Bu konu by Linasa tarafından düzenlendi(2010-07-04 01:40, 14 yıl önce)
Bence bu şekilde bir proje olması hem sistemsel olarak zor ve hata dolu [ Sphere bünyesinde ] hemde gereksiz..
Çalışmalara önceden başlamıştık.Zorluk seviyesini oldukça düşürdük diyelim.
Gereksizliğe gelince ultima onlime yi dcaha fakrlı geniş kapsamlı yonlerle tasımak ıstıyoruz.Bir çok sunucu acılıp aynı ayda kapanması gereklı duruma duserken bızım, senın zor ve gereksız dıye adlandırdıgın proje neden gereksız olsun ?
Biz kalıcılıga,kaliteye ve oyunun oyuncu sevıyesını arttırmaya yonelık bır calısma yapıyoruz.En azındandın sızlerın "gereksız" yorumu uzerıne destegınızı almak daha guzel olurdu.
Master
59.2997
Kurulan planlar ve yapılan düşünceler güzel olsa da kişisel olarak bazı görüşlerimi bildirmek isterim.

Açıkçası ne kadar zor bir işe giriştiğinizin farkındasınızdır diye düşünüyorum. Ama şunu da düşünmek gerekir ki bu oyunun zaten bir konsepti, belli başlı bir yapısı ve oturmuş bir hikayesi bulunmakta. Bu hikayenin üzerine geliştirilen çoğu şey (TR'de bu PRE-AOS|T2A'yı geçememesine rağmen) ultima online'ın dışına birazda olsa sapmaya yol açacaktır. Günümüzde Ultima-Online üzerine çok eklenti yapılıyor, gerek betiksel olarak gerekse de grafiksel olarak. Ancak Türkiye üzerinde bu genel olarak diğer oyunlardaki özellik ve sistemlerin veya yurt dışında yapılan yeniliklerin sunucularımıza entegre edilmesine çalışılmasının dışına çıkamıyor. Yetenekli veya bilgili kişi mi yokta yapılmıyor, hayır Türkiye'de de oldukça üst düzeyde bu işi yapan kişiler mevcut ancak oyuncu kitlesi gibi önemli bir faktör var. İsterseniz sunucuya uzay mekiği ekleyin, oyuncuları uzaya gönderin gene de onlar yapılan yeniliklere bakmazlar, her sunucuda bulunan ve alışık oldukları (PRE-AOS|T2A) versionun dışına çıkmak istemezler ve bunu bir çok yerde bahane ederler. Bunun en güzel kanıtı olarakta yapılan anketleri gösterebilirim. Birkaç yerde "Hangi Ultima-Online sürümünü kullanıyorsunuz?" şeklinde bir anket yapılmıştı. Oyuncuların bir bölümü Mondain's Legacy demesine rağmen gene çok büyük bir bölüm Age of Shadows'u seçmişti. Neden seçtiklerinin cevabı olarakta gelişmeyi sevmeyen, bazı şeyler umrunda olmayan ve stabil olduğu düşünülen eski versionlara duyulan sevgi ve tabiri caizse "geri kafalılıktır". Bunu çok yerde söylediğimi biliyorum ancak daha AOS sürümünü tam olarak kullanamıyoruz maalesef. Bu tarz bir projeye girileceği zaman bunların detaylıca düşünülüp ona göre bir karar verilmesini sağlıklı buluyorum kişisel olarak. Çünkü siz sunucuda eski Ultima-Online tarzını koruyarak yeni bir tarz yaratmaya çalışıyorsunuz anladığım kadarıyla. Bu şekilde hevesle girilen projedeki hevesiniz bahsettiğim konular yüzünden oldukça kırılabilir.

İkinci bir konu olarakta yeni grafikler, silahlar, haritalar demişsiniz. Eğer sıfırdan animasyon ve grafikler yaratıp, bunları kendi sunucunuza entegre ederseniz ne alâ, ancak hazır animasyon ve grafikler üzerinden bunlara "bizim" diyerek bu işe girişmeyi düşünüyorsanız eğer ben şimdiden projenizden vazgeçmeniz gerektiğini düşünüyorum.

Eğer bu olay yeterince ilgi görürse gerçeklişicektir.Çünkü bu gayet büyük bir proje.Yüksek ilgi görilmesi durumunda sizlere en yakın sürede gerekli bilgilendirme yapılacaktır.Oyun hakkında resimler, kısa makaleler verilecektir.Sizlerin katkılarıyla en iyi seviyede Ultima Online ı tasarlıyacağız.Bu sistem geniş çaplı bir sistemdir.Yaratıcılığı güzel olan herkesten fikirlerini bekliyoruz.

Burada hafif reklam kokusu ve önceden nabız yoklaması olduğu hissine kapıldım. Büyük olan projeler bu tarz bir beklenti içerisine girmeksizin kendi konsept ve planlamalarını gerçekleştirir. Daha sonra gerçekleşenler üzerinden kendi tanıtımını yaparak bir yerlere ulaşmaya çalışırlar. Siz aceleci davranıp önceden kitle oluşturup onun üzerinden sunucuyu yaratmak istiyorsunuz. Bence tam tersi daha iyi olacaktır sizin açınızdan.

Fakat bunların hepsi bir bütün haline getirilip yeni bir Ultima Online yaşamı oyunculara sunulursa, TR de büyük gelişmeler yaşanılır.Böylelikle oyuncu kapasitesi müthiş bir derece artar.Ve sonucunda Ultima Online Musa’lar yeni bir Ultima Online olarak anılarak TR’de en gelişmiş oyunların arasında zirvelerde olmaya başlayacaktır.

TR'de Ultima-Online adına büyük gelişmeler yaşanabilmesi için önce Ultima-Online'ı öğrenmemiz gerekiyor. Şu an bazı kitleler dışında hiç kimse Ultima-Online'ı biliyorum diye çıkmamalı karşımıza. Bizim, Türkiye üzerinde oynadığımız, Ultima-Online'ın 20%'lerine bile tekâbul etmiyor maalesef. Önce bu oyunu tam anlamı ile öğrenmeliyiz, daha sonra ona uygun bazı yatırımlar yapıp en gelişmiş oyunların arasında yer alma planlamaları yapmalıyız. Bunun şu anki kitle ile pek bir olabilitesi bulunmuyor.

Yazdıklarım tamamen kendi görüşlerimdir, yıkıcı bir yanı bulunduğunu düşünmüyorum. Sadece fikirlerinize karşı kendi görüşlerimi belirtmek istedim.
Slothere , çok yanlış düşüncen var. Türkiyedeki hiç bir sunucu T2A veya öncesi değildir. Versiyon olarak Türk sunucuları için pek birşey diyemem çünkü ordan kırpma şurdan kırpma derken başka birşeyler çıkıyor. Sphereserverin veya runuonun defaultu da T2A veya öncesi değildir. Sırf bunun hakkında bir projede olduğum için aylarca araştırdım. T2A'yı hiç birinizin tamamen bildiğini düşünmüyorum. T2A , görebileceğiniz en ayrıntılı sürümdür araştırırsanız..

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.