur?
6. GM Komutları Nelerdir?
7. Script Nedir? Nasıl Eklenir?


1. Ultima Online Nedir?

Ultima Online 25 Eylül 1997 Yılında (Origin Systems inc) Ea Games'e ait Massasive Multiplayer Online Role-Playing Games (MMORPG) Oyunudur. Bu oyun iki türden oluşmaktadır Sphere ve RunUO olarak adlandırılmışlardır. Ben sizlere bu dökümanımda Sphereden bahsedicem çünkü RunUO Hakkında pek fazla bilgi sahibi değilim o biraz daha karışık ama ilerliyen günlerde sizlere onun hakkındada bilgi verebilirim. Ultima Online çıktığı ilk günden beri alarıksız hergün yep yeni gelişmelerle karışımıza geldi ve bir çok versiyon ile tanıştık. Benim bugüne kadar oynadığım veriyonlar Age Of Shard (AOS) ve Mondains Legacy (ML) olmuştur. Bunların haricinde ultima online bizlere bir çok farklı versiyon ile ve bir çok yeniliklerle merhaba dedi. Bu versiyonları sırasıyle söylemek gerekirse Age Of Shadow, Samurai Empire, Mondains Legacy ve Son sürüm olan Kingdom Reborn olmuştur. Çok merak etmeme rahmen henüz Kingdom Reborn oynamaya fırsatım olmadı ama onuda ilerliyen günlerde emülatörü çıktığında denemek istemiyor değilim açıkcası. Age Of Shadow bizim Ultima Online ile ilk tanıştığımız versiyon olduğundan bu versiyonda pek fazla yenilik olmadı bir çok şeyden kısıtlı bu versiyonu Ultima Online yeni başliyacak olan arkadaşlar için pek uygun görmüyorum. AOS versiyonundan sonra bizlere sunular Samurai Empire pek fazla rehabet görmedi diyebilirim ama Samurai Empire tutkunlarıda yok değil. Türkiye'de veya Türk arkadaşlarım olarak pek fazla Samurai Empire oynayan arkadaşım yok. Samurai Empire versiyonunda ise Ultima Online'da sınıflara ayırdığımız ninja, paladin, necro, magery, blacksmith other gibi sınıflarda ise büyük ML'ye büyük bir katkısı olmuştur bu versionda patch olarak eklenen itemler ninja silahları paladin setleri necro reglerinin yeni görünümü mage'ler için yapılan kolaylıklar ML sürümüne büyük katkısı olmuştur. Mondains Legacy sürümünde ise hala patch'ler yapılmaktadır ve AOS ile Samurai Empire sürümünün birleşiminden oluşturularak Tek bir sürüm haline gelmiştir bu yüzdende Ultima Online başlicak olan arkadaşların ML sürümü ile oyuna merhaba demesinde yarar görmekteyim. Kingdom Reborn Emülatörü henüz piyasaya çıkmadı ve bu konu hakkında sizlere pek fazla birşey söyliyemiceğim.

2. Ultima Online Nasıl Oynarım?

Ultima Online oynamak için önünüzde 2 seçenek var bunlardan biri Orjinal Paralı serverlarda oyniyabilme bir diğeri ise Free Shardlardır. OSİ'de oynamak isteyen arkadaşlar www.uoherald.com sitesine girebilirler. Free Shardlarda oynamak için ise önce kendimize bir Free Shard Bulmamız lazım ve hngi tür Free Shard'ta oynicağımıza karar vermeliyiz oyun türleri 3'e ayrılmaktadır. Türkiyede Rehabet gören oyun türü Power Play'dir (PP) ama oyunun asıl oyun türü Role Play'dir (RP) son olarak ise son 3 yıl içersinde icat edilmiş olan benim ve eski Ultima Online oyuncularının hiç zevk almadığı ama yinede ülkemizde büyük ilgi gören Player Versus Player Sunucuları (PVP) bulunmaktadır. Sizlere birazda Power Play, Role Play ve Player Versus Player Hakkında bilgiler vericem.

a. Power Play

Power Play adındanda anlaşılcağı gibi Güç üzerine bağlıdır. Bu tarz PP sunucularında herhangibi bir role bağlı kalmanıza gerek yoktur. Amacı karakterinize göre yeteneklerinizi geliştirdikten sonra oyundaki değerli itemleri eşyaları toplamak ve türünüze göre PK yada Mavi kesmektir.

b. Role Play

Role Play kendi içinde bir çok katagöriye ayrılmaktadır. Bunlar FRP, RPG, LARP olarak ayılmaktadır. Benim bildikleri bu kadar ama hepsinin ortak amacı rol yapmaktır. Sizlere dökümanımda olabildiğince herşeyi anlatmaya ve öğretmeye çalışıyorum bunlarıda sizlere tek tek bildiğim kadarıyla açıklayacağım.

FRP: Fantastic Role Playing Anlamına gelmektedir. FRP Role Play türleri arasında en çok sevdiğim türdür eminim anlattıktan sonra sizlerde benim gibi FRP hastası olucaksınız. Şimdi bazılarınız diyordur. Bu dökümanı senmi hazırladın diye kimse benden böyle bir yazı falan beklemez biliyorum ama işte sıkıntıdan ultima-strike ailesine yararlı olabileceğini düşündüğüm genel bir döküman hazırlıyorum neyse konuyu dağıtmadan FRP'yi sizlere açıklim FRP Fantastic Role Playing olduğundan tamamen doğaçlama üzerine kuruludur. FRP yapabilmek için öncelikle bir arkadaş grubuna ihtiyacınız vardır FRP aslında PVP haric PP ve RP sunucularda yapılabilen birşeydir. Şimdi diyceksiniz Power Playde amaç güçlü oyum ganimet toplamaktı diye. Biliyorum ama her zaman ganimet toplayıp adam kesmek pek zevkli gelmemiştir bana. Bazen PP serverlarda Britan bankada veya kişiye ait evde FRP yapan bir çok oyuncu vardır. Doğaçlama olduğundan sizlere bunu şöyle açıklayabilirim FRP yapıcağınız arkadaşlarınızla bir konu üstüne hemen anında doğaçlama yaparak Rolunüzü sergileyebilirsiniz. Sanırım tam anlatamadım ama anlayan anladı FRP Role Playing konusunda tamamen bir geyik türüdür diyebilirim en çok geyik bu türde yapılmaktadır.

RPG: Role Playing Game Anlamınagelmektedir. Gerçek dünyayla hayal dünyası arasında bir köprü olarak görebiliriz RPG türünü. Bu nasıl olur diyceksiniz Role playing Game Gerçek yaşamda olan bir olayı veya gerçek yaşam yakın olan herhangibi birşeyi hayal gücünüzü canlandırarak Rol yapmanız anlamına gelir ama bunu yaparkende mutlaka içinde okuduğum biryerde öyle diyordu içinde iyilerle kötülerin savaşını anlatmalısınız. Bir çok RP serverı RPG bağlı olarak ilerlemektedir hepsinin içinde iyilerle kötülerin savaşı var diyebilirim zaten Ultima Online'nın genel konusuda RPG'dir.

LARP: Live Action Role Playing Anlamına Gelmektedir. Bu konu aslında Ultima Online ile hiç bir bağ yoktur. Ama okadar Role Playing üstüne bilgi verdikten sonrada bunun hakkında aklımda kaldığı kadar sizlere birşeyler anlatmak istedim. Belki televizyonda izleyenleriniz olabilir Live Action Role Playing aslıdna şu anda hayatımızda bulunan birşey. FRP'nin gerçek hayata uyarlanmasıdır LARP. Televizyonda yanlış hatırlamıyorsam FOX'ta Anında Görüntü Show adlı programın konusu. Tamamen Gerçek hayata uyarlanmış FRP yani doğaçlama Rol yapmadır.

Sanırım Role Play Hakkında sizlere bu kadar bilgi yeter.

c. Player Versus Player

PVP aslında hepinizin bildiği vs anlamındadır. Bir oyuncu ile bir oyuncunun arasındaki mücadeleden ibarettir. PVP sunucularında yetenek geliştirmenize veya ganimet toplamınıza gerek yoktur. Bu tarz sunucularda amaç her kim olursa olsun güvenli alan dışında istediğiniz kişiye saldırıp öldürmeniz demektir. Oyuna başladığınızda zaten sizlere en iyi itemler veriliyor ve bütün yeteneklerini 100.0 olarak başlıyorsunuz. Bu yüzden PVP serverlarla pek ilgilenmiyorum zevk veren bir yanı yok diyebilirim ama ben yetenek kasmayıp item toplamadan sadece action yapmak istiyorum derseniz adresiniz PVP sunuculardır.

Sunucuların Temel konularınıda ele aldıktan sonra sizleri https://www.ultima-strike.com/forum/ultima-online/sunucular bu linke yönlendirmekte fayda görüyorum çünkü artık bu katagorilerin ne işe yardığını biliyorsunuz oynicağınız oyun türünü seçip daha sonra beğendiğiniz serverı seçip sitesine giderek işlemlerimize devam edebiliriz. Reklam Kurallarına uymam gerektiğinden sizlere sadece neler yapıcağınızı anlatıcam. Ben mesela RP ve PP sunuculardan hoşlanıyorum ama RP oyunun temel amacı olduğundan herhangibi bir RP sunucusuna girelim xxx sunucusuna girdikten sonra Kayıt Bölümünü buluyoruz ve gerkli bilgileri girerek kaydımızı gönderiyoruz sonra bizlere mailimize aktivasyon maili geliyor bazı serverlarda gelmez ama mailimizi kontrol etmekte yarar var aktivasyon mailini onayladıktan sonra sunucuya bağlanmak için gerekli Download'ları yapıyoruz. Bilgisayarımıza kurduğumuz Ultima Online Klasörü içine indirdiğimiz serverı kuruyoruz. Bu işlemi yaptıktan Sonra UO amlemli serverın Client'ini çift tıklıyoruz. Bundan Sonrasını sizlere resimlerle açıklicam

1. Aşağıdaki gibi üye olduğumuzda kullandığımız kullanıcı adı ile şifreyi giriyoruz ve enter tuşuna basıyoruz


2. Burada herhangibi birşey yapmamıza gerek yok eskiden olsa söylerdim ama enter tuşuna basıp geçebilirsiniz.


3. Burda bende verdatadan dolayı üst kısımlar gözükmemiş ama aşağıdaki UO simgesini tıklıyoruz. Diğerlerinide tıklayabilirsiniz ama onlar sizlere hazır ayarlanmış skilleri veriyor bu yüzden siz aşağıdaki UO Simgesini tıklayın ve karakterinizi öyle oluşturun


4. Burada Clieck Here olan kısımları tıklayıp sol tarafta çıkan skillerden hangisinı kasmak istiyorsam onu seçiyorum. Yanlız dikkat edin 3 tane seçiceksiniz 2 tanede seçebilirsiniz ama bazı serverlar clientler 3 tane mecburi yapıyor seçtiğiniz skillin maksimum 50 olmak üzere kaçtan ayarlancağını click here yanındaki kısımdan seçiyoruz ve üstede stat ayarlarımızı yapıyoruz.


5.Sol taraftan erkek karakter açıyor ise saçımızı ve sakalımızın görüntüsünü seçiyoruz bayan karakter açmak için male yazan kısma tıklayabilirsiniz sağ taraftada ten rengimizi saç rengimizi falan ayarlıyoruz üst boşluğada karakter adımızı yazıp enter tuşuna basıoruz


6.Burada ise hangi şerhirden başlicağımızı seçiyoruz hiç biryere basmadan enter yaparsanız britan'dan başlarsınız. Zaten asıl olay britan'da geçtiğinden siz her zaman Britan'ı seçin


7.Ve Artık oyundayız karakterimizi kasabiliriz.


3. Charlar Hakkında Bilgiler

Bu bölümü alıntı yaparak sizlere sunucam. Ultima Strike'tan Kankhaa'nın dökümüdür kendisine teşekkürler

Warrior I - Çift el silah kullanan
Swordsmanship, Fencing, MaceFighting, Archery (Bunların 4ünden 2si)
Anatomy, Healing, Poisoning, Tactics, Alchemy (Bunların 5ide)

Bu seçenekte amaç çift elli yavaş ama güçlü silahlarla rakibi dize getirmektir. Swordsmanshipte; halberd, bardiche; fencingte; spear, short spear; archerda elwen bow yada crossbow (tercihen composite); macefightingte de black staff ve gnarled staff çift el kullanılan iyi silahlardır. Ayrıca poisoningle silaha zehir sürebilir healing ve alchemy ile de diğer ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz..

Warrior II - Silah_Kalkan kullanan
Swordsmanship, Fencing, Macefighting(Bunlardan biri tavsiye swordsmanship seçmeniz.)
Anatomy, Healing, Parrying, Tactics, Poisoning, Alchemy.(Bunların 5i de)

Üstteki warrior tipiyle benzerdir fakat burda bir yandan hızlı vuruşlar sağlarken bir yandan da kalkan kullanarak kendinizi savunursunuz. Swordsmanshipte Tavsiye edebileceğim katana ve scimitar, Fencingte kryss(pek tavsiye etmem) macefigtingte de club ve war axe var..

Mage I - Kalkan kullanan
Magery, Evaluating Intel, Meditation, Poisoning, Healing, Inscription, Parrying.

Mage II - Kalkan kullanmayan
Magery, Evaluating Intel, Meditation, Poisoning,
Healing,
Inscription veya Alchemy
Spirit Speak veya Resisting Spells

Warlock I - Wrest Warlock
Magery, Meditation(30), Evaluating Intel(80), Poisoning(90), Healing, Wrestling, Armslore, Tactics

Bu seçenekte amaç rakibe sık sık stun ve disarm vererek hem onu uraştırmak hem de stun olduğunda vereceğimiz deadly ile daha kolay öldürebilmek..

Warlock II - Silah Kullanan
Swordsman yada Macefighting (Katana yada blackstaff)
Magery, Medi(30), Eva(80), Poi(90), Tactics, Healing, Anatomy

Tamer
Taming, Anim Lore, Tracking, Herding, Veterinary, Magery, Poisoning.

Hırsız
Stealing, Snooping, Hiding, Stealth, Fencing, Tactics, Tailoring.

Bu char biraz da rp yapmaya yöneliktir. Hançer kullanma tarzında vs. isteyen fencing ve tactics yerine mage ve evaluating kasabilir.

Madenci
Mining, Blacksmithy, Tinkering, Swordsmanship, Tactics, Parrying, Healing.

Keyfinize göre swordsman vs yerine mage skilleri kasın ama böyle kasarsanız yaptığınız şeyleri kendiniz de kullanabilirsiniz.

Full Crafter
Carpentery, Lumberjacking, Mining, Blacksmithy, Tinkering, Bowcraft, Tailoring.

Korsan(Hazineci)
Rp yapmak isteyenlere:
Lockpicking, Cartography, Fishing, Cooking, Swordsmanship, Tactics, Hiding.

Ben oyunuma bakarım diyenlere
Lockpicking, Cartography, Fishing, Cooking, Magery, Evaluating Intel(80), Meditation(30), Poisoning(80).

4. Büyü İsimleri Nedir? Hangi Büyü Ne işe Yarar?

Yine bu kısmı hazır olduğundan U-S'den alıntı yapıyorum
Yazar: LuReT
Gönderen: HAGİ45

1. Sayfa - 4 Mana - 0.5 Saniye Harcayan Büyüler
Clumsy (Uus Jux): Dextery'yi düşürür.
Create Food (In Mani Ylem): Çantanıza yiyecek birşeyler bırakır.
Feeblemind (Rel Wis): Intelligence (Zeka) puanını düşürür.
Heal (In Mani): Canınızı biraz arttırır.
Magic Arrow (In Por Ylem): En basit mage saldırısıdır.
Night Sight (In Lor): Karanlık ortamlarda görüş alanını aydınlatır.
Reactive Armor (Flam Sanct): Fire resisti düşürür Physical'i artırır.
Weaken (Des Mani): Strength'i düşürür.

2. Sayfa - 6 Mana - 1 Saniye Harcayan Büyüler
Agility (Ex Uus): Dextery'yi arttırır.
Cunning (Uus Wis): Intelligence'i arttırır.
Cure (An Nox): Eğer Poison etkisinde iseniz skill'inize göre sizi zehirden kurtarmaya yarar. Etkili zehirlerde tekrar denemelisiniz.
Harm (An Mani): Diğer bir mage saldırısı.
Magic Trap (In Jux): Pouch, bag gibi itemlere tuzak kurmanızı sağlar.
Remove Trap (An Jux): Konulan tuzakları çözmenize yarar.
Protection (Uus Sanct): Herhangi bir damage aldığınızda büyünüzün fizzle olmamasını (bozulmamasını) sağlar. Ama Skillden dolayı fizzlamayı engellemez.
Strength (Uus Mani): Strength'i arttırır.

3. Sayfa - 9 Mana - 1.5 Saniye Harcayan Büyüler
Bless (Rel Sanct): Tüm statlarınızı bir süreliğine arttırır.
Fireball (Vas Flam): Bir mage saldırı şekli.
Magic Lock (An Por): Büyüyle bir sandığı kitleyebilirsiniz.
Poison (In Nox): Hedefi zehirler (Skillinize göre poison etkisi verir).
Telekinesis (Ort Por Ylem): Uzaktaki bir ceset ya da sandığı görmenizi sağlar.
Teleport (Rel Por): Max. 12 kare ötesine ışınlanmanızı sağlar.
Unlock (Ex Por): Sihirle kilitlenmiş sandıkları açar.
Wall of Stone (In Sanct Ylem): Sihirle bir engel oluşturmanızı sağlar.

4. Sayfa - 11 Mana - 2 Saniye Harcayan Büyüler
Archcure (Vas An Nox): Etrafınızdaki kişilere cure büyüsü atar.
Archprotection (Vas Uus Sanct): Etrafınızdaki kişilere protection büyüsü atar.
Curse (Des Sanct): Statlarınızı belli bir süre düşürür.
Fire Field (In Flam Grav): Bir sürelik alana ateş yayar.
Greater Heal (In Vas Mani): Canınızı (Hit Point) oldukça arttırır.
Lightning (Por Ort Grav): Bir magenin yıldırım saldırısı
Mana Drain (Ort Rel): Manayı düşürür.
Recall (Kal Ort Por): Marklanmış bir yere teleport olmanızı sağlar.

5. Sayfa - 14 Mana - 2.5 Saniye Harcayan Büyüler
Blade Spirits (In Jux Hur Ylem): Blade Spirit summon eder.
Dispel Field (An Grav): Summon yaratıkları yokedecek bir alan yaratır.
Incognito (Kal In Ex): Adınızı ve görünümünüzü değiştirir.
Magic Reflection (In Jux Sanct): Physical Resisti düşürür, Fire Resisti arttırır.
Mind Blast (Por Corp Wis): Diğer bir mage saldırısı.
Paralyze (An Ex Por): Hedefi magic resistine göre belli bir süre hareket edemez durumda tutar.
Poison Field (In Nox Grav): Alana poison (zehirleme) etkisi verir.
Summon Creature (Kal Xen): Bazı yaratıkları summon etmek için kullanılır.

6. Sayfa - 20 Mana - 3 Saniye Harcayan Büyüler
Dispel (An Ort): Summon bir yaratığı yok etmek için.
Energy Bolt (Corp Por): Güçlü bir mage saldırı büyüsü.
Explosion (Vas Ort Flam): Diğer bir güçlü mage saldırısı. Saldırı atıldıktan bir süre sonra kendini patlama şeklinde gösterir.
Invisibility (An Lor Xen): Hide (görünmez) olmanızı sağlar.
Mark (Kal Por Ylem): Mark taşına bulunduğunuz yeri yazar.
Mass Curse (Vas Des Sanct): Statları daha çok oranda düşürür.
Paralyze Field (In Ex Grav): Paralyze büyüsünü belli bir alana yayar.
Reveal (Wis Quas): Hide olmuş (gizlenmiş) birini ortaya çıkarır.

7. Sayfa - 40 Mana - 3.5 Saniye Harcayan Büyüler
Chain Lightning (Vas Ort Grav): Atılan yerin çevresindeki düşmanlara yıldırımlar gönderir.
Energy Field (In Sanct Ylem): Başka bir damage veren alan büyüsü.
Flamestrike (Kal Vas Flam): Ateş yumağı şeklinde kendini gösteren mageler için güçlü bir damage büyüsü.
Gate Travel (Vas Rel Por): Mark taşının gösterdiği yere kapı açar.
Mana Vampire (Ort Sanct): Daha çok oranda manayı azaltır.
Mass Dispel (Vas An Ort): Etkili bir summonları dispel etme yöntemi.
Meteor Swarm (Kal Des Flam Ylem): Çevreye damage veren bir büyü.

8. Sayfa - 50 Mana - 4 Saniye Harcayan Büyüler
Earthquake (In Vas Por): Damage veren güçlü bir alan büyüsü.
Energy Vortex (Vas Corp Por): Energy Vortex summon eder.
Resurrection (An Corp): Reslemek.
Summon Air Elemental (Kal Vas Xen Hur): Air Elemental summon etmek.
Summon Daemon (Kal Vas Xen Corp): Daemon summon etmek.
Summon Earth Elemental (Kal Vas Xen Ylem): Earth Elemental summon etmek.
Summon Fire Elemental (Kal Vas Xen Flam): Fire Elemental summon etmek.
Summon Water Elemental (Kal Vas Xen An Flam): Water Elemental summon etmek.


Necro Büyüleri

Curse Weapon (An Sanct Gra Char): Silahın verebileceği etkiyi bir süreliğine düşürür (7 mana).
Pain Spike (In Sar): Bir süreliğine direkt hasar verir. 10 saniye boyunca bu damage geçerli olacaktır ve bundan en çok stamina etkilenecektir. GM bir necro için bu büyünün vereceği damage max. 25 dir (5 mana).
Corpse Skin (In Agle Corp Ylem): Geçici bir süre hedefin Physical ve Fire resistini düşürür. Buna karşın Energy ve Cold resisti artacaktır (11 mana).
Evil Omen (Pas Tym An Sanct): Bir sürelik %25 oranında hedefin daha çok damage almasını sağlar (11 mana).
Blood Oath (In Jux Mani Xen): Geçici bir süre karşıdakinin vereceği damage kadar kendisindende bu hasarın görülmesidir (13 mana).
Wraith Form (Rel Xen Um): Kendinizi bir Wraith'e çevirmenizi sağlar (17 mana).
Mind Rot (Wis An Ben): Karşıdakinin herhangi bir büyüde kullanacağı mana ihtiyacını belli oranda ve belli bir süre arttırır (17 mana).
Horrific Beast (Rel Xen Vas Bal): Kendinizi güçlü bir yaratığa çevirirsiniz. Bazı yararlı yanları var (11 mana).
Animate Dead (Uus Corp): Bir cesedi canlandırmak için kullanılır (23 mana).
Poison Strike (In Vas Nox): Çok sayıda zehirli enerji göndermenizi sağlar (23 mana).
Strangle (In Bal Nox): Sürekli hit point kaybettiren ve poison ile direk ilgili olmayan bir büyü (29 mana).
Summon Familiar (Kal Xen Bal): Horde Minion (ayrıca yerdeki itemleri toplar), Wisp (ayrıca mana doldurmakta yardımcı olur), Dark Wolf, Death Adder, Vampire Bat yaratıkları summon ederek size yardımda kullanabilirsiniz (17 mana).
Wither (Kal Vas An Flam): 5 kare çevredeki yaratıklara Cold Damage verir. Oldukça etkili bir büyüdür (23 mana).
Lich Form (Rel Xen Corp Ort): Kendinizi Lich e çevirirsiniz. Bu şekilde mana artış hızını arttırabilirsiniz (23 mana).
Vangeful Spirit (Kal Xen Bal Beh): Revenant çıkarmanızı sağlar. Bu attack sahibini takip eder ve Spirit Speak skilline göre gücü belirlenir revenantın (41 mana).
Vampiric Embrace (Rel Xen An Sanct): Kendinizi vampire çevirirsiniz. Renginiz beyaz olacaktır ve bu durumda poisondan ya da polymorph abilitylerinden etkilenmeyeceksiniz (23 mana).


Paladin Büyüleri

Close Wounds (Obsu Vulni): 4-24 arası hit pointinizi doldurur (10 mana - 10 tithing).
Cleanse by Fire (Expor Flamus): Kendinizi cure (panzehir) etmenizi sağlar. Belli bir oranda hit point yer (10 mana - 10 tithing).
Remove Curse (Extermo Vomica): Stat kayıplarını, içten zehirlenmeleri yok eder (20 mana - 10 tithing).
Consecrate Weapon (Consecrus Arma): Karmanıza göre silah damagesini 3-11 arasında arttırır (10 mana - 10 tithing).
Sacred Journey (Sanctum Viatas): Marklı bir yere teleport olmanızı sağlar (20 mana - 20 tithing).
Divine Fury (Divinum Furis): Bir paladinin swing speed'ini (vuruş hızı) bir süreliğine arttırır. Stamina full düzeyine gelmektedir (20 mana - 15 tithing).
Dispel Evil (Dispiro Malas): Summon yaratıkları dispellemek için kullanılır (10 mana - 15 tithing).
Enemy Of One (Forum Solun): Karmaya göre tek bir yaratığa 1.5 - 3.5 kat fazla vurmanızı sağlar. Yalnız diğer yaratıklardan alacağınız damage de 2 kat artacaktır (10 mana - 20 tithing).
Holy Light (Augus Luminos): Çevredeki potansiyel düşmanlara karmaya göre 8-24 arası damage verir (10 mana - 15 tithing).
Noble Sacrifice (Dium Prostra): Reslemek (30 mana - 20 tithing).


5. Sphere Server Nasıl Kurulur?

Evet artık herkesin merak ettiği konu Sphere Server Nasıl kurulur aslında bunun hakkında bir çok döküman var ama insanların araştırma yapmadan konu açması gerçekten gına getirdi ve resimli birşekilde anlatmak istedim. Artık bu konuda abuk subuk konu açanlar olursa küfür ben basarım sizin yerinize merak etmeyin XD.

Neyse ilk olarak https://www.ultima-strike.com/indir/uo/emulator Buradan istediğimiz emülatörü indiriyoruz ben 56B Kullanıyorum.

Resimlerin üstünde ne yapıcağınız yazıyor arkadaşlar














aşağıdaki işlemi yapmak için kurduğumuz uo klasörünün içine gidiyoruz login.cfg bulup açıyoruz ve resimdeki gibi yapıyoruz.


Evet artık bir çok şeyi yaptık ve client ile bağlanmak kaldı https://www.ultima-strike.com/indir/uo/clients buradan istediğinizi indirebilirsiniz ben sizlere uygun olarak 2.0.3 clientini tavsiye ediyorum.

6. Gm Komutları

Evet Arkadaşlar bu bölümede Yetkili kişilerin kullanabileceği GM Komutlarını Sizlere Söylicem Aslında yazıcak bir sürü komut var ama siz işi kaptıkca bu komut olayını iyice anlarsınız.

Servera ilk girdiğinizde eminimki sizde benim gibi stara gitmek isticeksiniz script ayarları orjinal olduğundan bu komutu .go star chamber olarak kullanabilirsiniz daha sonra script bilginizi ilerlettikce bunu .go star olarak değiştirirsiniz.
Komutlarda dikkat etmemiz gereken bir iki nokta var bunlardan biri eğer komutun başına x koyuyorsak bu target anlamına gelir ve bir obje yada oyuncuyu seçmemize yarar örnek olarak bir itemi boyamak istiyorum .xcolor 01 yaparak çıkan target ile objeyi boyayabiliriz birde m harfi mantığı vardır mesela .tele yaptığımızda target ile biryer seçtikten sonra tekrar .tele yapmak zorundayız .mtele ile bunu birdaha yapmamıza gerek yok ve sürekli target aktif olur ama bunun için mtele scripti eklemeniz lazım.

a. Komut Listesi
.admin
.gm
.invul
.go
.name
.flip
.color

Bunlar başlangıç olarak yeterli olucak komutlar zamanla ne işe yaradığını anlarsınız zaten...


7. Script Nedir? Nasıl Eklenir?

Artık Son konumuza geldik. Bu konu aslında en basit konu Script eklemek çok basit ama yazması bir işgençe diyebilirim habire sorunlarla karşılaşırsınız falan.

Neyse bunu sizlere şöyle resim kullanmadan anlatmaya çalışağım. Yapmanız gereken tek şey ekliceğiniz scriptin içine girerek farklı kaydet deyip Sphere Klasörünün içindeki Scripts klasörünün içine Script adını yazarak mesela xxxx.scp olarak kaydetmeniz yeterli olucaktır sakın unutmayın ekliceğiniz her scriptin sonuna .scp koymanız lazım. bu scriptin aktif olması için ise yapmanız gereken Sphere Counsoluna yenileme işlemi yapmaktır r enter yapıp tekrar r enter yapmanız lazım umarım anlatabilmişimdir.

not: Save Klasörüne script eklemeyi anlattığım gibi boş bir şekilde içinde sadece [EOF] olucak şekilde spheredata.scp ve spherestatics.scp ekleyin ardından consoldan r-r yapın.

Evet Anlatıcaklarım Bukadar daha fazla kendini geliştirmek isteyen arkadaşlar dökümanlar bölümünde merak ettiği konuları öğrenebilirler umarım anlaşılır ve net olmuştur bilmeyen arkadaşlara yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Bu Döküman tarafımca Ultima-Strike Ailesine Hazırlanmıştır // Tymaron


Bu konu Tymaron tarafından düzenlendi(2008-08-23 23:43, 15 yıl önce)
Silindi
Moderators
21.9001
Gerçekten güzel bunu anlamayan sphere'yi birak bilgiseyarı kapatıp uyusun ;-)
Ellerine sağlık
sadece resimlere bakmak bıle anlatıyo gerısıne gerek yok :)
Vallah bugün lepasol diye biri bir konu açtı deli oldum onun üzerine yaptım xD
Güzel Alintilar..Basi Resimler Haric.

Herne Olursada Olsun
EMEGE SAYGİ..
Dökümanlara ekledinmi acaba ?
Eline sağlık..
Daha Eklemedim Eklicem Ama

Ekledim Dökümanlara Uğur Gelince Onaylar Artık iyiki hatırlattın unutmuştum eklemeyi...

Bu konu Tymaron tarafından düzenlendi(2008-08-23 23:45, 15 yıl önce)

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.